Exceptand Familia Gyselbrecht, Eric Limbourg este cel mai bun prieten al meu columbofil din afara granitelor tarii. Un prieten adevarat din toate punctele de vedere, un prieten cu care am impreuna foarte multe amintiri frumoase. Un columbofil fara egal. Din punctul meu de vedere este cel mai bun motivator la ora actuala din lume. Este dificil si poate injust sa fac o asemenea apreciere dar mi-o asum. Cum era si normal prietenul meu Florea Sorin trebuia sa il viziteze pe Eric , mai ales ca rezervase un frate bun cu Gilbert Jr – 1 International Bordeaux 2012 !!!

IMG_0801-Large

Florea Sorin, Eric Limbourg, Dinu Mihai

Am vizionat absolut toti porumbeii si toate volierele. Am facut o multime de poze , special pentru ca toti columbofilii din Romania sa se bucure de ele, si sa traga numeroase concluzii pozitive. Deoarece in primavara Florea Sorin va construii cele mai mari si moderne voliere din Romania, sfaturile lui Eric privind volierele si interiorul lor au picat ca o manusa.

Eric Limbourg :

  •  Campion National Fond Belgia : 1991 , 1994 , 2005 (coeficient record ) , 2006 ( coeficient record , doborand propriul record din anul precedent );
  •  7 locuri de 1 National !!!!!!!!
  •  9 locuri de 2 National !!!!!!!!

Conform spuselor sale: ” Volierele mele nu sunt de loc fitoase, sunt chiar modeste, dar sunt foarte, foarte practice ”. Si are perfecta dreptate!

Eric ne-a adus pentru vizionare 13 pui din care puteam sa ne alegem, unul….doi poate. Printre care o fiica directa din Gilbert si un fiu din Gilbert Jr . In timp ce vizionam puii, Eric ne aducea din voliera si parintii acestora pentru a face o comparatie corecta. La un moment dat prietenul meu Florea Sorin imi spune: ” Stii ceva ? aici sunt 13 pui….13 este numarul meu norocos. Puii astia trebuie sa ajunga toti la mine ”. Stiind preturile lui Eric am ramas blocat :). Doar un pui din Gilbert Jr costa 7500 de euro, pret public, cunoscut de toata lumea !!! Cand Eric Limbourg a revenit, Florea Sorin i-a spus: ” Eric ii i-au pe toti 13 ”. Eric a ramas blocat pentru cateva secunde, apoi a spus: ” Vorbesti serios , pe toti 13 ?????”. (este pentru prima data cand il vad pe Eric blocat, fara replica). Florea Sorin a spus un “DA” convingator apoi cei doi au batut palma. Printre cei 13 pui: fiica directa din Gilbert – 1 International Bordeaux 2011 si tatal lui Gilbert Jr – 1 International Bordeaux 2012; Fiu din Gilbert si in acelasi timp frate bun cu Gilbert Jr !!!!! Sunt doar 3 astfel de porumbei in toata lumea in acest moment !!!!! Fiu direct din “Lucky De Saer” – cel mai bun yearling din Belgia in cadrul zborurilor nationale de fond in 2012, Fiu din “Den Erik” – 3 International Bordeaux 2012 , nepoti si nepoate din Lucky 85 , Blue Ace , Eagle Eye , Marseille (Aelbrecht ) , Lucky 848. Pe langa acest norocosi 13 pui, Florea Sorin mai detinea deja 4 originali Eric Limbourg: Fiica directa din “Lucky 85″ – 1 As Fond Belgia 2006 (singura din Romania ) , Dublu nepot “Lucky 77″ – 1 As Fond Belgia 2007 & “Lucky 85″ – 1 As Fond Belgia 2008 , Nepot “Vale Cahors”- 1 Nat Cahors 2003 si Nepot “Patron” – 1 As Fond Belgia 2003 & Sora de cuib “Dromer” (legendarul reproducator si zburator al tandemului De Rauw-Sablon).

Prin acest lot proaspat achizitionat colonia de porumbei De Rauw – Sablon a tandemului Florea Ion “Mazare” si Sorin a devenit unica in Europa. Iar pentru 2013 cei doi au rezervat inca un descendent direct din “Lucky 848″ (deja 2 masculi fac parte din lotul de matca-singurii din Romania !!!) si un fiu direct din legendarul “Topkweker Freddy” !!!!

Suntem romani si trebuie sa ne mandrim cu oameni ca Florea Sorin, precum trebuie sa ne mandrim cu porumbeii care au ajuns la Bucuresti .


Impreuna cu “Gilbert Jr” – 1 International Bordeaux 2012 din 10.622 porumbei ;

Aripa “Gilbert Jr ”   

Impreuna cu “Gilbert Jr”

Impreuna cu “Gilbert” – 1 International Bordeaux 2011 din 13.386 porumbei  !!! Cel mai bun yearling din Belgia in 2010 in cursele de peste 600 km !!!

Aripa “Gilbert” ;

Impreuna cu “Gilbert” ; Eric a refuzat deja o oferta de 300.000 de euro pe acest porumbel , venita in acest an …. bineanteles din China ;

Impreuna cu un fiu al legendarei perechi ” Bak 17 ” – Marcel Aelbrecht ;

Volierele unde stau femelele masculilor vaduvi in timpul sezonului ;

Volierele din fata compartimentelor de matca ;

Boxa individuala ;

Boxa individuala ;

Boxa individuala;

Boxe individuale ; In total 10 la numar ;

Compartiment masculi vaduvi ;

Fereastra din fata compartimentelor vaduvilor ; Plasa verde este folosita pentru a “sparge” vantul , dar si pentru a obtura lumina ; astfel este o lumina obscura in compartimente , nu bezna totala , vaduvii fiind astfel foarte linistiti ; Se poate observa foarte usor de asemenea ca volierele lui Eric nu prezinta aerisiri in partea de jos ;

Aerisire perfecta !!!!!

Compartiment masculi vaduvi – viitorul este asigurat ;

Holul din fata compartimentelor masculilor vaduvi ;

Compartiment femele vaduve ; Pe podea sunt dispuse gratare rotative ; Astfel femelele nu se pot imperechea ; Cand sunt hranite se indeparteaza unul dintre gratare , exact ca in poza de mai sus ; dupa 30 de minute gratarul este pus la locul lui ;

Tavan compartiment femele vaduve – simplu si eficient ;

Peretele din fata al compartimentului dedicat femelelor vaduve ;

Compartiment pentru femelele jucate la dubla vaduvie ;

Din nou sistem de aerisire simplu , dar extrem de eficient ;

Interior compartiment femele zburate la dubla vaduvie ;

Interior compartiment pui ;

Interior compartiment pui ;

Tavan compartiment pui : din nou simplu si eficient ;

Boxe compartiment pui ; Este stiut faptul ca belgienii joaca puii la vaduvie ; Pentru aceasta absolut “orice truc” este folosit pentru motivarea porumbeilor ; In poza este fotografiat randul de sub boxele din compartimentul puilor ; Aici cu fatada lasata , pentru ca columbofilii romani sa vada un aspect foarte interesant . Se poate observa foarte usor cum boxele sunt despartite prin geamuri transparente. Porumbeii intra, se vad , dar nu se pot atinge , astfel instinctul teritorial este exploatat la maxim !!!

Boxe compartiment pui ;

Trapa ceasului constatator este dispusa in interiorul compartimentului destinat puilor ;

Un loc ideal pentru practicarea sportului columbofil ;

Lotul de 13 pui achizitionati de catre Florea Sorin :