O vizita la Leo Heremans reprezinta un vis pentru orice columbofil, la fel si pentru noi, iar visul a devenit realitate in aceasta primavara. Trebuie mentionat faptul ca dl Sorin Florea a fost columbofilul care a achizitionat cei mai multi porumbei in licitatia totala a lui Leo Heremans, mai exact 22, fiind urmat de catre celebrul Dr.Guo – Great Wall cu un numar de 17 porumbei. Cu un numar de peste 30 de originali Leo Heremans, Team Florea Sorin, detine cea mai completa colonie de porumbei Heremans din Estul Europei. In urma vizitei, au mai fost comandati 10 pui, pui care vor fi adusi personal de catre Leo Heremans in luna septembrie la Bucuresti. Cu aceasta ocazie, legendarul Leo Heremans viziteaza pentru prima data Romania.

  Leo Heremans , Florea Sorin & Dinu Mihai

Leo Heremans , Florea Sorin & Dinu Mihai

Printre originalii Leo Heremans detinuti de catre Team Florea Sorin, amintim urmatoriii: fiica “Olympiade 003″, Fiica “Gilbert”, frate “Gilbert”, fiu si fiica “De Power”, frate si sora “Jan”, frate “Blake”  doua fiica din “Galantos” cu propria sa fiica, frate bun cu tatal lui “Bolt” etc.


BE01-6455003

* Team Florea Sorin detine o fiica directa din “Olympiade 003″ si 10 nepoti / nepoate ;

* Team Florea Sorin detine un frate bun cu “New Olympiade” ;

* Team Florea Sorin detine un frate bun cu “New Olympiade” ;

 

111 1

* Team Florea Sorin detine doua surori cu “Bolt” si un frate bun cu tatal acestuia ;

* Team Florea Sorin detine doua surori de tata , si un frate de tata cu “Olympic Sperwer”

* Team Florea Sorin detine doua surori de tata , si un frate de tata cu “Olympic Sperwer”

Localitatea Vorselaar a fost recunoscuta de mult timp ca fiind un centru columbofil de top, dar in ultimii ani concurenta in aceasta micuta localitate a crescut ca nicaieri in Belgia. Cu toate acestea foarte multi columbofili de marca au murit in ultimii ani in Vorselaar… Charel Ducheyne, Patrick Claes si Antoine Jacobs. Si tandemul Heremans-Cuesters disparuse definitiv din peisaj in 2007, dupa licitatia totala. Din fericire au ramas crescatori de top, precum: Theo Van Genechten, Cyriel Verbeeck (de unde celebrii Ad Schaerlaekens si Gaby Vandenabeele au cumparat porumbei), Frieda Huysmans, Staf Habraken… si mai nou Leo Heremans.

DSC_0993

Atunci cand Heremans-Ceusters si-au vandut toti porumbeii in licitaia publica organizata de catre De Duif in 2007, orasul Vorselaar a discutat 1 saptamana numai despre acest eveniment. Fie ca erau columbofili sau nu, locuitorii orasului, care umpleau in fiecare seara pub-urile, nu aveau alt subiect de discutie. Acea zi a fost una dintre cele mai intunecate zile din viata lui Leo.

DSC_1010

Leo continua: ” Dupa licitatie din 2007, am mai ramas cu doar 3 porumbei, si cu “Olympiade 003 “, porumbelul pe care il detineam in coproprietate cu batranul Gust Janssen (intre timp, porumbelul a fost cumparat de catre Koen Van Roey, in licitatia totala a lui Gust Janssen din primavara anului 2011). Vreau sa stabilesc un lucru foarte important, deoarece am auzit foarte multe barfe. TOTI porumbeii mei au fost vanduti in licitatie, toti porumbeii mei de top, deoarece chiar am dorit sa inchid capitolul porumbei, pentru totdeauna. Dar, vazand starea in care ma aflu, si depresia din care numai ieseam, ginerele meu Bart, mi-a adus inapoi intr-o zi 18 porumbei. Unul cate unul, porumbei din cele mai bune perechi, dar care nu fusesera zburati niciodata, au intrat din nou in posesia mea. Se pare ca 18 este numarul meu norocos, deoarece bunul meu prieten Hugo Vermeerbergen, mi-a dat inapoi tot 18 porumbeii… porumbei pe care ii primise cadou de la mine in decursul anilor. De fapt lucrurile au decurs in felul urmator. Inainte de licitatia totala, o parte dintre porumbei ouasera. Aceste oua le-am facut cadou prietenilor mei: Hugo Vermeerbergen, Paul Huysmans si Marc Van Den Bulck. Desi aveam 36 de porumbei, ideea de a concura din nou nu ma pasiona absolut deloc. Ii hraneam, ii , lasam liberi si atat. Dar ceva de neexplicat s-a intamplat atunci cand prima serie de pui a iesit pe sputnik. Ma uitam la acei pui albastrii sidefii si guti deschisi, atat de perfecti, si de uniformi, si brusc dorinta de a zbura a aparut din nou in sufletul meu. Am devenit din nou columbofilul care am fost odata. Ma gandesc cateodata ca a fost un semn de la sotia mea… cine poate stii ??? Porumbeii erau mult prea mici pentru a participa cu ei la concursuri in 2007. Cand am inceput sa ii zbor pentru prima data in 2008, eram emotionat ca un incepator. Prietenii mei cu care ma intalnesc regulat in bar, mi-au spus: ” Leo noi te credeam mai destept de atat. Te-ai retras in culmea gloriei, si acum risti sa iti strici reputatia”. (Cine ar fii crezut ca in 2011 Leo va participa cu un porumbel in Lotul Olimpic al Belgiei, categoria viteza la Olimpiada de la Poznan, Polonia???) Aceasta era cu o noapte inainte de prima cursa. Sincer mi-au dat emotii mari, si chiar nu am putut sa dorm toata noaptea. A 2 a zi,eu si un foarte bun prieten din Germania, asteptam porumbeii… sincer nu asteptam nimic… DAR am castigat locurile 1 si 2 la nivel Provincial !!!!!!!!!!!”

Ivan Willockx & Florea Sorin

Ivan Willockx & Florea Sorin

 

DSC_1017

Florea Sorin, Leo Heremans si Dinu Mihai, la intrare in resedinta acestuia. Se poate observa frumosul profil de porumbel prins de peretele casei :)

Leo: ” Dupa licitatia din 2013 , in ciuda tuturor barfelor am ramas cu doar 2 perechi de matca, cele vandute in BIS. Printre cei 4 ramasi se numara si Galantos. In acest moment am 30 de pui afara, pui reprodusi din cele doua perechi, si din alte 5 perechi din care am avut permisunea sa reproduc pana au plecat la noii proprietari in China. Sanatatea mea este din ce in ce mai subreda, ma refer aici la astmul bronsic, iar cei care m-au vizitat pot confirma pe deplin acest lucru. ”

DSC_0997

Team Florea Sorin promoveaza sportul columbofil din Romania la cel mai inalt nivel !!!

* Team Florea Sorin detine 3 descendenti direct din “Galantos ” , un mascul , si doua femele de exceptie , reproduse din “Galantos” cu propria sa fiica

* Team Florea Sorin detine 3 descendenti direct din “Galantos ” , un mascul , si doua femele de exceptie, reproduse din “Galantos” cu propria sa fiica

DSC_0994

 

DSC_0995

Porumbeii lui Leo, sunt foarte, foarte calmi… oriunde in voliera ii poate prinde foarte usor, cu o singura mana. Avem de a face aici cu un imblanzitor de porumbei, cu un om care are o legatura telepatica cu porumbeii sai? Multi dintre columbofilii belgieni, cand vorbesc despre Leo, afirm acest lucru.

DSC_0991

DSC_0990

Leo ne spune:” Petrec foarte mult timp cu porumbeii mei (desi in ultimii ani datorita astmului, nu mai pot sta cat as dori, chiar daca folosesc o masca de oxygen performanta), si chiar nu inteleg de ce unii porumbeii fug de columbofilul lor. Majoritatea columbofililor atunci cand intarca puii, ii pun pe podea, si dupa aceea nu se mai intereseaza de ei, de cultivarea caracterului lor. Eu unul, procedez diferit. Eu incep sa hranesc puii din mana inca de cand sunt in cuib, ii mangai, si vorbesc cu ei. Un porumbel nu uita niciodata prima perioada a vietii, exact ca si un copil! Niciodata nu intru in volierele porumbeilor nervos, problemele cotidiene intotdeauna raman in afara volierei. Vaduvii mei sunt hraniti individual in boxa. Niciodata nu folosesc orz la porumbeii mei, iar “purificarea organismului cu orz” mi se pare o tampenie si o consider de domeniul trecutului. Porumbeii mei primesc iarna un amestec standard, iar eu nu fac altceva decat sa controlez cantitatea pe care le-o administrez in functie de vremea de afara. Nu voi uita niciodata incidentul pe care l-am patit in perioada in care cei mai buni porumbei ai mei de pana acum, precum : Euro, Rossi, etc faceau parte din lotul de vaduvi. Ceva s-a intamplat si nu veneau cum trebuie. I-am cerut atunci sfatul lui Chiel Vermetten, unul dintre cei mai mari campioni de viteza – demifond pe care i-a avut vreodata Belgia… acesta mi-a spus sa nu le mai dau orz la intoarcere, sa nu le mai dau orz deloc. Chiel isi hranea porumbeii tot timpul anului cu acelasi amestec de mancare. Din acel moment eu nu am mai administrat orz la porumbeii mei, si rezultatele au fost din ce in ce mai bune, de la an la an. Trebuie sa recunosc ca din punct de vedere al medicamentelor sunt cam neglijent (sa nu uitam ca Leo zboara doar etape de viteza, de pana la maxim 200 km). Dupa sezon,porumbeii mei au fost tratati doar contra trichomonozei… in rest doar mancare si apa. Cateodata stau si ma gandesc ca nu fac cate ar trebui din punct de vedere medical. Dar de ce sa schimb ceva, daca porumbeii mei vin foarte bine? Daca observ un porumbel slabit ii dau un sfert de pastila de Flagyl (metronidazol de uz uman). Flagylul este cel mai bun pentru trichomonoza din punctul meu de vedere. Nu vei gasi niciodata vitamine scumpe sau produse pentru conditionare in dulapiorul meu. Fac parte din generatia veche, care crede doar in Vitamineral si Ulei de Cod.”

Baza porumbeilor : Jan Diels (unchiul celebrului Rudi Diels), Fratii Haasendoonkxs, Gust Janssen, Van Dijk.

DSC_1007

DSC_1008

DSC_1006

IMG-20140513-WA0010

IMG-20140513-WA0015

IMG-20140513-WA0016 IMG-20140513-WA0017