A fost pentru a 4 a oara cand l-am vizitat pe maestrul Gaby Vandenabeele dupa vizitele din 2004, 2005 si 2008, insa in formula Team Florea Sorin a fost pentru prima data. De fiecare data cand ajung in micuta curte din Detergem, ma cuprinde un sentiment special, de fapt un amestec de sentimente: respect, admiratie, bucurie. Vorbim totusi de o legenda vie a sportului columbofil. Gaby Vandenabeele este un tip introvertit, un tip care nu vorbeste foarte mult, dar care emana o energie speciala.

Dinu Mihai , Gaby Vandenabeele si Florea Sorin

Dinu Mihai , Gaby Vandenabeele si Florea Sorin

Un campion adevarat, care impune respect cu fiecare cuvant si cu fiecare privire.  De aceea de foarte multe ori, tacerea ii este asociata cu aroganta… dar nu este deloc asa. Si chiar daca ar fi, este un campion, si campionilor le sunt permise capriciile de tot felul nu? Campionii sunt niste rasfatati ai providentei, si atunci trebuie sa ii intelegem. De la prima mea vizita din 2004, si pana acum, porumbeii au ramas aceeasi ” la mana”, vorbind deja despre un “calapod Vandenabeele”. Linia lui “Wittenbuick”, adica linia veche, este putin mai mare la mana, in timp ce  linia lui “Bliksem” fiind mai mica la mana, prin prisma mamei acestuia din urma, femela provenita de la marele campion belgian Noel Lippens.

vandenabeele_foto_wittenbuik

Referintele obtinute cu porumbeii lui Gaby Vandenabeele de-a lungul anilor, sunt cu adevarat fantastice, indiferent de tara, continent sau categorie de zbor. Se spune ca Gaby ar fi crescatorul cu cele mai multe referinte din lume la ora actuala. In acest moment, in acest an 2014, cu siguranta a trecut la conducere detasat.

Team Florea Sorin detinea deja multi porumbei cu sange Vandenabeele, de la Jan Hooymans (fiica “Harry” si fii/fiice din absolut toti fratii si surorile de top ale acestui mare campion), Herman si Dennis Beverdam (dublii nepoti/nepoate “Wittenbuick”, nepoti/nepoate  Bliksem etc.), Rudi De Saer (din zburatorii acestuia de top, plus un lot de 10 pui care va ajunge la Bucuresti in septembrie) etc. Avand deja asemenea porumbei de Vandenabeele in voliera, achizitia unui lot de 10 pui a venit exact ca o manusa pentru noi, linia Vandenabeele fiind si linia preferata a lui nea Ion “Mazare”. Printre cei 10 pui se regasesc si 2 frati buni cu celebra “Gloria”.

Nu ar ajunge 100 de articole pentru a prezenta referintele lui Gaby Vandenabeele, dar pe scurt ma voi rezuma la doar 3 crescatori, care in ultimii ani scriu cu adevarat istorie cu acesti porumbei: Jan Hooymans, Rudi De Saer si Bert Van de Berghe.