In aceeasi zi in care Andreas Drapa a plecat in Germania, dl Sorin i-a primit in vizita pe marii campioni germani Klaus Stieneker si Alfons Klaas. Intr-un interval de 3 saptamani, dl Sorin a fost vizitat de 4 legende ale sportului columbofil si anume: Marcel Sangers, Andreas Drapa, Klaus Stieneker si Alfons Klaas. Pleiada marilor campioni germani care l-au vizitat pe Florea Sorin se va intregi in curand cu vizita Dr.Brockamp. Tot in luna martie, Eros Carboni va veni din nou la Bucuresti. Cu Eros Carboni va participa in tandem atat pe columbodroamele internationale cat si in Italia.

Dl Sorin impreuna cu Klaus Stieneker , Alfons Klaas si “Frank Sinatra” – cel mai celebru canar din Balkani

Dl Sorin impreuna cu Klaus Stieneker , Alfons Klaas si “Frank Sinatra” – cel mai celebru canar din Balkani

Dupa ce Andreas si-a recuperat porumbeii atat eu cat si dl Sorin am primit zeci de telefoane din vestul Europei. Telefoane de multumire, de bucurie, de simpatie. In primul rand trebuie subliniat modul exemplar in care autoritatile din Romania au actionat in acest caz, surprinzandu-le placut prin proximitatea actiunii chiar si pe cele din Germania. Pe aceasta cale si Andreas Drapa doreste sa le multumeasca tuturor celor implicati in recuperarea porumbeilor sai. Aceste furturi trebuie sa inceteze. S-a dovedit foarte clar acum ca hotia si minciuna au picioare scurte . Ca vremea “haiduciei” a apus, si ca dreptatea invinge in cele din urma. Inca sunt multi porumbei furati pe teritoriul Romaniei, si foarte multi dintre noi stiu unde sunt dar prefera sa taca.

Alfons Klaas , Florea Sorin si Nea Ion “Mazare”

Alfons Klaas , Florea Sorin si Nea Ion “Mazare”

Unii chiar cumpara oua sau pui din acesti porumbei furati. I-as ruga sa incerce macar pentru o secunda sa se puna in locul pagubitului. Mi-as dori sa auda din gura lui Andreas Drapa, cum nu a mai fost om din momentul in care i-au fost furati porumbeii. Sa auda cum sotia acestuia nu mai poate sa doarma normal de atunci, sau sa se simta in siguranta in propria casa. Aceste furturi creeaza si drame secundare la care multi nu se gandesc. Sunt increzator in continuare ca absolut toti acesti hoti vor fi demascati, si exclusi pentru totdeauna din columbofilie. Si cei care cumpara porumbei furati de buna credinta sau primesc porumbei de la acestia sa fie tratati exact la fel pentru ca savarsesc infractiunea de tainuire, insemnand complicitate la furt a acestora.

Petrica Cocos , Alfons Klaas , Dinu Mihai , Klaus Stieneker

Petrica Cocos , Alfons Klaas , Dinu Mihai , Klaus Stieneker

De si foarte multi inca nu cred, Andreas chiar a lasat celebrele sale femele in volierele de reproductie ale Team Florea Sorin, pentru imperecheri comune cu super masculii detinuti de catre dl Sorin. Este pentru prima data in intreaga cariera columbofila a lui Andreas Drapa cand acesta face imperecheri comune cu un alt columbofil. Apreciind valoarea porumbeilor detinuti de catre dl Sorin, s-a format si tandemul Drapa & Florea in Germania. Andreas a luat in Germania un numar de 15 porumbei, din volierele Team Florea, pentru a-i imperechea cu cei mai buni reproducatori ai acestuia. Bineinteles, puii rezultati in urma imperecherilor comune din Germania si Romania vor fi impartiti in mod egal intre cei doi prieteni.

1653275_10151977312766868_1888444566_nKlaus Stieneker il mai vizitase pe dl Sorin in 2013, impreuna cu Jan Hooymans. Pentru Alfons “Alfie” Klaas a fost prima vizita. Inca de la inceput, prin prisma faptului ca dl Sorin a trait 13 ani in Germania, si vorbeste la perfectie aceasta limba, campionii germani l-au tratat pe acesta ca pe un frate, ca pe un neamt de-al lor. Citesc amuzat anumite articole de pe site-uri omoloage in care unii columbofili folosesc atat de usor cuvantul prieten. Fie o fac intentionat, fie nu cunosc foarte bine intelesul cuvantului “prieten”. Nu este de ajuns sa ne pozam cu un campion columbofil din vest si sa etichetam poza cu “bunul meu prieten”. Asta nu inseamna absolut nimic…poate doar praf in ochii credulilor. Noi chiar suntem prieteni cu acesti oameni, cu unii dintre ei chiar frati. DA , precum noi ii denumim “fratii nostrii germani sau belgieni”, asa si ei ne denumesc la randul lor “fratii nostrii romani”. Vorbim din nou atat de usor de promovarea imaginii Romaniei columbofile in lume. Cine chiar o face  si cine nu ??? La ora actuala putem intreba orice columbofil din Europa ce ne poate spune despre columbofilia din Romania …. in 99 % dintre cazuri raspunsul va fi unul singur: ” nu prea multe…dar am auzit de Florea Sorin”. Si asa este, si asta o afirm cu toata modestia.

1012384_10151981035216868_365944156_nIn 2013 Team Florea Sorin a participat pentru prima data in cadrul columbodromului Million Dollar Race Africa de Sud impreuna cu Klaus Stieneker. In acest an, Team Florea Sorin va forma doua tandemuri, unul cu Klaus Stieneker si unul cu Alfons Klaas – regele columbodroamelor. De asemenea, impresionati fiind de valoarea porumbeilor gasiti la Bucuresti, acestia au hotarat pe loc ca vor forma tandemuri impreuna cu dl Sorin si in Germania. Dl Sorin le va trimite cate un lot de 30 de pui cu inele de Romania atat lui Klaus Stieneker cat si lui Alfons Klaas. In total Team Florea Sorin va trimite 90 de pui la 3 dintre cei mai mari campioni care au activat vreodata in Germania!!! Pui cu inele romanesti – din nou o promovare foarte buna a imaginii columbofiliei romanesti in lume. Cand mari campioni precum Klaus Stieneker si Alfons Klaas, decid sa introduca in crescatoria lor pui cu inele romanesti, inseamna ca te respecta pe tine ca om si ca prieten, si iti aprecieaza valoarea porumbeilor.

Cocos Petrica , Marcel Nicolaescu , Florea Sorin , Alfons Klaas si Klaus Stieneker

Cocos Petrica , Marcel Nicolaescu , Florea Sorin , Alfons Klaas si Klaus Stieneker

Aceste vizite au reprezentat adevarate cursuri columbofile, maestrii germani impartasindu-ne in totalitate toata experienta lor de o viata privind reproductia, zborul sau alimentatia. Am invatat atatea lucruri noi incat as putea scrie o carte. De fapt aceasta este adevarata columbofilie din punctul meu de vedere – discutii interminabile si extrem de constructive despre porumbei si sportul columbofil in general. Imi aduc aminte cuvintele marelui Corneliu Cretulescu, care la sfrasitul anilor ’90, desi era trecut de 70 de ani imi spunea: “copile si la varsta asta invat lucruri noi despre sportul columbofil, si voi descoperii lucruri noi pana in clipa in care voi inchide ochii. Cine crede ca le stie pe toate este pierdut din start ”. Mare dreptatea avea maestrul. Am asistat la discutii extrem de constructive intre Klaus Stieneker si Alfons Klaas pe de o parte si Nea Ion “Mazare” si Petrica Cocos pe de alta. Schimburi de experienta si de viziuni columbofile in cel mai sincer si deschis mod cu putinta. Atat Klaus Stieneker cat si Alfons Klaas au fost extrem de incantati cand au auzit de demersurile dlui Sorin pentru unirea Bucurestiului, si au afirmat ca doar prin unire putem devenii puternici si recunoscuti in vest, in nici un caz prin dezbinare si fragmentare.

Team Burdusel & Florea va activa incepand cu acest an in Anvers , Belgia

Team Burdusel & Florea va activa incepand cu acest an in Anvers , Belgia

ocos Petrica , Alfons Klaas , Vali Burdusel , Florea Sorin si Klaus Stieneker

Cocos Petrica , Alfons Klaas , Vali Burdusel , Florea Sorin si Klaus Stieneker

1662334_10151981079936868_910580231_n

Invatand cu si de la cei mai buni

Invatand cu si de la cei mai buni

1888636_10151981035286868_13599720_n

1014086_10151981079841868_537069354_n

1620903_10151981079736868_46670808_n

Cocos Petrica , Florea Sorin , Vali Burdusel , Klaus Stieneker si Alfons Klaas

Cocos Petrica , Florea Sorin , Vali Burdusel , Klaus Stieneker si Alfons Klaas

Alfons Klaas a acordat un scurt interviu postului Pro Tv

Alfons Klaas a acordat un scurt interviu postului Pro Tv

1154

Cocos Petrica , Marcel Nicolaescu , Florea Sorin , Alfons Klaas si Klaus Stieneker

Cocos Petrica , Marcel Nicolaescu , Florea Sorin , Alfons Klaas si Klaus Stieneker

Cei doi vor trimite si in acest an un lot de pui in cadrul columbodromului Balkanik Fair Play Loft pentru a-si masura fortele cu columbofilii romani.  Pentru a intelege cat mai bine spiritul romanesc, invitatii din Germania au mancat in aceste zile doar bucate romanesti, acestia aratandu-se absolut incantati de gastronomia traditionala romaneasca. Pentru aceasta dl Sorin a ales cea mai potrivita locatie si anume Club Piranha (localul unde din punctul nostru de vedere se mananca cele mai adevarate produse bio din Bucuresti) detinut de catre Coman Catalin, columbofil de asemenea. Am avut placerea de a-l avea alaturi de noi pe dl Marcel Nicolaescu – viceprimarul capitalei , columbofil si prieten foarte bun cu noi.

Atat de impresionat a fost Alfons Klaas de porumbeii detinuti de catre dl Sorin, incat m-a rugat sa notez perechile din care acesta doreste sa ii trimitem pui pentru zbor, si de asemenea perechile din care doreste sa isi opreasca porumbei la matca !!! Povestea se repeta si cu Klaus Stieneker, acesta trimitand deja de aproximativ 1 luna, cele mai bune 7 femele de matca ale acestuia, pentru a fi imperecheate cu masculii dlui Sorin.