Dupa vizita din luna aprilie din Olanda, mentionam un nou parteneriat de afaceri romano-olandez, parteneriat nascut la initiativa prietenului meu Florea Sorin. Dupa vizita pe care i-am facut-o lui Jan Hooymans am aflat ca acesta detine cea mai mare fabrica de compost pentru ciuperci din Europa, si cea mai moderna din lume la ora actuala. Compostul este ingrasamantul, sau “patul” pe care cresc ciupercile.

Jan Hooymans , Florea Sorin si una dintre masinile de colectie detinute de catre dl Sorin , un Rolls Royce Phantom Mansory

Jan Hooymans , Florea Sorin si una dintre masinile de colectie detinute de catre dl Sorin , un Rolls Royce Phantom Mansory

De fapt acest compost reprezinta adevaratul secret pentru o recolta de top… iar Jan detine acest secret. Motivat ca intotdeauna, dl Sorin a demarat lucrurile intr-o asemenea maniera incat l-a surprins placut chiar si pe Jan. De aceea Jan impreuna cu contabilul sau Peter, si cu nepotul sau Johan au venit la Bucuresti la inceputul lunii iunie. Datorita relatiilor dlui Sorin am fost primiti de catre ministrul agriculturii, dl Daniel Constantin, care s-a aratat extrem de interesat de acest nou proiect, si ne-a promis sustinere neconditionata .

Proiectul se va construii in 4-5 faze, iar in momentul in care faza finala va fii gata, vom vorbii de productie de compost, o ciupercarie, o fabrica de conserve, noi locuri de munca (cel mai important aspect) si o investitie totala de 20 de milioane de euro. Bineanteles ca din itinerariul acestei vizite nu puteau lipsii porumbeii. Jan a vizitat compartimentele de matca ale dlui Sorin dar si cele 24 de boxe individuale. L-am rugat pe Jan de la inceput sa fie cat se poate de sincer si critic, si acesta asa a si fost. Opinia sa finala ne-a surprins placut atat de dl Sorin cat si pe mine , si ne-a dat mare incredere in viitor. Din cei 48 de porumbei aflati acum in boxele individuale 45 au primit calificativul “SUPER” !!! Jan a fost pur si simplu uimit de densitatea porumbeilor de calitate. Tocmai din acest motiv, Jan si dl Sorin vor incepe in 2014 un plan de imperecheri comune !!!! Premiera pentru Romania !!!

Nu cred ca mai este cazul sa mentionez faptul ca de fapt asa se promoveaza Romania coplumbofila in lume. Sustin cu mandrie si cu modestie, faptul ca ce am reusit impreuna cu dl Sorin ca o echipa perfect unita (“Team Florea Sorin” – Florea Sorin , Florea “Mazare” Ion si Dinu Mihai), pentru Romania columbofila pe plan international in ultimul an, ce nu a reusit nimeni de la Revolutie si pana in prezent . Nu vorbe in vant … FAPTE !!!