Calitatile genetice ale porumbeilor Florea Sorin isi pun accentul pe cursele internationale. Si in cursele desfasurate pe continentul African porumbeii Florea Sorin au fost etalonul de performanta si determinare. Dupa victoria absoluta din cursa  Hot Spot Car Race No. 2 – South Africa Million Dollar Pigeon Race, titulatura de campioni ai celor mai dure curse este conturata si mai puternic de victoria de astazi in zborul de antrenament nr.10 Victoria Falls World Challenge Pigeon Race.

victoria-falls-world-challenge-pigeon-race

In cursa de antrenament nr.10 Victoria Falls World Challenge Pigeon Race porumbeii au fost lansati la ora 17.12.2016 06:00:00 (GMT +2:00) din Hwange. Distanta parcursa a fost de 86km. Conditile meteo au fost, ca deobicei, foarte solicitante: vant din fata si scurte furtuni. Va reamintim ca Victoria Falls World Challenge Pigeon Race este cea mai solicitanta si cea mai grea cursa la nivel mondial. Dintr-un total 1710 porumbei inscrisi la startul competitiei doar 614 porumbei au reusit sa ramana in cursa. Vedeti mai mult aici.

victoria-falls-meteo

Numarul porumbeilor eliberati a fost 617. Pana in acest moment doar 3 porumbei nu au ajuns la voliere. Acest lucru confirma ca doar cei mai puternici si valorosi porumbei au ramas in cursa. 

Porumbeii Florea Sorin au reprezentat (din nou) Romania cu succes si mandrie, punand drapelul romanesc pe primul loc al podiumului!Toti cei 11 porumbei Florea Sorin au terminat cursa, ocupand locurile 1, 76, 98, 205, 252, 270, 382, etc . 

 victoria-falls-2017-rezultate