Impreuna cu Henk Jurriens , general managerul Familiei Eijerkamp

Dl Florea impreuna cu Henk Jurriens, general managerul Familiei Eijerkamp

Intr-o dimineata ploioasa si umeda de toamna, tipica de altfel pentru Olanda, am ajuns la cea mai celebra familie columbofila din aceasta tara: Familia Eijerkamp. Cu o seara inainte am fost gazduiti intr-o locatie de basm situata la doar 7 km de Ponderosa. Ma refer aici la cea mai mica localitate din Olanda, un catun desprins din veacuri de mult trecute, cu doar 120 de locuitori.

Toate casele au multe sute de ani vechime, fiind o mare atractie turistica in principal datorita faptului ca aici a trait si a creat o mare parte din opera sa, celebrul Charles Dickens. De altfel am fost cazati chiar in micutul hotel in care acesta a trait multi ani, iar prietenul meu Florea Sorin a stat chiar in camera acestuia. Peisajele care inconjoara acest catun sunt pur si simplu mirifice. Pajisti fara sfarsit, mii de gaste salbatice care stau aici pentru iernat, si caprioare extrem de blande si prietenoase. Pentru a putea ajunge la Ponderosa a trebuit sa trecem un canal cu bacul, stiute fiind sistemele de irigare si de drenare din Olanda, probabil cele mai bune din lume.

Mihai Dinu impreuna cu Henk Jurriens , general managerul Familiei Eijerkamp

Mihai Dinu impreuna cu Henk Jurriens, general managerul Familiei Eijerkamp

La Ponderosa activitatea era intensa, deoarece se pregateau imperecherile pentru lotul de reproductie. Ne-au fost prezentati absolut toti porumbeii de top si toate volierele. Henk Jurriens a fost o gazda extraordinara, iar cu celebrul Dr.veterinar Van Der Sluis am purtat o discutie extrem de interesanta pe teme de sanatate columbofila. Un numar de 20 de pui din cele mai bune pasari ale Ponderosa, precum : Abel ,Che, Rossi ,Jackpot, Euro, etc , vor ajunge in primavara , in volierele de reproductie ale lui Nea Ion “Mazare”.