Gerard Koopman, Florea Sorin

Gerard Koopman, Florea Sorin

Pe Gerard Koopman il cunosc de multi ani, iar vizita la acesta a fost exact precum o vizita la un prieten vechi. Ii cunosc pe dinafara istoria porumbeilor sai, fiind fascinat inca din copilarie de porumbeii acestuia, de rezultatele sale dar si de referintele porumbeilor sai. De asemenea dl Sorin a fost placut impresionat de catre Gerard, ca om in primul rand, apoi ca si columbofil. Gerard este crescatorul cu probabil cele mai multe referinte din lume la ora actuala.

Gerard Koopman impreuna cu parintii sai : Cornelis si Jansje

Gerard Koopman impreuna cu parintii sai : Cornelis si Jansje

Porumbeii sai fac furori in toate colturile lumii, indiferent de relief si de conditiile meteorologice. Am scris numeroase articole despre porumbeii Koopman, inclusiv 3 articole in care am prezentat formarea acestei linii minunate de la inceputuri si pana in prezent. Porumbeii lui Gerard merg exceptional in Romania inca de la primele importuri realizate de catre Trifan Mihai, Bistrita-Nasaud si pana la celebrele importuri ale lui Marcel Nicolaescu (printre altii , fii si fiica din “Kleine Dirk”) si Stanescu & Dobre (printre multi porumbei de top si un fiu direct din “Kleine Dirk”, pe numele sau “Partout”) .

Toti acesti 3 crescatori au avut rezultate senzationale cu acesti porumbei. In ultimii ani, merita amintite rezultatele de exceptie ale Dr.Craciunescu din Mizil, Prahova, care isi adjudeca 2 titluri Nationale in acelasi an, multumita porumbeilor Koopman. Gerard este un campion adevarat care cauta intotdeauna noi provocari. De aceea dupa ce a castigat tot ce se poate castiga in cursele de viteza-demifond si fond de o zi, Gerard s-a orientat catre columbodroame (cu rezultate de exceptie) si catre cursele de maraton (proiect aflat inca in al 2 lea an de existenta). In tot acest timp cursele de viteza-demifond nu au fost neglijate si drept dovada, Gerard a avut un porumbel in lotul Olimpic al Olandei in cadrul Olimpiadei de la Nitra, Slovacia – 2013. Gerard este de asemenea un crescator care este intr-o continua cautare de porumbei de top pentru a-i incrucisa cu propria sa linie. A sta pe loc, nu inseamna evolutie, din contra, reprezinta mai multi pasi inapoi. Este adevarat ca de multe ori este extrem de greu sa gasesti porumbei de talia lui “Kleine Dirk”, dar Gerard a fost intotdeauna un columbofil norocos, pentru ca, exact ca si in viata, si in columbofilie, fara un gram de noroc nu poti deveni campion.

Ambitia si determinarea care il caracterizeaza pe dl Sorin l-au indreptat pe acesta bineanteles catre acest crescator de legenda. Acesta a comandat un lot de 20 de pui pentru aceasta vara, din absolut toti reproducatorii de top ai tandemului precum: “Golden Dirk”, “Mighty Man ”, “Magic Man”, “Deng Ling’s Favourite”, ” Blue Energy” etc . Porumbeii lui Gerard au fost intotdeauna foarte cautati , si bineanteles foarte scumpi. De peste 20 de ani cererea a fost intotdeauna mai mare decat oferta. Iar aceasta cerere a fost data de catre referintele extraordinare ale acestuia, iar referintele fac la randul lor … pretul . La ora actuala, in China porumbeii lui Koopman sunt cei mai populari, crescatorii profesionisti din aceasta tara castigand in fiecare an sute de mii de euro in cursele Derby, cu si datorita acestor porumbei. Deoarece “tulpina” coloniei de viteza-demifond a crescatoriei Florea Sorin si Ion “Mazare” este data de liniile Koopman si Van Dijck , acest import vine practic ca o manusa. Pentru noi Gerard a fost o gazda perfecta… am vizitat absolut toate volierele acestuia, ca si cum am fii fost la noi acasa, si am vizionat “la mana” toti porumbeii acestuia de top.