Impreuna cu Dr.Carlo Gyselbrecht

Impreuna cu Dr.Carlo Gyselbrecht

Impreuna cu intreaga echipa PIPA – noiembrie 2012

Impreuna cu intreaga echipa PIPA – noiembrie 2012

Fondatorii PIPA : Thomas , Dr.Carlo si Nikolaas Gyselbrecht

Fondatorii PIPA : Thomas , Dr.Carlo si Nikolaas Gyselbrecht

“Laureat Barcelona” – 1 International Barcelona 1995 , din 20.925 porumbei pentru Fam Gyselbrecht

“Laureat Barcelona” – 1 International Barcelona 1995 , din 20.925 porumbei pentru Fam Gyselbrecht

Dr.Andre Gyselbrecht (fratele lui Dr.Carlo) , Remi (tatal celor doi) si Dr.Carlo Gyselbrecht

Dr.Andre Gyselbrecht (fratele lui Dr.Carlo) , Remi (tatal celor doi) si Dr.Carlo Gyselbrecht

Remi Gyselbrecht – intemeiatorul dinastiei Gyselbrecht – cei doi fii ai sai : Andre si Carlo , precum si cei 4 nepoti : Nikolaas,Thomas,Peter si Hannes sunt toti columbofili

Remi Gyselbrecht – intemeiatorul dinastiei Gyselbrecht – cei doi fii ai sai : Andre si Carlo , precum si cei 4 nepoti : Nikolaas,Thomas,Peter si Hannes sunt toti columbofili

Intotdeauna cand ajung in micuta localitate Knesselare am un sentiment placut de intoarcere acasa. Pentru ca Familia Gyselbrecht este ca o a doua familie pentru mine, iar pe Nikolaas il consider fratele meu adevarat, sentimentul fiind reciproc.

Pentru prima data am vizitat Fam Gyselbrecht in anul 2004, dar cu Nikolaas am intrat amandoi in legatura inca din 2000-2001. Am devenit instantaneu prieteni apropiati, fiind amandoi scorpioni, Nikolaas fiind nascut pe data de 5 noiembrie, iar eu pe data de 7 noiembrie. Imi amintesc cu placere cum proiectul PIPA a luat nastere chiar in dormitorul lui Nikolaas pe un computer destul de vechi pentru acei ani. Au urmat luni de zile de nopti nedormite, in care Nikolaas s-a dedicat trup si suflet site-ului, sacrificandu-si in totalitate viata personala timp de 3-4 ani de zile!!! Nimic in viata nu se poate realiza fara sacrificii !!! Imi amintesc cu amuzament cat de sceptic era privit proiectul lor la inceput, cat de repede erau luati peste picior neacordandu-le nimeni nici o sansa. La un moment dat, prin 2005-2006 Thomas m-a sunat destul de afectat si mi-a spus ca tocmai se intorsese de la Expozitia Nationala, unde mai multi columbofili mari, mai in gluma mai in serios le-au spus ca au un proiect interesant, dar ca vor esua deoarece sunt mult prea tineri si nu au experienta necesara. L-am imbarbatat frateste si romaneste si l-am indemnat sa nu le dea atentie si sa mearga mai departe!!! Anii au trecut si astazi PIPA este cel mai mare site columbofil din lume!!! Un proiect care a pornit din dormitorul lui Nikolaas, s-a transformat intr-o adevarat companie, casa parinteasca fiind “sacrificata” pentru a fii transformata in birouri… birourile companiei PIGEON PARADISE !!!


Bineinteles ca in clipa in care Nikolaas, “fratele meu belgian” a decis sa se casatoreasca am fost alaturi de el si de familia lui. A fost o nunta de poveste, unde am stat de vorba la un pahar de sampanie cu urmatorii columbofili: Freddy si Jaques Vandenheede, Dr.Brockamp, Frans Sablon, Roger Debuscherre, Tang Yong (unul dintre cei mai puternici investitori chinezi, doar terenul unde isi tine porumbeii avand aproape 90 Ha ingradite!!!), Jurgen Seelbach (Germania ), Andre Colbrandt, Eric Limbourg, Geert De Clerq, Fratii Techavinian (Thailanda), Sornthep G. (Vicepresedinte ING Thailanda), Luna Lai (agent PIPA – Asia), Gino Clique, Etienne Meirlaen etc,etc,etc. Pe unii ii stiam deja, cu care noi am legat frumoase legaturi de prietenie si corespondenta columbofila. Cu siguranta intreaga Fam Gyselbrecht o sa fie prezenta la nunta mea, Dr.Carlo insistand in fiecare an pe acest aspect. Am urmarit in urma cu cateva zile un foarte interesant film video postat pe siteul www.rrp.ro, in care prietenul meu Ioan Carmazan sublinia un aspect foarte interesant, si anume : foarte multi columbofili romani epateaza si se mandresc cu “prietenii” in Vest sau in Asia. De fapt cumpararea unui pui si o strangere de mana nu inseamna o prietenie. Si exemplul pe care l-a dat Ioan Carmazan il voi prelua si eu ; in clipa in care ii sun pe : Eric Limbourg , Gerard Koopman , Marcel Sangers , Marc De Cock , Sjaak Buwalda , Fam Gyselbrecht , Ad Schaerlaekens , Silvere Toye etc…acestia raspund: “Da Mihai”, pana ca eu sa incep sa vorbesc . Acesta este un aspect al unei prietenii adevarate. La fel se intampla si in cazul prietenului meu Florea Sorin atunci cand i-a legatura cu marii campioni din Vest. Sunt foarte putini oameni in Romania (ii numar pe degete) care au adevarate prietenii cu acesti campioni, iar eu si prietenul meu Florea Sorin ne numaram printre ei. Va mai dau un exemplu : ieri imediat dupa ce Ajax a marcat al doilea gol primesc un sms de la Nikolaas, care era pe Amsterdam Arena impreuna cu Jan Hooymans: ” Jan va promite tie si lui Sorin ca vorbeste cu baietii de la Ajax sa se opreasca la doua goluri :) )))) ”. Asta inseamna relatie de prietenie. Nu ce tot abereaza unii si altii, care se duc cumpara un pui, sau un cos si pleaca mai departe.

Martin Martens , Nikolaas Gyselbrecht , George Gyselbrecht , Virginia Claes ( fosta Miss Belgium , si ambasadorul PIPA in lume ) si Thomas Gyselbrecht

Pe langa minunatul proiect pe care l-a dezvoltat, Nikolaas a stabilit in ultimii 3 ani un record aproape impsoibil de egalat, mai ales in aceste timpuri in care chinezii domina absolut orice domeniu: achizitionarea ultimilor 3 porumbei As Mare Demifond Belgia KBDB (2010-2011-2012), cu sacrificii materiale extraordinare !!! Astfel fiesta incepe in anul 2010, atunci cand Nikolaas il achizitioneaza pe “New Freddy” – 1 As Mare Demifond Belgia KBDB 2010 cu suma de aprox 130.000 de euro. Urmeaza anul 2011, in care Nikolaas o achizitioneaza pe “Amalia”(rebotezata dupa fetita lui) – 1 As Mare Demifond Belgia KBDB 2011, cu suma de aprox 125.000 de euro. Cireasa de pe tort este pusa prin achizitia in 2012 a lui “Bender” – 1 As Mare Demifond Belgia KBDB 2012 cu aprox 200.000 de euro. Amintesc de asemenea achizitionarea a inca doi masculi exceptionali in 2012 si anume : “New Ace” – 1 As Fond Belgia KBDB 2012, cu suma de 200.000 de euro, si “New Witbuick” – 1 National Barcelona Olanda 2012, mascul cumparat impreuna cu Hugo Batenburg .

Oare o sa reuseasca Nikolaas sa isi doboare propriul record si sa achizitioneze si : Loc 1 As Mare Demifond Belgia 2013 ???? Sau de data aceasta norocosul o sa fie prietenul meu Florea Sorin, avand in vedere faptul ca 13 este numarul sau norocos ??? Sau cei doi isi vor unii fortele si il vor achizitiona impreuna ???

Era si normal ca prietenul meu Florea Sorin sa achizitioneze pui de la Nikolaas Gyselbrecht, mai exact din volierele de reproductie Pipa Elite Center :

*Belg 11 – 4097009 “Lucky Valentino” – primul pui din legendarul “Lucky 848″ importat in Romania . La scurt timp a urmat un frate de tata cu el “Lucky Marseille” . In poza de mai jos este prezentat ca femela , deoarece sexul era incert in momentul in care poza a fost facuta .

*Belg 10 – 4258195 = rebotezat “Lucky Angelo” – Fiu direct din “Lucky 848″ , si fiica directa din legendara pereche de reproductie a lui Marcel Aelbrecht : ” Marseille & Het Fijn Blauw” !!!

*Belg 11 – 4244194 = “Vierzon Freddy” – fiu direct din “New Freddy” – 1 As Mare Demifond Belgia 2010 – porumbel OLIMPIC ; “Vierzon Freddy” este zburat in volierele lui Freddy Vandenheede !!!

* Fiica directa din “New Freddy” – 1 As Mare Demifond Belgia 2010 & “Amalia” – 1 As Mare Demifond Belgia 2011 , perechea de aur a lui Nikolaas . pedigree-ul o sa fie adaugat in acest weekend , iar poza saptamana viitoare !!!

** Fiica directa din “New Freddy” – 1 As Mare Demifond Belgia 2010 & “Amalia” – 1 As Mare Demifond Belgia 2011 , perechea de aur a lui Nikolaas . pedigree-ul o sa fie adaugat in acest weekend , iar poza saptamana viitoare !!!

* Belg 12 – 4163492 “Eccentric Seventeen” – o super femela , rezultat al unei imperecheri frate/sora , descendenti directi ai legendarei perechi de reproductie a lui Marcel Aelbrecht : “Bak 17″ (masculul acestei perechi este fiu direct din “Lucky 848″)!!! Tatal ei a fost achizitionat de catre Nikolaas & Premier Stud , in cadrul licitatiei totale a lui Andre Vrebesselt cu suma de 110.00 euro !!!

*Belg 12 – 4163497 “Limo Prince” – achizitionat in cadrul licitatiei PEC . Sora de cuib a acestui mascul a fost achizitionata de catre celebrul Jos Thone , iar tatal sau “Lucky 888″ a fost vandut in China cu suma de 70.000 euro !!!

*Belg 12 – 4163515 “Limo Delic” = nepot al legendarilor “Topkweeker Freddy” si “Limoges” ( frate bun cu “Frans” ) ;

*Belg 12 -6023304 “Kaasboer Class” – direct Gaston Van De Wouver , frate bun cu Laura – 1 Nat Bourges 2010 !!!!

* Belg 12 – 9032201 “New Amalia” – frate bun cu “AMALIA” – 1 As Mare Demifond Belgia 2011 !!!!!!!

* Pe langa aceste achizitii exceptionale , dl Sorin asteapta in aceasta primavara sa soseasca la Bucuresti , un fiu direct din “Bender” – 1 As Mare Demifond Belgia 2012 & “Amalia” – 1 As Mare Demifond Belgia 2011 !!!!!!