Multe porumbarii de top din Belgia nu vor reusi vreodata sa castige un titlu national in intreaga existent, iar faimoasa porumbarie din Russeignies are acum 2 titluri nationale in lista de performante, castigate in doar 3 ani!

casaert_senechal

 

In 2011, a fost Amalia cea care a fost incoronata ca si castigatoare a competitiei de distanta medie in Belgia, titlu pe care l-a castigat impotriva a 6.659 nou-nascuti (cu viteza record dintre 17.721 porumbei). In acest an titlul a fost castigat de catre Nikolaas. In caz ca nu stiti ce inseamna acest titlu, el este de fapt cel mai prestigios din sportul de porumbei. Cu acest titlu, Sebastien & Hugo au impresionat experti in toata lumea, si porumbaria lor este considerata acum una de top la nivel mondial. Dar pe langa ca este al 2-lea titlu in 3 ani consecutivi, acest titlu are o semnificatie importanta pentru expertii care au verificat pedigriul lui Nikolaas. Acesti 2 concurenti exceptionali au fost crescuti de aceeasi mama: Palme d’Or. Aceasta femela are aproape 5 ani si unica calitate de a fi crescut 2 campioni nationali. Cu siguranta inseamna ceva exceptional. De fapt, este greu si de pus in cuvinte. Nu vom incerca sa calculam probabilitatea ca un porumbel sa creacsa 2 campioni nationali. Sunt destul de sigur totusi ca este mai usor sa castigi la loterie decat sa ai un asemenea porumbel in proprietate.

Pentru a face totul si mai impresionant, acest porumbel este legat de cel mai bun crescator din lume in momentul de fata Gaston van de Wouver, crescatorul lui Palme d’Or!

– ‘Palme D’Or – Mama uimitoare’
casaert_senechal_palmedor_0
Ea este acum cunoscuta ca si “mama uimitoare”. Vorbim despre Palme d’Or, o femela crescatoare de mare clasa, care detine toate calitatile fizice la care poti visa la un porumbel. Crescatorii din familia Casaert sunt cunoscuti in toata lumea ca fiind de cea mai mare calitate, dar de aceasta data Sebastien a dat lovita cu o imperechiare a celor mai bune gene din Berlaar:
Masculul: ‘Blauw Wit’ (BE02-6183083), bunic al locului 1 nat La Saouterraine 17.005p. (Schepman E., Grazen), fiul super-crescatorului Goldwin din Johan De Belser x fiica locului 1 prov Blois.
Femela: ‘Daughter Kaasboer’ (BE07-6033018), numele ei spune totul: ea este fiica legendarului Kaasboer, un porumbel cu un impact fabulos in sportul de porumbei modern. Mama sa este o fiica a lui Gaston, porumbel olimpic pentru Germania in 2009. Daughter Kaasboer este de asemenea sora lui Laura, locul 1 la nat Bourges pentru Van de Wouver insusi! Acesta este topul topurilor!
– ‘Nikolaas’ (BE11-9065429)

Acest al 2-lea titlu national demonstreaza din nou ca managerul acestei porumbarii este un experti, un vizionar mereu inaintea celorlalti, si asta il ajuta sa aiba atat de mult succes. Sebastien a fost foarte emotionat cand l-a vazut pe al sau Nikolaas ajungand la porumbarie ca si campion national la La Souterraine. “El este!” a tipat. Mereu este o senzatie placuta sa iti vezi cel mai bun porumbel venind acasa devreme. Din pacate, el a obtinut doar un loc 9 la nationale pe distante mai lungi. In cele din urma, Sebastian a facut ceea ce stie cel mai bine: si-a facut porumbeii sa performeze din ce in ce mai bine, saptamana dupa saptamana, exact cum a facut cu Amalia in urma cu 2 ani. Nikolaas a reusit sa castige un loc 1 la Chateauroux, obligatoriu pentru a se inscrie in competitia de porumbei de top. Asta se intampla cu o saptamana inainte de cursa nationala de la Argenton, ultima cursa care a contat pentru titlul national. La acea vreme, fratii Vandenheede erau dati favoriti in rezultatele preliminare. Familia Casaert a avut ocazia in cele din urma sa celebreze victoria cu cei mai buni prieteni, seara in Argenton. Acestea au fost niste momente grozave pentru o familie care a trecut prin lucruri grele mai devreme in 2013.
casaert_senechal_be11_9065429-pic
Tatal: ‘Rodéo’ (BE09-5110352), un direct di ultimii Pros Roosen, dintr-o incrucisare Grandosn Freddy & Blauwe Prins x Grand-daughter Flits.
Mama: ‘Palme d’Or’ (BE09-6111726), vedeti mai sus.

 

Click aici pentru a vedea pedigriul lui Nikolaas 

 

Sébastien si-a indeplinit obiectivul cu succes. A depasit toate asteptarile si pana si profesionistii (cumparatori si brokeri de porumbei) au fost surprinsi sa vada ca acest avea cel mai mic coeficient la acel moment. De fapt, ca un expert dedicat, a petrecut destul de multe nopti in fata calculatorului dupa nationalele din Chateauroux (03/08) pentru a verifica toare rezultatele clubului din cursa aceea. Voia sa stie daca Nikolaas ar putea termina pe locul 1 in cursele zonale. Pana ca rezultatele de la cursele zonale sa fie afisate, Sebastien a verificat totul si era convins ca porumbelul sau putea lua locul 2 in zona. Toata lumea a fost surprinsa, majoritate expertilor crezand ca porumbeii Vandenheede erau de nebatut!

99% din porumbeii de top din ziua de astazi sunt trimisi in afara hotarelor (daca PEC nu ii cumpara) dupa victorii, dar Sebastien a decis sa isi pastreze super-porumbelul acasa pentru a-si intari echipa de crescatori. Seb nu are nevoie de multi porumbei cu alte gene pentru a avea succes. Nikolaas va ramane in linistita porumbarie din Russeignies.
Fratele lui de cuib, Maurice, nu e la fel de puternic ca Nikolaas, dar este un crescator decent. El este tatal lui:

– ‘Kate’ (BE12-9032182)

1.  Bourges prov     1,259 p. '13
    2. Nat Zone      2,377 p.
    27. National    13,588 p.
1.  Châteauroux loc     98 p. '13
    4. Nat Zone      1,015 p.
3.  Soissons           406 p. '12
4.  Angerville         287 p. '12
7.  Soissons           234 p. '12
48. Guéret prov        851 p. '12
68. Châteauroux prov 1.695 p. '13

 

Nu mai este cazul sa mentionam ca Sebastien a observat calitatile sale si ea va fi de asemenea parte din echipa de crescatori anul viitor. Cateodata un porumbel poate fi si un bun crescator dar si un bun concurent.

 

– ‘Divine (BE12-9032115)’

Triumful national al lui Nikolaas a ascuns superba performanta a lui Divine, o femela nou-nascuta care a reusit niste rezultate impresionante: ea a devenit cea mai buna nou-nascuta in distantele lungi din Belgia la 3 curse nationale in 2013 (clasament PIPA).

 

casaert_senechal_divine

Tatal: ‘Stein’ (BE06-9123001), tatal lui ‘Suzy’ (4th La Souterraine 18.973 p.), fiul lui ‘Stan’ x ‘Beauty’, o super femela ca si crescatoare si concurenta, nepoata lui ‘Nasdaq’.
Mama: ‘Boulette’ (BE09-9011877), 2nd Argenton prov 1,017 p. si este sora lui ‘Boule de Berlin’, 1st Long Distance Ace Pigeon LCB ’09 and 3rd Cahors nat 7.343 p. ’09 (De Smeyter-Restiaen)

 

Click aici pentru a vedea pedigriul lui Divine

 
Un sfarsit mai bun

Toata lumea stie ca anul 2013 nu a inceput chiar bine pentru familia Casaert. La cateva luni dupa ce Hugo a fost diagnosticat cu o boala, Maurice, bunicul din familie a decedeat dupa o boala pe care a avut-o mult timp. Lucrurile nu puteai deveni mai rele, si la cateva zile dupa inceputul sezonului multi se intrebau daca acestia pot casi puterea mentala sa aiba in continuare grija de marea familie de porumbei. Situatia s-a imbunatatit in cateva luni. In urma cu cateva saptamani, Hugo a inceput sa mearga la scoala din nou, si Maurice poate fi mandru de realizarile fiului sau. Pe langa titlul de campion national, porumbaria Casaert-Senechal a reusit de asemenea locul 7 la nationalele de distanta lunga porumbei batrani KBDB, si locul 7 la nationalele distanta lunga nou-nascuti KBDB.

Sezonul 2013 a fost de fapt un mare succes, tinand cont de performantele reusite.