Imi este foarte greu sa incep prezentarea acestei vizite, precum mi-a fost greu sa incep prezentarea si celorlalte vizite efectuate impreuna cu dl Sorin in luna aprilie a acestui an. Motivul este unul simplu: am vizitat doar campioni adevarati, cu porumbei de super clasa, astfel fiecare vizita in parte fiind la superlativ. Absolut totul a fost la superlativ: modul in care am fost primiti, oamenii pe care i-am intalnit si cu care am legat prietenii frumoase si cu siguranta de durata, volierele pe care le-am vazut si nu in ultimul rand porumbeii.

Impreuna cu Familia Veenstra

Impreuna cu Familia Veenstra

Peter Veenstra este considerat de catre toti specialistii columbofili din Europa de Vest drept cel mai bun columbofil olandez pe distante de 400-700 km din ultimii 8-10 ani !!! Nimic exagerat in aceasta afirmatie. Peter Veenstra este de asemenea columbofilul care a reprodus si zburat cel mai scump porumbel din istorie: “Dolce Vita”, vanduta in China cu suma de 250.200 euro !!! Acest pret a fost oferit online deci este real. Auzim si am auzit de diferite sume oferite pe porumbei Asi dar acestea sunt doar zvonuri, nimic fiind concret cu adevarat. Revin la femela achizitionata de catre dl Sorin: “Dolce Luana”, sora buna cu “Dolce Vita”, achizitionata de pe PIPA.BE cu suma de 21.400 de euro. In momentul achizitiei, pe diferite siteuri de profil din Romania, unii carcotasi au inceput sa critice si sa isi dea cu parerea cum ca aceasta nu ar fii cel mai scump porumbel din Romania. Cum ca altcineva ar fi cumparat o femela mai scumpa. POVESTI domnii mei si nimic concret. Atata timp cat nu avem dovezi concrete de ce vorbim ? ” Dolce Luana” este cel mai scump porumbel care a intrat vreodata in Romania, urmata de “Amore’s Dirk” cumparat de catre dl Marcel Nicolaescu cu suma de 20.000 euro. FAPTE NU VORBE !!!

Pe langa aceasta super femela, dl Sorin a mai comandat pentru aceasta vara un lot de 15 pui. Toata lumea l-a facut nebun pe chinezul care a cumparat-o pe “Dolce Vita” cu acea suma incredibila. Dar chinezul nu este nebun deloc… chinezul este printre altele proprietarul celui mai mare santier naval din lume!!! Ce inseamna 250.000 de euro pentru acest om ??? Nimic !!! Poate suna absurd pentru multi dintre d-voastra, dar trebuie sa incetam sa mai criticam, trebuie sa ne deschidem ochii, sa ne punem intrebari logice, si sa gasim raspunsuri adecvate. Acesti oameni nu sunt deloc prosti sau inconstienti, acesti oameni se raporteaza pur si simplu la averea lor, iar in momentul in care esti miliardar in euro, 250.000 de euro nu reprezinta o cheltuiala atat de mare. Am citit in presa din tara noastra in urma cu 2-3 saptamani cum un chinez a platit pentru un mascul de Mastiff Tibetan suma de 1.500.000 de dolari, iar puii din el ii vinde usor cu 500.000 de dolari. Nebunie nu ? Doar realitatea din China. Am un prieten foarte bun care tocmai s-a intors din Shanghai, si mi-a spus ca a vazut acolo mai multe automobile Ferrari decat in Italia sau la Dubai. Porumbeii Veenstra merg deja exceptional in Romania. Pana la importurile dlui Florea Sorin, Dr.Stanescu a importat de la acesta mai multi porumbei printre care si un mascul , fiu din “Kleine Dirk” , “Partour” pe numele sau, porumbel care a fost achizitionat cu suma de 18.000 de euro si care doar in 2010 a devenit bunicul a 2 campioni nationali la categorii diferite pentru Dr.Craciunescu Adrian din Mizil , Prahova .

Porumbeii Veenstra sunt porumbei extrem de scumpi, precum si porumbeii Koopman. Nu ar fi atat de scumpi daca nu ar avea si referinte pe masura pe absolut toate continentele. In schimb Peter, precum absolut toti campionii din Vest cumpara campioni nationali in fiecare an !!! Acesti oameni investesc masiv la randul lor, nu doar vand cum crede marea majoritate a columbofililor. Daca nu ar investii la randul lor masiv, mentinerea la un asemenea nivel, an dupa an, ar fi practic imposibila.

Thanks again Peter and Gea for everything !!! 🙂