Vizita la Tandemul Klaas a fost ideea prietenului meu Florea Sorin, sincer sa fiu. Citind articolul pe Pigeons.ro si determinat fiind sa obtina rezultate de exceptie pe columbodroamele din jurul lumii, in special la Million Dollar Race, Africa de Sud, vizita a venit ca o manusa. A fost a doua vizita din programul nostru: “In vizita la campionii Europei”.

IMG_0632-Large

Alfons si Helmut Klaas sunt macelari din tata in fiu, avand in prezent o ferma de pasari si de porci, abator propriu un magazin de desfacere in localitatea de domiciliu precum si un restaurant. De altfel nu am putut pleca mai departe in Olanda fara sa luam cina in restaurantul lor. Din nou am intalinit niste oameni deosebiti !!!

Pe langa meseria de baza, acestia sunt de asmenea columbofili din tata in fiu. Alfons si Helmut zboara in cea mai puternica provincie din Germania, cu rezultate fantastice !!! Un lucru important de mentionat, este acela ca aceasta provincie are un diametru de 40 de km, ceea ce inseamna ca la cursele provinciale, porumbeii trebuie “sa se rupa” din timp pentru a castiga cursa. Alfons prefera pentru porumbeii sai canicula si vantul din fata, din punctul sau de vedere acestea fiind conditiile climaterice pentru porumbeii adevarati !!!

Familia Klaas a fost pusa in lumina reflectoarelor in 2007 odata cu castigarea columbodromului Million Dollar Race – Africa de Sud si in acelasi timp a unui cec de 200.000 de dolari (in licitatia publica de dupa finala, porumbelul castigator: “Konstantin” a fost cumparat cu suma de 27.000 de dolari de catre celebra Familie Kitchenbrand )! In acelasi an, porumbeii Klaas castiga si cel mai celebru columbodrom din Statele Unite : “World Ace Challenge” si un total de 300.000 de dolari !

Porumbeii Klaas au castigat in 2007 doua dintre cele mai celebre si dure columbodroame din lume !!!! Lucru nemaintalnit pana acum, si probabil de neegalat.

Realizand valoarea acestor porumbeii Fam Kitchenbrand, cea mai faimoasa familie columbofila din Africa de Sud, cu o traditie de 3 generatii in columbofilie, s-a decis sa investeasca puternic in porumbeii Klaas. Un parteneriat a inceput in Germania, iar in 2011 Fam Kitchenbrand a cumparat un lot de pui pentru a-l angaja la Million Dollar Race. Surpriza sau nu …..acestia au castigat Marea Finala cu un porumbel original Klaas si bineanteles cecul de 200.000 de dolari !!!! Castigatorul pe numele sau “Victor” este inrudit cu castigatorul din 2007 , “Konstantin ” !!!!! Intamplare ????… NICIODATA !!!

Doar un sumar al rezultatelor porumbeilor Klaas pe columbodroame :

  •  Loc 1 Finala Million Dollar Race 2011 cu ” Victor ” !!!!
  •  Loc 13 in Finala Million Dollar Race 2011 cu “Maxii” !!!
  •  Loc 1 Finala Beijing China 2011 !!!!
  •  Loc 1 Finala World Ace Challenge USA , pentru Fratii Sandstrom-tata direct Klaas;
  •  Loc 1 Finala Million Dollar Race 2007 !!!!
  •  Loc 1 Finala World Ace Challenge 2007 !!!

Tocmai din acest motiv prietenul meu Florea Sorin a achizitionat un numar de 24 de porumbei de la acest super crescator, si eu personal o pereche.

Porumbeii de Klaas sunt extrem de inteligenti si au o vitalitate cum rar mi-a fost dat sa vad. Sau cum spunea celebrul Piet de Weerd despre porumbeii adevarati…”porumbeii Wringleri” – adica atat de plin de vitalitate incat abia ii poti tine in mana. Acesti porumbei sunt perfecti pentru columbodroame, deoarece sunt inzestrati cu o vitalitate de fier, sunt de marime mijlocie , si se maturizeaza foarte repede !!!

Pe langa porumbeii proprii, Alfons Klaas cumpara in fiecare an 4-5 pui de la Campionii Germaniei din anul respectiv !!! In fiecare an !!! Porumbeii care sunt incrucisati in linia sa de baza, o linie care la baza are urmatorul fundament: Janssen-Hofkens-Grondelaers ; De exemplu in volierele de matca se afla 3 surori bune cu “Birdy” – cel mai bun porumbel din istoria Million Dollar Race, porumbel reprodus in volierele lui Sudhoff-Van Beers, Germania si cumparat cu suma de 100.000 de dolari in licitatia de dupa finala de catre Familia Kitchenbrand. Aceste 3 surori cu “Birdy” au fost imperecheate cu frati ale lui Victor si Konstantin,prietenul meu Florea Sorin achizitionand pui din toate 3 !!!!

In urma propunerii lui Florea Sorin si PIPA Romania, Alfons Klaas va participa cu porumbeii in cadrul columbodromaelor: Balkanik Fair Play Loft si Black Sea One Loft Race (Pasa) cu un numar serios de porumbei. Avem astfel toti ocazia sa ne testam porumbeii impotriva celor mai buni din lume !!!!

Toti marii campioni de afara cumpara porumbei constant, nu doar vand !!!! Asta trebuie sa le intre bine in cap columbofililor romani !!! Nu aduci sange nou constant ramai in urma !!!! Povestile cum ca te descurci cu linia ta, ca nu ai nevoie de nimic nou, tin de domeniul trecutului, sau te ajuta sa fii campion doar pe strada ta !!!

Frate bun cu Victor – Loc 1 Finala Million Dollar Race 2011 :

Frate bun cu Victor – Loc 1 Finala Million Dollar Race 2011 :

Pentru a va face o idee despre originea porumbeilor Klaas,va voi prezenta cateva pedigree , a unor pui care au fost vanduti pe PIPA in urma cu putin timp :