Celebrul Dr.Hans-Peter Brockamp a vizitat in aceasta saptamana pentru prima data Romania, la invitatia dlui Florea Sorin. Auzise deja ca in Romania se afla una dintre cele mai valoroase si complete voliere de reproductie din Europa, asa ca s-a hotarat sa ne viziteze.

10168241_10202962881967551_937124309_n

Celebrul Dr. Brockamp a vizitat in aceasta saptamana pentru prima data Romania

Team Florea Sorin detine deja 28 de porumbei originali Brockamp, 15 din lotul de viteza demifond si 13 din lotul de maraton, printre care fiu direct si fiica directa din 1 Nat Perpignan.

1289736109_113

EuroDiamond

Au fost niste zile exceptionale, care au trecut extrem de repede. Am descoperit un campion extraordinar de deschis la absolut orice intrebare, lucru ce poate fi confirmat de catre  toti columbofilii care au participat la cursul de columbofilie oferit de catre Dr. Dr.Hans-Peter Brockamp si Team Florea Sorin in cadrul restaurantului “Piranha”, detinut de catre prietenul nostru Coman Catalin, gazda minunata a atator intalniri columbofile.

10149327_10202962881767546_847409233_n6produkte

Dr.Dr.Hans-Peter  Brockamp a mostenit pasiunea columbofila de la tatal sau, soarta facand si ca socrul sau sa fie columbofil, insa un jucator de viteza-demifond, sotia sa Britta fiind o adevarata campioana a acestor doua categorii. De altfel, insasi Dr.Brockamp s-a rezumat la aceste categorii dupa licitatia totala din urma cu cativa ani, si dupa demolarea volierelor de fond-maraton.

Inca de la inceput, cei doi Brockamp au fost niste vizionari. Au fost printre primii care in urma cu mai bine de 20 de ani au imperecheat porumbeii de Camphuis cu porumbeii de maraton gen Aarden sau Vanbruane, creand un porumbel de fond mult mai rapid. Dr.Brockamp crede cu tarie in astfel de incrucisari si afirma convins ca nu putem compara astfel de incrucisari cu incrucisari de la alte specii. De exemplu: daca la caini imperechem un dog german cu un ogar, vom obtine un hibrid care nu poate fi nici caine de vanatoare dar nici un prea bun caine de paza. La porumbei este insa altceva, total diferit. Dr.Hans-Peter Brockamp este convins ca imperechind constant porumbeii de maraton intre ei, nu vom face altceva decat sa le micsoram viteza de zbor de la generatie la generatie.

In vizita la Simion Emil, Bucuresti. Femela din mainile Dr.Brockamp, o originala Drapa, este pentru Simion Emil mama a 3 campioni nationali (cu doi masculi diferiti)

In vizita la Simion Emil, Bucuresti. Femela din mainile Dr.Brockamp, o originala Drapa, este pentru Simion Emil mama a 3 campioni nationali (cu doi masculi diferiti)

Dr.Brockamp a fost extrem de impresionat de calitatea porumbeilor intalniti la Team Florea Sorin si a afirmat cu tarie ca nu a vazut in nici o voliera de reproductie asa densitate de calitate. Tin sa mentionez faptul ca toti invitatii nostrii, au fost rugati de la inceput sa fie critici (daca este cazul) si obiectivi in judecarea porumbeilor nostrii. Atat de impresionat a fost, incat a hotarat sa ne trimita in aceasta vara cele mai bune 5 femele de reproductie (Vandenabeele-Schellens-Janssen) pentru a fi imperecheate cu masculii nostrii de Leo Heremans.

A ramas placut surprins de calitatea porumbeilor romanesti, de porumbeii din linia veche a lui Nea Ion “Mazare” si de porumbeii de la Dinicu Alexandru si Popescu Victor. Ne-a sfatuit sa imperechem porumbeii de maraton de la nea Sandu Dinicu cu porumbeii explozivi de la Jan Hooymans sau Klaus Stieneker.

A fost de asemenea extrem de placut impresionat sa examineze la mana in Romania, cele mai bune femele de viteza-demifond din Germania la ora actuala, femelele lui Andreas Drapa. A fost de fapt pentru prima data cand a vazut la mana aceste femele de exceptie.

10149447_10202962881887549_1055911076_n

10151021_10202962884127605_2025166832_n

10154775_10202962884047603_1325397611_n

10152930_10202962884007602_1509861213_n

Inca odata dl Sorin Florea a dovedit ca sprijina si incurajeaza sportul columbofil din Romania, prin organizarea unui simpozion columbofil extrem de interactiv intre Dr.Brockamp si columbofilii din Bucuresti si zonele limitrofe.

1154

In cadrul acestui simpozion Dr.Hans-Peter Brockamp si-a prezentat produsele si a raspuns extrem de deschis si onest la absolut toate intrebarile columbofililor prezenti. Am avut deosebita placere sa il avem prezent intre noi si pe dl Dinu Mihai, presedintele UCPR precum si pe Svilen Petrov, partenerul sau si prietenul columbofililor romani. Mai multe filmulete cu acest eveniment vor fi prezentate pe siteul omologului meu in ale gazetariei columbofile, Alexandru, si anume rrp.ro.

Pana atunci voi spilcui cateva idei despre modul in care Dr.Brockamp abordeaza columbofilia, idei extrase din raspunsurile pe care Dr.Brockamp le-a oferit columbofililor:

* Niciodata nu foloseste antibiotice in timpul sezonului decat daca este absoluta nevoie. Cum stim daca este nevoie ? Simplu: dupa ce ii scoatem la zbor dimineata, se presupune ca incepem sa dam cu spaclul. Sa spunem ca terminam in 10-15 minute si iesim. Daca porumbeii nu sunt in inaltul cerului, ci in schimb se rotesc in jurul volierei, clar este o problema respiratorie si trebuie sa tratam ca atare. Daca nu , NU !!! Dr.Brockamp le ofera un tratament inaintea sezonului, timp de 7 zile , in luna februarie cu Parastop (Oxytetraciclina) sau Baytril (Enrofloxacina 10%);

* Nu trateaza absolut deloc porumbeii pentru trichomonoza in timpul sezonului pentru ca stie ca astfel le distruge forma. Nici cand zbura maraton, dar nici acum cand zboara viteza-demifond. DOAR daca este nevoie. Isi trateaza porumbei impotriva trichomonozei inaintea sezonului, timp de 5 zile, mai exact ultimele 5 zile ale lunii martie. Daca totusi trebuie sa tratam si in timpul sezonului recomanda produsele pe baza de metronidazol, dimetronidazolul fiind prea toxic pentru a fi folosit in timpul sezonului,  preferand sa il foloseasca inaintea sezonului pentru alternare.

* Ne sfatuieste sa punem mare accent pe yearlingi in ceea ce priveste reproductia, si afirma cu dovezi concrete ca in peste 90% din cazuri, un porumbel campion sau as are intotdeauna ca parinte un yearling.

* Este convins de faptul ca orice porumbel extraordinar are in spate o poveste extraordinara, si asta fara exceptie. In momentul in care l-au achizitionat pe “George” , cei doi columbofili tata si fiu nu au cazut de acord in privinta femelei. Peter fiul dorea sa il imperecheze cu o fiica din “Super Mario” de la Carteus iar Peter tatal dorea sa il imperecheze cu o femela olandeza de la Jean Hausoul. In cele din urma, tatal a cedat si “George” a fost imperecheat cu fiica Super Mario. Aceasta a fost intotdeauna o femela care a ouat extrem de greu, astfel incat ca primul rand de oua din cei doi intarzia sa apara. La un moment dat, Peter tatal statea si se uita la porumbeii de matca in momentul in care a vazut cum fiica din Super Mario a ouat un ou in timp ce statea pe barna din voliera, oul bineinteles spargandu-se. Grijuliu, acesta a luat-o si a bagat-o in casa intr-un burduf. Aici femela a ouat linistita al doilea ou. Din a acest ou a vazut lumina zilei “EuroDiamond” :) . Dupa aceea “George” a fost imperecheat cu femela preferata a lui Peter tatal. Din prima pereche de oua rezultata a vazut lumina zilei “Mistral” ;) ;

* Dr.Brockamp zboara doar masculii la vaduvie dar din cand in cand prefera sa zboare si cate 2-3 porumbite de cele mai multe ori femele yearling. Acestea incep sezonul la vaduvie, dar cu 28-30 de zile inainte de primul maraton acestea sunt imperecheate, astfel incat in momentul imbarcarii sa aiba pui de 1-3 zile. Se stie foarte bine ca femelele la natural nu se antreneaza corespunzator in jurul volierei, datorita atasamentului fata de cuib si pui. De aceea, cu 7 zile inainte de imbarcarea pentru maraton sunt duse pe directia de zbor, fiind eliberate in fiecare zi de la 50 km.

* Inainte de fiecare imbarcare pentru maraton masculii au voie sa stea cu femelele lor timp de 5-6 ore, timp in care sunt liberi in voliera si pot face tot ce isi doresc.

* Nu pune mare accent pe teoria ochiului dar prefera sa imperecheze porumbei cu ochi diferiti. De exemplu un ochi alb cu un ochi puternic irigat: rosu , galben inchis etc. Nu imperecheaza niciodata pentru maraton doi porumbei cu ochi inchis la culoare deoarece este convins din experienta, ca astfel rezulta porumbei mai lenti.

* Spre deosebire de majoritatea producatorilor de produse columbofile, acesta recomanda cu tarie moderatia si ne recomanda sa ii folosim produsele in urmatorul mod: daca in mod normal hranim porumbei dimineata cu 1 kg de mancare, sa nu o amestecam pe toata cu produsele Probac-Brockamp. Acesta ne sfatuieste sa amestecam doar 500g , iar dupa ce porumbeii le mananca, se le oferim  restul de 500g de boabe curate.

Dr.Brockamp va reveni in septembrie cu sotia pentru un concediu de cateva zile, timp in care  va  forma cateva perechi impreuna cu Team Florea Sorin pentru sezonul 2015. Tot in septembrie Team Florea Sorin asteapta vizitele in premiera in Romania a celebrilor Leo Heremans si Hugo Batenburg.