Florea Sorin , Andreas Drapa si Lucian Bute

Florea Sorin , Andreas Drapa si Lucian Bute

Florea Sorin si Andreas Drapa , urmariti cu atentie de catre “Margelatu”

Florea Sorin si Andreas Drapa , urmariti cu atentie de catre “Margelatu”

In acest weekend celebrul Andreas Drapa a venit in vizita la dl Florea Sorin. Urmarind porumbeii pe care acesta i-a achizitionat in ultimul an si jumatate pe Pipa, acesta s-a hotarat sa il viziteze. Intre timp Andreas auzise de super porumbeii detinuti de catre dl Sorin de la conationalii sai Alfons Klaas si Klaus Stieneker, precum si de la Nikolaas Gyselbrecht, fondatorul PIPA.BE .

Eu impreuna cu “162-10″ – 28 de clasari , dintre care 20 in primii 10 % dintr-o medie de 2000 de porumbei ,si Andreas impreuna cu “140-10″ – 1 As Demifond Germania 2012 ;

Eu impreuna cu “162-10″ – 28 de clasari , dintre care 20 in primii 10% dintr-o medie de 2000 de porumbei, si Andreas impreuna cu “140-10″ – 1 As Demifond Germania 2012 ;

Ieri , Andreas si-a recuperat aproape toti porumbeii furati in noiembrie 2013, mai exact toate femelele acestuia de matca, porumbite olimpice si asi nationali. Porumbitele furate erau evaluate la peste 1 milion de euro!!! Nimic exagerat in cazul porumbeilor detinuti de catre Andreas, daca luam in considerare faptul ca celebrul “Flitzerin” a fost vandut in Japonia cu jumatate de milion de euro. Nu mai comentez aceasta situatie, si cat de afectata a fost imaginea Romaniei in lume. O vor simtii columbofilii romani pe pielea lor atunci cand vor merge in vizita in vest.

Este totul bine atunci cand se termina cu bine. Fiind extrem de impresionat de porumbeii detinuti de catre dl Sorin, Andreas s-a hotarat sa lase toate femelele de matca recuperate in volierele dlui Sorin pentru imperecheri comune. Puii rezultati vor fi impartiti in parti egale intre cei doi columbofili. In acest fel, probabil cele mai bune femele de viteza din lume, vor reproduce in Romania, in volierele Team Florea Sorin . Este pentru prima oara cand Andreas Drapa procedeaza astfel… pentru prima oara !!! Simpatia fiind reciproca inca din primul moment, Andreas s-a inteles din priviri cu dl Sorin in vederea formarii unui nou parteneriat, parteneriat ce va activa in Germania: Drapa & Florea !!!

Rapiditatea cu care ne-am imprietenit cu Andreas a fost mijlocita si de catre Nea Hantzi, cumnatul lui Andreas. Sotia lui Andreas s-a nascut intr-o familie de sasi din Medias, nea Hantzi vorbind la perfectie romana desi este plecat de mai bine de 30 de ani din Romania.

De la stanga la dreapta : nea Hantzi (cumnatul lui Andreas) , Florea Sorin , Andreas Drapa , Dinu Mihai si Nea Ion “Mazare”

De la stanga la dreapta : nea Hantzi (cumnatul lui Andreas), Florea Sorin, Andreas Drapa, Dinu Mihai si Nea Ion “Mazare”

Personal acum l-am intalnit pentru prima oara pe Andreas. Vazusem multi porumbei originali Drapa, multumita lui Silviu Glodeanu – prieten vechi cu Andreas. Am descoperit un columbofil de exceptie, un adevarat fanatic columbofil. In ciuda faptului ca a ajuns milionar din porumbei inca din anii ’90, Andreas se ocupa singur de proprii porumbei : hranire, curatenie, antrenamente. A fost un columbofil de succes inca de la 14 ani, an in care a castigat primii bani pariind pe porumbeii sai, mai exact 800 de marci. Din acel moment, pariurile castigate cu ajutorul porumbeilor sai au ajuns la sume mai mari decat si-ar putea imagina cineva vreodata. Pana la inceputul anilor 2000 in vestul Europei se paria puternic pe porumbei. Dar chiar si acum, in Germania se pariaza destul de mult . Luand la mana femelele recuperate Andreas imi povestea cam cat a castigat fiecare din pariuri : ” asta 30.000 de euro , asta 11.000 , asta 5000″ . Putem trage o concluzie certa asupra valorii columbofilului Andreas Drapa, asupra porumbeilor acestuia, precum si asupra modului in care acesta ii motiveaza la momentului oportun.