O vizita la Marc De Cock, in volierele actuale, cu greu poate fii descrisa in cuvinte. Trebuie mentionat faptul ca suntem primii romani care au vizitat aceste voliere si poate si ultimii in viitorul apropiat. Marc este un om de afaceri foarte, foarte ocupat si pur si simplu nu are timp si nu vrea sa primeasca vizitatori. De ce ? siguranta porumbeilor care l-au costat o avere si faptul ca acesta chiar nu traieste din vanzarea porumbeilor.  Marc detine cea mai mare companie de  mezeluri din Belgia si Olanda, acest lucru facandu-l unul dintre cei mai bogati belgieni.

IMG_0999-Large

Bazele afacerii sale au fost puse de catre bunicul sau, un macelar cunoscut in toata zona, au fost duse mai departe de catre tatal lui Marc, iar de peste 15 ani, Marc a preluat fraiele afacerii. Pana la inceputul anilor ’90 familia De Cock a detinut cai de curse, unii dintre cei mai buni din tara in acele vremuri. Castigand tot ce se poate castiga in acest domeniu, Marc s-a orientat catre sportul columbofil, un sport atat de popular in Belgia. Caii au fost vanduti, iar locul grajdurilor a fost luat de catre volierele porumbeilor.

Doi Campioni ai afacerilor , nascuti sub aceeasi zodie , in acelasi an , la doar 17 zile unul de celalalt ; Sa fie acesta inceputul unei frumoase prietenii ?

Doi Campioni ai afacerilor, nascuti sub aceeasi zodie, in acelasi an, la doar 17 zile unul de celalalt. Sa fie acesta inceputul unei frumoase prietenii ?

Cum era de asteptat Marc a cumparat tot ce se putea mai bun la acel moment, dorind inca de la inceput sa participe la absolut toate categoriile. Un simplu exemplu: de la inceputul anilor ’90 si pana la sfarsitul anilor ’90, prin volierele lui Marc au trecut peste 100 de porumbei originali Janssen. Pe langa acestia Marc a cumparat numerosi As-i Provincial si Nationali, precum si numerosi castigatori de concursuri provinciale si nationale. Il amintesc aici doar pe legendarul “Red Barcelona” – 1 National Barcelona 2002, devenit un super reproducator pentru Marc De Cock, Eric Limbourg si regretatul Brian Long din Anglia. Insa cea mai spectaculoasa achizitie a fost de departe, cea a lui “Eagle Eye” in cadrul licitatie totale a lui Eric Limbourg, porumbel cumparat cu suma de 132.000 de euro ! Desi initial isi propusese sa mearga pana la 100.000, Marc nu s-a putut abtine din doua simple motive: 1. isi dorea prea mult porumbelul. 2. a vrut sa dovedeasca faptul ca nu toti super porumbeii trebuie sa plece in Asia.

Intre timp “Eagle Eye” si-a pus amprenta pe colonia lui Marc, si in 2011 a luat drumul Asiei, mai exact in volierele miliardarului Zhan Zhi Li contra sumei de 200.000 de euro ! La mai putin de 1 an de la achizitionarea lui “Eagle Eye”, Marc il achizitioneaza pe “Wacko” cu suma de 70.000 de euro in licitatia totala a tanmdemului Vereckt-Arrien. Daca urmarim sloganul crescatoriei De Cock : “Sky is the limit” (Cerul este limita), totul devine lesne de inteles.

Prietenul meu Florea Sorin a vrut sa achizitioneze pui din cei mai buni porumbei ai lui Marc, dar dupa cum bine stim licitatia totala a acestuia incepe pe site-ul PIPA pe data de 19 ianuarie. Asadar vom urmarii din nou o lupta frumoasa intre Romania  si China !!!

Thank you again for your hospitallity Marc !!!

Camera de primire a oaspetilor, se poate asemana foarte usor cu un living de lux ; In spate , in dreptul usii deschise se poate observa  Ferrari-ul detinut de catre Marc ;

Camera managerului crescatoriei , dar si a ingrijitorilor ;

Marc ne explica cum functioneaza solarul din voliera sa…..DA…solarul !!!

Aceasta camera de baie se foloseste pe timp de iarna . Porumbeii intra in aceasta incapere , dotata cu un solar montat pe tavan…fac baie dupa care stau si se relaxeaza sub solarul pornit (vezi poza jos ) . Marc ne-a marturisit ca ii scoate cu forta de aici , atat de mult indragesc porumbeii aceasta relaxare ;

Compartiment matca ;

Compartiment matca ;

Compartiment matca ;

Boxa individuala de reproductie ;

Conform vorbelor prietenului sau  Eric Limbourg : ” Cea mai frumoasa fiica reprodusa vreodata de catre Eagle Eye ” ;

O pereche 100% De Rauw – Sablon ;

Compartiment matca ;

Compartiment masculi vaduvi ; Ventilatie usor reglabila ;

Podea compartiment femele vaduve , dotat cu tije rotative , astfel incat femelele sa nu se poata imperechea intre ele;

Femele de zbor + femele matca ;

Ventilatie perfecta : de la tavanul compartimentului pana la coama acoperisului sunt 4 m !!!

Compartiment masculi vaduvi ;

Boxe folosite pentru zborurile cu puii ; Se pot transforma foarte usor in clasicele boxe pentru vaduvie ;

Generatia 2012 ;

* Mandria crescatoriei : ” Special Man” – Participant in lotul de fond al Belgiei in cadrul Olimpiadei de la Poznan 2011 ;

Impreuna cu un fiu al legendarei “Avril” ;

Impreuna cu “Wacko” – achizitionat de catre Marc in licitatia totala a tandemului Vereckt-Arrien cu suma de 70.000 de euro !!!

Impreuna cu “Wacko” ;

O mica parte a trofeelor care impodobeau moderna crescatorie ;