Freddy Vandenheede , Florea Sorin si Jaques Vandenheede

Freddy Vandenheede , Florea Sorin si Jaques Vandenheede

Fratii Vandenheede :

  •  1 National Crescator General Belgia KBDB 2012 !!!
  •  1 National Tulle din 6.341 yearlingi in 2011 !!!
  •  1 National Bourges din 26.910 maturi in 2009 !!!
  •  1 National Bourges din 21.972 yearlingi in 2009 !!!
  •  1 Provincial As Porumbel Demifond Belgia KBDB 2008 !!!
  •  1 National Demifond Belgia 2007 cu “Rivendel” – porumbel Olimpic !!!
  •  1 Provincial Demifond Belgia KBDB 2003 !!! etc , etc , etc ;

Pentru prima data l-am vizitat pe Freddy Vandenheede in primavara anului 2004. Apoi am repetat vizitat in 2005 si 2008. Sincer sa fiu nu stiam foarte multe despre el in acei ani, dar l-am vizitat la recomandarea lui Nikolaas. Am descoperit un columbofil de exceptie, un om care la prima impresie poate parea extrem de serios, dar in acelasi timp este un observator fin al vietii de zi cu zi , si un adevarat filozof al columbofiliei. Am invatat foarte multe lucruri interesante de la el in special despre motivatie. In acei ani Freddy zbura doar femelele, bineanteles la vaduvie. Era considerat inca de pe atunci probabil cel mai bun specialist al zborului cu femele la vaduvie. Desi fratele sau Jaques locuieste exact vis a vis de el, cei doi au zburat pe nume si din voliere separate pana in toamna anului 2008, an in care s-au hotarat sa isi uneasca fortele . Unde sunt doi puterea creste – lucru rapid dovedit de catre cei doi frati, prin castigarea a doua concursuri nationale in 2009!!! Decizia de a-si unii fortele a venit in urma alegerii lui Freddy in functia de director al scolii in care a profesat dintotdeauna. In acelasi timp, fratele sau Jaques a iesit la pensie, decizia formarii unui tandem devenind una foarte logica. Astfel, porumbeii de matca au fost transferati in totalitate in volierele lui Jaques, iar volierele lui Freddy au fost destinate 100 % vaduvilor. Freddy mi-a spus ca a luat aceasta decizie pentru a izola cat mai mult posibil matca, de lotul de zbor, asigurandu-i astfel o sanatate de lunga durata. Freddy este columbofilul care a schimbat in totalitate columbofilia contemporana printr-un singur porumbel “Topkweeker Freddy”. In 1994, Freddy l-a cunoscut pentru prima data pe celebrul Frans Sablon, intre cei doi nascandu-se instantaneu o prietenie ce dureaza pana in zilele noastre. Intalnirea a avut loc la un eveniment columbofil, unde, in fata unui pahar de bere, cei doi au decis sa faca schimb cu cate un pui. Frans Sablon i l-a facut cadou lui Freddy pe “Frans”, iar Freddy i l-a facut cadou lui Frans pe “Topkweeker Freddy”. Din acel moment rezultatele si referintele celor doi au explodat cu adevarat !!! In acest moment “Topkweeker Freddy” este considerat unul dintre cei mai buni reproducatori din istoria columbofiliei si implicit al porumbelului voiajor.

In anul 2003, atunci cand tandemul De Rauw-Sablon si-a vandut toti porumbeii intr-o licitatie publica, “Topekweeker Freddy” a fost cumparat contra unei sume mari de bani, avand in vedere varsta sa (9 ani) , de catre regretatul Pros Roosen. In volierele acestuia, faima acestui reproducator minue a crescut si mai mult, acesta devenind printre altii tatal lui “Blauwe Prins” !!!

In cadrul licitatie totale a lui Pros Roosen din 2011, Freddy Vandenheede a cumparat 9 fii/fiice direct din “Topkweeker Freddy”, platind pentru  acestia o adevarat avere! Freddy a cumparat acesti porumbei fara ca macar sa ii verifice “la mana’ ! Aici trebuie mentionat un aspect foarte interesant in ceea ce priveste filosofia lui Freddy asupra columbofiliei: acesta nu acorda absolut nici o importanta selectiei “la mana”. Pentru el sunt importante doar rezultatele si pedigree-ul. Pare greu de crezut pentru majoritatea columbofililor, dar cine il cunoaste bine pe Freddy va poate confirma acest lucru. De aceea, de multe ori porumbeii lui Freddy nu arata intotdeauna perfect la mana din punctul nostru de vedere, dar au o ambitie, vitalitate si imunitate iesite din comun. Oare ma crede cineva cand afirm faptul ca Freddy nu le mai administreaza nici un medicament (antibiotic , deparazitant , anticoccidian etc) porumbeilor de la sfarsitul concursurilor si pana la inceputul noului sezon ??? Cu siguranta nimeni nu ma crede, cum nimeni nu o sa ma creada cand va spun ca porumbeii sai primesc in aceasta perioada in fiecare zi in apa otet de mere si usturoi !!! In cadrul lciitatie mai sus mentionate , fratele meu belgian Nikolaas Gyselbrecht a achizitionat o fiica din “Topkweeker Freddy” cu suma de 60.000 de euro , ajungand la aceasta suma fabuloasa, licitand impotriva lui Eric Limbourg .

“Miss 60.000 euro ” :

Era perfect normal sa il sfatuiesc pe prietenul meu Florea Sorin sa ii viziteze pe Fratii Vandenheede, si daca doreste, sa achizitioneze cativa pui de la acestia. Eram asteptati intr-o zi de marti in jurul orelor 16, dar datorita unor alte aspecte care au intervenit pe neasteptate am ajuns la cei doi frati pe intuneric, in jurul orelor 19-20. In mod normal nimeni nu i-ar mai fii deranjat , dar cand esti asteptat ca prieten de catre un prieten, timpul nu mai are nici o importanta. Jaques, fratele mai mare al lui Freddy chiar se bagase in pat, dar ne-a primit cu caldura si bucurie. Cei doi ne-au prezentat absolut toti campionii lor… de fapt am luat la mana toti porumbeii de matca. Printre acestia toti cei 9 fii/fiice din “Topkweeker Freddy”, cei 10 fii/fiice din “Limoges” precum si absolut toti zburatorii de top, care acum isi castigasera binemeritatul loc la matca. Desi ii stiam porumbeii, am ramas cu adevarat impresionat de ce am vazut in aceasta vizita. Au urmat 2-3 ore de discutii extrem de interesante si educative din punct de vedere columbofil, Freddy fiind deschis 100 % la absolut toate intrebarile noastre !!! Ca de obicei, nu puteau lipsi povestirile sau intamplarile nostime. La un moment dat domnul Sorin ii spune lui Freddy: ” Freddy …imi plac foarte mult porumbeii tai, de aceea vreau sa comand un lot de 30 de pui de la tine pentru primavara anului 2013. Freddy se uita la domnul Sorin, se uita la mine si spune usor surpins ..OK .” I-a mai spus domnului Sorin , ca daca merge pe mana lui, si nu dupa pedigree o sa ii faca un lot de pui exceptional. Partile au fost de acord, si in luna aprilie voi merge impreuna cu domnul Sorin in Belgia si vom impartii o serie intreaga de pui cu Freddy . Avem dreptul sa ne alegem puii la mana. Astfel, jumatate de serie vine la Bucuresti , jumatate ramane la Freddy. A doua zi, fiind inca in Belgia, primesc un telefon de la Freddy. Acesta imi pune urmatoarea intrebare usor nelamurit : ” Stii Mihai , prietenul tau D-l Florea a comandat 30 de pui nu? ”, la care eu raspund :”Da 100 %”. Dupa care Freddy imi spune: ” Am totusi o nelamurire….prietenul tau a comandat 30 de pui , fara ca macar sa ma intrebe ce preturi am per bucata ”. Am zambit in sinea mea si i-am raspuns: ” Nici o problema . Cand prietenul meu isi doreste ceva, nimic nu il poate oprii. Puii sunt ca si ai nostrii “.

Porumbeii lui Freddy Vandenheede se descurca exceptional in Romania desi nu au fost importati foarte multi in toti acesti ani. Cei care au importat direct sunt tandemul Chicheanu & Rusu (tandem ce a obtinut rezultate exceptionale cu acesti porumbei, chiar si un porumbel Olimpic) si prietenul meu din Borsa, Maramures –  Danci “Catuna” Ioan (ai carui porumbei de Freddy au fost pusi in valoare in tandem cu Iusan Darius din Bistrita – Nasaud).

Vreau sa mentionez un aspect foarte important, care nu are legatura cu acest articol, insa este foarte interesant si important din punctul meu de vedere pentru columbofilia romana si pentru promovarea columbofiliei din Romania in lume. ADEVARATA PROMOVARE…sau mai bine spus : FAPTE NU VORBE !!!!! Astazi bunul meu prieten Florea Sorin a fost invitat de catre celebrii Jan Hooymans si Klaus Stieneker la meciul Ajax Amsterdam – Steaua Bucuresti. Un plus pentru Florea Sorin, un plus pentru Romania !!!

In acest , an un fiu si o fiica din “Topkweeker Freddy” vor ajunge la Bucuresti…fiti pe faza !!! ;)

Impreuna cu o fiica a legendarului “Limoges” : De Rauw – Sablon ;

Dupa cum am mentionat in acest articol Mr.Freddy ne-a predat o adevarata lectie de columbofilie ; Cand ai astfel de prieteni , lucrurile devin mult mai logice si mai simple ;

Impreuna cu o fiica a lui “New Freddy” – 1 As Mare Demifond Belgia 2010 !!!! Un porumbel 100 % Freddy Vandenheede !!! “New Freddy” care este si porumbel Olimpic , a fost achizitionat de catre Nikolaas Gyselbrecht pentru Pipa Elite Center. Domnul Sorin deja detine doi descendenti directi din “New Freddy” si anume : o femela direct din “New Freddy” – 1 As Mare Demifond Belgia KBDB 2010 cu “Amalia” – 1 As Mare Demifond Belgia KBDB 2011 , si un mascul direct din “New Freddy” zburat in volierele lui Freddy Vandenheede :

La ora actuala , Nea Ion “Mazare” detine aproximativ 20 de nepoti/nepoate din “Topekweeker Freddy” ;

Impreuna cu cea mai buna reproducatoare a lui Freddy la ora actuala ; O femela care daca ar fii sa ne luam dupa aprecierea la mana , ar fii fost taiata de mult timp ; DAR mai mult ca sigur , filosofia lui Freddy este una corecta !!!

* 1 National Bourges 2009 din 26.910 maturi  :

* 1 National Bourges 2009 din 21.972 yearlingi :

* 1 National Tulle 2011 din 6.341 yearlingi :

* “Rivendel” – 1 National Demifond Belgia KBDB 2007 – Porumbel OLIMPIC !!!

* “Nodeesha” – 1 Provincial Demifond Belgia KBDB 2003 :

* “MADINA” :

* Cei mai celebrii fii ai lui “Topkweeker Freddy” : “Blauwe Prins” si ” Dromer” :