Indreptandu-ne spre Olanda, bineinteles cu masina, am oprit putin in Baarle-Nassau pentru ca dl Sorin sa bata palma pentru un nou transport de mancare de la  Ronny Van Tilbourg. Deja un camion de mancare (25 tone) a ajuns la Bucuresti, doritorii putandu-ma contacta pentru mancare. Baarle – Nassau este cunoscuta pe harta mondiala a columbofiliei datorita lui Ad Schaerlaekens si Piet Manders .

Florea Sorin , John Aarts si Dinu Mihai

Florea Sorin , John Aarts si Dinu Mihai

Pe plan sportiv, micuta localitate este cunoscuta datorita luptatorului de K 1, Erol Zimmerman, luptator de perspectiva, facut KO de catre Daniel Ghita in urma cu un an. Aflandu-ne in depozitul lui Ronny, Vincent van de Kerk ( Pipa Olanda ), ghidul nostru in aceasta calatorie, ne-a intrebat daca nu vrem sa ii facem o scurta vizita unuia dintre cei mai buni fondisti din Olanda anilor 2000, columbofil domiciliat in aceeasi localitate … numele sau John Aarts. Zis si facut. In 5 minute ne aflam in fata magazinului de electronice al acestuia, situat exact in fata casei sale . In momentul prezentarilor John a fost foarte spontan si a facut o afirmatie pe care nu o vom uita niciodata : ” Domnule Florea , toti au auzit de d-voastra in Olanda , dar foarte putini v-au cunoscut personal”.

 O curte micuta, cu voliere micute dar cu porumbei de o calitate desavarsita. John si sotia sa Anja detin 20 de porumbei de matca si 75 de zburatori dintre care aproximativ 75% fiind yearlingi . Toti yearlingi participa la cursele de fond si maraton conform metodei la natural. John este un columbofil modern si bineanteles vizionar, de aceea de cativa ani isi imperecheaza porumbeii de maraton cu super porumbei de mare demifond, porumbei proveniti de la Jan Hooymans (linie “Harry”) si Braade-Jode ( linie “Home Alone”). Cum peste tot in lume exista carcotasi, nu numai in Romania, John si-a asumat aceleasi critici stupide pe care le auzim si aici, in momentul in care a inceput sa faca aceste incrucisari. Rezultatul ? : porumbei Asi Nationali si Provinciali de Fond-Maraton. Pe langa linia de porumbei de maraton pe care o detine, bazata in proportie de 90 % pe porumbei de Antoon Ligtenberg (100 % Jan Aarden), John cumpara in fiecare an 10 pui de la Fratii Simmons pe care ii angajeaza la zboruri.

Desi se stie ca porumbeii de maraton se maturizeaza mult mai greu, John reuseste sa obtina an de an rezultate exceptionale si in cadrul zborurilor cu puii. John este un columbofil modern, care nu urmeaza teoriile invechite din columbofilie, din contra este dispus mereu la lucruri si experiente columbofile noi … iar rezultatele ultimilor ani dovedesc ca nu se inseala absolut deloc. Dl Sorin a comandat 6 pui din cei mai buni porumbei ai acestuia, dintre care 2 direct din  ”Smart lady”. Ca si ceilalti columbofili pe care i-am vizitat, si John va trimite pui la Balknaik Fair Play Loft.

Thanks John and Anja for the hospitality and for the sambuca :)