Carlo Luchesse , Florea Sorin si Eros Carboni la birourile D-lui Sorin , Bucuresti 2012

Carlo Luchesse , Florea Sorin si Eros Carboni la birourile D-lui Sorin , Bucuresti 2012

Inca inainte de a ne cunoaste personal, prietenul meu Florea Sorin isi trasase niste linii in privinta planului sau columbofil. In mare acesta si-a propus sa castige tot ce se poate castiga, la absolut toate categoriile, de la viteza la maraton. Majoritatea romanilor, carcotasi din fire, au sustinut si sustin ca asa ceva este imposibil. Florea Sorin insa, un invingator prin excelenta este foarte optimist in aceasta privinta, si este convins 100 % ca va reusii (ca si mine de altfel). Deja drumul este pe jumatate strabatut, cu un tata pe numele sau Florea “Mazare” Ion sau Nea Ion Mazare pentru toti columbofilii romani.

Eros Carboni , Florea Sorin , si nu in ultimul rand omul si campionul pentru care s-au realizat aceste investitii de domeniul fantasticului : Nea Ion “Mazare” ; Bucuresti 2012

Eros Carboni , Florea Sorin , si nu in ultimul rand omul si campionul pentru care s-au realizat aceste investitii de domeniul fantasticului : Nea Ion “Mazare” ; Bucuresti 2012

Din pacate reminesctentele comunismului sunt inca adanc impamantenite in constiinta poporului roman!!! Este de inteles la generatia parintilor mei, dar total de neanteles la generatiile urmatoare lor, inclusiv la generatia mea. Avem darul ca popor de a il lua pe “NU” in brate si de a taia elanul oricarui visator, oricarui om cu idealuri mai presus de media generala. Imi vine acum in minte un principiu de viata al legendarului Muhammad Ali, a carui zi de nastere a fost acum 2 zile, legendarul boxer implinind venerabila varsta de 72 de ani, in pofida faptului ca lupta de peste 30 de ani cu boala Parkinson !!! Acesta spunea:

Muhammad Ali : ” IMPOSIBIL este doar un cuvant mic, inventat de oameni mici si nesemnificativi, care sa multumesc sa isi traiasca viata intr-un mod liniar, nefiind in stare sa isi foloseasca puterea pentru a o schimba in bine. Imposibilul nu este un fapt in sine, este doar o opinie. Imposibilul nu este o declaratie. Imposibilul este o provocare. Imposibilul reprezinta potential .Imposibilul este temporar. Imposibilul este NIMIC !!

Volierele lui Eros Carboni

Volierele lui Eros Carboni

Nea Ion “Mazare” privind cu incredere si optimism catre viitor !!! “Team Florea” este un vis devenit realitate !

Nea Ion “Mazare” privind cu incredere si optimism catre viitor !!! “Team Florea” este un vis devenit realitate !

Cand te ghidezi in viata dupa astfel de principii, totul devine mult mai limpede si mult mai usor. De aceea atat eu, cat si prietenul meu Florea Sorin vedem atat de limpede acest proiect, si tot din acest motiv ne amuza neantelegerea si mirarea cu care este privit proiectul de catre majoritatea columbofililor romani. De altfel la intrarea unde vor fii construite noile voliere ale tandemului Florea Sorin si Ion “Mazare”, cuvintele de mai sus ale legendarului Muhammad Ali vor fii tinute in rama, pentru ca toti cei din Team Florea sa le vada in fiecare zi.
Este foarte important de mentionat faptul ca in cele 5-6 luni de cand a intrat 100 % in fenomenul columbofil, prietenul meu Florea Sorin a studiat absolut toate cartile care i-au picat in mana , a citit sute de articole online si a “luat la mana” campionii Europei !!! A reusit sa inmagazineze aspecte practice si teoretice in aceste luni cat altii nu reusesc in zeci de ani de columbofilie. Rasfoind reviste si citind articole pe internet, s-a lovit de un termen nou: columbodromul. A studiat in detaliu fenomenul si a ajuns la concluzia ca vrea sa participe la toate marile columbodroame ale lumii. Inevitabil s-a lovit de un nume: Eros Carboni. Eros este unul dintre pionierii columbodroamelor internationale, avand un palmares in acest domeniu foarte greu de egalat. Il putem pune usor la acelasi nivel cu David Clausing si cu Alfons Klaas (de unde un lot de 24 de porumbei a fost deja achizitionat, de catre Florea Sorin), atat prin trofeele castigate pe columbodroamele mapamondului cat si prin referinte sale.
Zis si facut. Cu un elan de neoprit Florea Sorin l-a luat pe prietenul sau Carlo Luchesse si i-au facut o vizita legendarului Eros Carboni. In doar cateva luni aproape 100 de porumbei Carboni au ajuns in volierele de matca ale lui Florea Sorin. Descendenti directi din absolut toti porumbeii lui Eros au ajuns la Bucuresti. Vorbim acum de cea mai mare colonie de porumbei Carboni din afara Italiei. Printre acestia descendenti directi din celebrul “Il Ragno”- cel mai bun porumbel de Fond din Italia in anul 2011, zburat de catre Rocco Toscani (Pipa Italia), si acum in proprietatea lui Eros. Cat a costat porumbelul nu pot spune cu siguranta, dar stiu ca Rocco a refuzat de la Nikolaas Gyselbrecht o oferta de 20.000 de euro .
il_ragno rocco_il_ragno_ped_0 miss_joyce_be05-4130439
Porumbeii lui Eros sunt deja testati si aclimatizati la conditiile din Romania. Amintesc doar cativa columbofili romani care au avut rezultate de exceptie cu porumbeii de la Eros: Cosmin Olteanu – Prahova (zboruri pe munte), Demis Paduraru (Bucuresti ), Marcel Nicolaescu (Bucuresti) etc . Marcel Nicolaescu (acum prim viceprimarul orasului Bucuresti) a trimis un pui 100 % Carboni la columbodromul de 1 Million de Euro din Shanghai, China. Acest pui a ocupat locul 19 in finala, fiind primul porumbel european !!!!! O performanta exceptionala !!!
Rezultatele lui Eros pe columbodroamele lumii, in absolut toate zonele de relief sunt dea dreptul exceptionale. De la poluarea din China, la canicula din tarile arabe si pana la jungla din Thailanda si Taiwan, porumbeii lui Eros fac legea.
Daca ar fii sa amintim in cateva cuvinte o parte din performatele lui Eros pe columbodroamele internationale,acestea ar fii :
  •  Loc 1 Finala Dutch Open , Olanda 2004 ;
  •  Loc 1 Finala Columbodromului din Thailanda in 2003 , castigator al “King Cup” (Cupa Regelui). Acesta este unul dintre cele mai dure columbodroame din lume,deoarece porumbeii zboara doar peste jungla , iar umiditatea este ucigatoare pentru porumbeii europeni.
  • Loc 1 As Porumbel Columbodrom Eijerkamp – Beijing , China ;
  •  Loc 2 in Finala Columbodromului Eijerkamp – Beijing , China;
  •  Loc 3 in Finala Campionatului Mondial cu lansare din largul oceanului , Taiwan 2008 ;
  •  Numeroase rezultate de top in cadrul columbodromului Balkanik Fair Play Loft , Romania 

Imediat dupa vizita din Italia, Eros Carboni a venit la Bucuresti, la invitatia lui Florea Sorin. Acesta a vizitat bineanteles volierele lui Nea Ion “Mazare” si a fost placut impresionat de lotul acestuia de zbor, in special de “Mucezii” (schalii) lui nea Ion, despre care a spus ca ii amintec cu placere de porumbeii lui Janssen vechi. Vizita a continuat la crescatoria de pasari exotice si cantec a domnului Sorin. Ca si in domeniul columbofiliei, si in acest domeniu Florea Sorin detine cele mei bune exemplare din tara si din Balcani. Absolut toate pasarile pot fi vizionate si ascultate pe cele doua siteuri de profil ale domnului Sorin. La plecare Eros Carboni a primit cadou un exemplar deosebit de papagal vorbitor din rasa Kakadu, masculul fiind deja in Italia.