Pe data de 20 februarie, la invitatiile domnilor Florea Sorin si Gyany Antonescu, cu ocazia meciului Steaua Bucuresti – Ajax Amsterdam au sosit la Bucuresti: Jan Hooymans, Klaus Stieneker si Vincent van de Kerk ( Pipa Olanda ). Domnul Sorin fusese deja invitat la meciul tur de la Amsterdam, dar din cauza programului incarcat nu a putut ajunge. Jan Hooymans este deja revelatia ultimilor ani in Olanda in ceea ce priveste demifondul si fondul de o zi, iar celebrul sau porumbei “Harry” ( 3 locuri de 1 din peste 22.000 de porumbei ), a devenit deja o legenda vie.

Jan Hooymans , Klaus Stieneker , Vincent van den Kerk si Florea Sorin

Jan Hooymans , Klaus Stieneker , Vincent van den Kerk si Florea Sorin

Jan Hooymans a zburat ani de zile fond-maraton detinand porumbei doar de la mentorul sau, celebrul Cor de Heide. La inceputul anilor 2000, in momentul in care s-a hotarat sa se apuce si de zborurile mai scurte a investit masiv in porumbei de cea mai buna calitate… doar de la doi columbofili : Gaby Vandenabeele si Gerard Koopman, perechea sa de baza fiind formata acum din : “Jonge Bliksem” ( fiu Bliksem-Vandenabeele) si “Dirjke” ( Kliene Dirk & Amore – Koopman). Aceasta pereche a devenit in scurt timp una dintre cele mai bune perechi de reproductie din istorie, in ceea ce priveste zborurile de demifond si fond de o zi. Klaus Stieneker este unul din marii campioni ai Germaniei, atat prin prisma rezultatelor proprii, cat si prin referintele sale. Porumbelul sau “Carlos”, porumbel Olimpic, se incadreaza in Top 3 National Demifond, prin prisma punctajului, din intreaga istorie a columbofiliei germane !!!

Gyany Antonescu , Klaus Stieneker , Vincent van den Kerk si Florea Sorin

Gyany Antonescu , Klaus Stieneker , Vincent van den Kerk si Florea Sorin

Cei trei au ajuns pentru prima oara in Romania, si au plecat mult mai impresionati decat si-ar fii imaginat… bineanteles in mod placut. Stim foarte bine cum este vazuta Romania in Vest (din pacate), precum stiu de asemenea ca dupa aceasta vizita, cel putin parerea a trei cetateni vest europeni a fost schimbata pentru totdeauna… in bine. Vincent chiar mi-a spus ca de acum inainte , cand va mai auzii prieteni sau interlocutori vorbind urat despre Romania, ii va corecta imediat. Au fost placut impresionati de ospitalitatea romaneasca, de capitala tarii noastre, de mancarea noastra traditionala, de palinca noastra, de fotbalistii nostrii si de publicul de pe National Arena. In cele 36 de ore cat au stat in Bucuresti, am vizitat impreuna Casa Poporului, obiective turistice din Bucuresti, precum si unele cazinouri detinute de catre dl Sorin. In ziua de joi ni s-a alaturat si Bibi Stefanescu, patronul columbodromului Balkanik Fair Play Loft, cel mai vechi columbodrom din Estul Europei, si unul dintre cele mai vechi din Europa. Toti cei prezenti vor angaja porumbei la columbodromul lui Bibi, singurul din lume care inca isi liciteaza porumbeii pe PIPA. Cu o participare care ii intruneste printre altii pe : Jan Hooymans , Klaus Stieneker , Alfons Klaas (cel mai bun jucator de columbodroame din lume in ultimii ani ), Marcel Sangers, Fam Eijerkamp, Pipa Elite Center, Gyselbrecht-Leliaert, Jos Thone, Eric Limbourg, Marc de Cock etc , Balkanik Fair Play Loft va deveni columbodromul cu una dintre cele mai selecte participari din toata Europa. Au urmat ore intregi de discutii columbofile extrem, extrem de constructive. Discutii adevarate pur columbofile, fara intrigi, fara barfe. Am invatat toti o multime de lucruri interesante, privind motivatia, antrenamentele si hranirea porumbeilor. Printre aceste discutii, Florea Sorin si Gyany Antonescu au batut palma cu Jan Hooymans pentru achizitionarea unor pui din cei mai buni porumbei ai acestuia, in aceasta  primavara.

In fata unuia dintre cazinourile d-lui Sorin ;

Vincent van de Kerk , Florea Sorin , Jan Hooymans si Klaus Stieneker

Vincent van de Kerk , Florea Sorin , Jan Hooymans si Klaus Stieneker

Impreuna cu Klaus Stieneker ;

Impreuna cu Vincent van de Kerk ;

Birourile d-lui Florea Sorin ;

Jan Hooymans , Klaus Stieneker , Vincent van de Kerk si Florea Sorin , in fata birourilor d-lui Sorin ;

Birourile sunt imprejmuite de un frumos iaz cu specific japonez in care se gasesc numerosi Crap Koi ;

Nici o vizita fara porumbei …. si pe cine puteam vizita din Bucuresti, decat pe Nea Ion “Mazare”? Vizitatorii au fost placut impresionati de calitatea lotului de zbor, iar Jan Hooymans dupa vizionarea a vreo 20-30 de porumbei “la mana” si-a notat pe peretele volierei seria a 4 porumbei care din punctul sa de vedere vor fii cei mai buni zburatori pentru Nea Ion “Mazare” in 2013. Suntem curiosi sa vedem daca marele Jan Hooymans a avut sau nu dreptate :)

Jan Hooymans si Klaus Stieneker in voliera lui Nea Ion “Mazare” ;

Fratie romano-olandezo-germana : Jan Hooymans , Dinu Mihai (Pipa Romania) , Vincent de Kerk (Pipa Olanda) , Gyany Antonescu , Klaus Stieneker si Florea Sorin ;

In vizita intr-unul dintre cazinourile d-lui Sorin ;

Inainte de meci am avut parte de o cina placuta , ca intre niste prieteni vechi , la Cafe Louis , cafeneaua detinuta de catre dl Sorin ;

Vincent van de Kerk , Gyany Antonescu si Bibi Stefanescu (Balkanik Fair Play Loft) ;

Jan Hooymans si Bibi Stefanescu ;

Klaus Stieneker , Gyany Antonescu , Bibi Stefanescu si Florea Sorin ;

Arena National – Colosseumul fotbalului si a poporului roman ;

Klaus Stieneker si Jan Hooymans ;

Fair – Play !!!!!

Asa se scrie istoria ….