Dedic acest articol fratelui meu dac Iusan Darius din Bistrita-Nasaud, cel mai mare fan al porumbeilor Vandenheede din Romania :)

Vincent van de Kerk , Jaques Vandenheede , Freddy Vandenheede si Florea Sorin

Vincent van de Kerk , Jaques Vandenheede , Freddy Vandenheede si Florea Sorin

* “New Freddy” – 1 As Mare Demifond Belgia 2010 !!! Un porumbel 100 % Freddy Vandenheede , zburat de catre Pierre Mathys , acum in volierele Pipa Elite Center , detinute de catre Nikolaas Gyselbrecht ;

Impreuna cu Freddy Vandenheede si porumbelul meu preferat din matca acestuia :”Trigerffinger” ;

Impreuna cu Jaques Vandeheede ;

A fost pentru mine a 5 a oara cand l-am vizitat pe Freddy Vandeheede incepand cu anul 2004, iar pentru dl Sorin a doua oara dupa vizita din toamna anului 2012. De fiecare data este o adevarata placere sa stai la discutii interminabile despre porumbei cu Freddy, deoarece Freddy este un adevarat filozof al columbofiliei. Poate si felul diferit, clar  si atat de simplu in care vede columbofilia l-a dus pe culmile gloriei. Freddy este unul dintre cei mai mari specialisti ai zborului cu femele la vaduvie din toata Belgia… poate cel mai bun. Din 2008, an in care si-a unit fortele cu fratele sau Jaques, Freddy participa la concursuri si cu masculii, dar “specialitatea casei” raman femelele vaduve. In ziua in care l-am vizitat, intr-o racoroasa dimineata de aprilie, cu o temperatura nu mai mare de 9 grade Celsius, femelele sale vaduve au zburat doua ore si jumatate, fara steag, fiind practic fortate sa reintre in crescatorie.

Cu o asa o forma, nu o sa ma surprinda absolut deloc un rezultat de exceptie la primul zbor national de la Bourges de pe data de 25 mai, zbor in cadrul caruia porumbeii Vandenheede stralucesc cu adevarat in fiecare an. Am vizionat din nou absolut toti porumbeii de matca, porumbei din care dl Sorin deja a comandat 25 de pui. Mai precis, un pui din fiecare pereche va ramane la Fratii Vandenheede, iar celalalt pui urmand sa ajunga la Bucuresti in volierele dlui Sorin. Pe langa acestia un fiu si o fiica direct din “Topwkeeker Freddy” vor ajunge la Bucuresti, acestia fiind primii si probabil ultimii descendenti din “Topkweeker Freddy” care vor intra vreodata in Romania. La sfarsitul vizitei Freddy ne-a intrebat pe cine urma sa mai vizitam. Afland de la noi ca il vom vizita pe Jan Hooymans in ziua urmatoare, Freddy l-a sunat pe Nikolaas si i-a spus ca doreste sa ne insoteasca. Este pentru prima oara cand Freddy pleaca intr-o vizita in Olanda, lucru care ne-a bucurat foarte mult. Desi initial isi propusese sa se intoarca catre Belgia in jurul orei 16, companie si atmosfera din ziua respectiva l-au determinat pe Freddy si pe Nikolaas sa plece catre Belgia mult dupa miezul noptii. Astfel i-au nastere prietenii care dureaza tot restul vietii, prietenii care sunt generate de catre aceste minunate fiinte … porumbeii.

In premiera pentru Romania, Fratii Vandenheede participa in acest an in cadrul columbodromului Balkanik Fair Play Loft ;

Femelele vaduve ne-au oferit un superb “recital” de 2 ore si jumatate ;

Interior compartiment pui ;

Interior compartiment pui ;

Interior compartiment pui ;

Compartimentele de matca ;

Interior compartiment matca ;

Dl Sorin impreuna cu o fiica din “Topkweeker Freddy” , femela ce in aceasta vara va ajunge in Romania ;