Vizita din Belgia si Olanda din acest an a inceput cu Benny Steveninck. Din nou un nume aproape necunoscut pentru columbofilii din Romania, dar un mare campion in Belgia de peste 20 de ani. De fapt, in acest moment Benny este considerat probabil cel mai bun demifondist al Belgiei, bineinteles prin prisma rezultatelor recente si nu numai. Numele lui Benny va fi intotdeauna asociat de numele legendarului sau porumbel “CHIPO”.

DSC_0910Acest mare campion a reprodus o intreaga pleiada de campioni, pe mai multe generatii (!!!), inclusiv actuala vedeta a crescatoriei : “SUN” – 1 As Mare Demifond Pui Belgia KBDB 2013. Benny si-a dat seama de calitatile de reproducator ale lui “CHIPO” inca de la inceput. Dupa rezultatele extraordinare obtinute ca pui, an in care a castigat titlul de As Provincial Pui, Benny a simtit imediat ca trebuie sa opreasca fiecare pui din acest super mascul. Astfel a reusit sa obtina din “CHIPO” cate 2-4 pui pe an inca din perioada in care acesta era yearling. Imediat au aparut zburatori de top, si reproducatori de top !!! ( sa nu uitam aici de sfaturile Dr.Brockamp privind valoarea yearlingilor in lotul de reproductie). Aceasta linie de porumbei l-a transformat pe Benny intr-un adevarat campion de demifond si mai tarziu de mare demifond. Porumbeii sai sunt extrem de rapizi, puternici si inteligenti, iar Benny a stiut inca de la inceput sa exploateze la maxim aceste calitati .

Baza porumbeilor

In clipa in care Benny s-a hotarat sa participe cu succes in cadrul curselor de demifond, a inteles de la inceput ca trebuie sa porneasca la drum cu cei mai buni porumbei. Primul la care a batut la poarta a fost Willy Vanhoute ( din nou un nume necunoscut in Romania, dar o adevarata legenda in Belgia), crescator de la care a cumparat mai multi pui. Surprinzator sau nu, rezultatele au aparut imediat. Pe langa acesti porumbei magnifici, Benny a achizitionat porumbei de la urmatorii crescatori: Eric Brootcoorens, Johan Van Damme, Sylvain Verstraeten, Michel Hautekiet si Geert & Clara Philips. Lotul actual de matca este alcatuit din 24 de perechi, dintre care 60 % sunt fii, fiice , frati sau surori ai legendarului “CHIPO” .

In clipa in care “CHIPO” a fost in sfarsit introdus la matca, dupa o cariera exceptionala ca zburator, acesta a fost imperecheat pentru prima oara cu “Hautekiet 89” B03-4328989, o femela de la Michel Hautekiet. O pereche cu adevarat de aur, deoarece, imediat, in prima generatie acestia au devenit parintii urmatorilor super zburatori : “Chihaut 100″ (B04-4138100), De Crack or “De Crack” (B05-4323999), “Chihaut 98″ (B05-4323998).

Ca de fiecare data , Team Florea Sorin , promoveaza columbofilia din Romania la cel mai inalt nivel .