Plin de pasiune el pretuieste perlele care ocupa porumbaria lui. Porumbei de top, toti dintre ei, care nu sunt exploatati orbeste dar sunt rasfatati, asa cum intr-adevar  se doreste un status faimos pentru ei.

jung103

Omul care a transformat vesnica lui misiunea pentru porumbei miinune intr-un de porumbei de lux este Jürgen Jung din Germania … un crescator dedicate, un adevarat cunoscator dar inainte de toate … Jürgen Jung este proprietarul celei mai impresionante colonii de porumbei din Vestul Europei. Cu toate acestea el a trebuit sa spuna ramas bun din cauza situatiei lui private si a problemelor serioase de sanatate. Doar putin inainte diamantele lui vor straluci la noii lor proprietary, PIPA l-a vizitat inca o data pentru a auzi povestea lui … si din nou noi sunte, foarte impresionati!

Jürgen Jung este un om al porumbeilor cu inima si cu sufletul. Nebun dupa prietenii lui cu pene si un perfectionist. “Porumbaria de exemplu trebuiew sa fie atat de curate incat sa poti manca de pe podea”, spunea el. Cand ne-a condus in porumbariile luui si de asemenea ne-a spus ca el lasa afara perechile una cate una ca sa fie sigur ca porumbeii tineri se targ din perechile din care ar trebui, o intrebare vine direct in minte: “Cum poate un singur om sa fie atat de multa munca?” “Si aceasta este exact problema. Inainte aveam ajutorul unor prieteni cu porumbei, dar starea lor de sanatate a scazut rapid. Problema mea cu tensiunea mare a facut imposibil pentru mine sa am grija de colonie. Inca vreau sa ma bucur de cursele cu porumbei , dar este timpul pentru un start nou. Cu acelasi entuziasm dar cu mult mai putini porumbei. O sa pastrez doar porumbeii tineri si echipa mea de curse pentru a incepe din nou.”

Colonia Jürgen Jung se deosebeste prin numarul superior de super porumbei cu un pedigree uluitor. Jung: “Totusi niciodata nu am cumparat un porumbel doar uitandu-ma la pedigree. Un porumbel trebuie sa aibe o cnstructie foarte buna, mai intai apoi pedigreeul devine ineresant. Intotdeauna caut cel mai bun! Porumbeii care exceleaza la cel mai mare nivel ei insisi sau au performante de crestere incredibile … in majoritatea generatiilor asta este. Pentru acesti porumbei am fst nevoit sa platesc mai multi bani, dar din 1995 viata mea este doar despre cursele de porumbei si a fost noral pentru mine sa investesc totul. Asa am creat o colonie cae se ridica la nivelul asteptarilor mele. Un fel de munca de o viata; constituind in cei mai buni din cat am putut gasi in porumbeii de curse internationali”.

‘Aladin’ x ‘Last Lady’
Probabil cea mai importanta miscare din cariera lui Jürgen Jung a facut intreaga vanzare de lichidare lui Marijke Vnk in noiembrie 2005. Dupa el a cumparat perechea fondatare “Aladin” x “Last Lady” , superstaruri in istoria olandeza de porumbei!! Amandoi sunt direct la C. & G. Koopman, “Aladin” este crescut din “Kleine Dirk” x “Daughter Beatrixdoffer” & “Last Lady” este sora totala cu “Kleine Dirk”!! Aceasta pereche a crescut a/o “Tips”, tata a cel putin 9 porumbei diferiti castigatori ai locului 1 si senzationalul tata a lui “Reza” ( Cel mai bun concurrent pe distante medii din lume cu locul 1 impotriva a 28,332 porumbei, 21,982 porumbei, 10,589 porumbei), “Farah Diba” ( Locul 1 la nationalele de porummbei de top la 500-700 km in cursa WHZB din 2003 & locul 1 pentru porumbei de top la 500-700 km in cursa WENC din 2004), “Drum”, “Future”, si multi altii. Jürgen Jung l-a crescut a/0 pe “Last Baby din aceasta pereche; Tatal locului 1 pentru porumbei de top din cursa Sun City Million Dollar Pigeon Race XI copilul direct al lui “Aladin” si “Last Lady” formeaza baza coloniei lui Jung.

jung101Aladin

jung108

La licitatie lui Marijke Vink, Jürgen a cuparat cativa porumbei minune, precum a/o:

– O sora totala a senzatiei “Ramses”, locul 4 la national pentru porumbei batrani de top in cursa WHZB in 2003 & de 3 ori castigator al locului 1. El este crescut de un fiul al perechii “Lei” x “Rosaline”

– ‘Rosalinde’, mama lui “Ramses dar de asemenea a crescatorului minune “Merlijn”, tata a castiagtorilor locului 8 in cursa NPO Chantilly impotriva a 17,818 porumbei, a locului 9 la nationale in cusa Le Mans impotriva a 15,848 si a locului 3 la provincial in cursa Peronne impotriva a 18,513 porumbei.

“Rosalinde” este sora cu “Kadir” ( locul 1 in cursa NPO impotriva a 5,831 porumbei & locul 4 in cursa NPO impotriva a 13,137 porumbei) si cu bunicul lui “Blauwe Hertog”, locul 1 la nationalele pentru porumbei de top pe distante scurte in cursa WHZB din 2008. Ea a fost crescuta la Koopmans, numarul 1 campioni mondiali porumbei tineri “Emperor” x “Fiero” ( sora “Kleine Dirk”)
– ‘Florin’, direct de la fiica lui “Kleine Dirk” pe nume “Florence” si deja tata pentru locul 1 la porumbei de top in combinatie cu 13 carduri de premii de la 13 curse pentru M,Wessinghhagen

jung111

Influenta Koopman
Pentru a securiza genele de aur ale bazei formate din perechea “Aladin” x “Last Lady”, Jürgen Jung de asemnea si-a gasit calea catre Ermerveen pentru a cumpara cateva din genele de aur pe care le au in capatala lor de gene. Direct de la Koopman el a achizitionat a/o o fiica a lui “Golden Lady” si o sora totala a lui “Zina”( locul 2 la nationalele pentru porumbei de top, crescut de locul 1 in cursa NPO sora minune a lui “Kleine Dirk” din “Deng Lin’s Favorite” x “Annelies”). Un porumbel 100% Koopman care este  absolut favoritul lui Jürgen este “Para Kleine Dirk”. “Un porumbel minune, la propria mea porumbarie in fiecare an cresc ceva bun pentru el. Si noile crescatorii care au cumparat ceva de la el au avut success; El este cu adevarat extraordinary!!” “Para Kleine Dirk” a fost crescut dintr-un frate intreg cu “Golden Lady” x sora intreaga cu “Gentil” … asta inseamna ca el are exact aceeasi bunci ca si “Kleine Dirk” si super fratii si surorile lui.

jung104

Pentru liniile supreme de la Koopman, Jürgen de asemenea s-a dus la Pieter Veenstra. Al lui numarul 1 crescator “Dirky” este fratele intreg al lui “Aladin” si de aceea Jürgen a trebuit sa cumpere 3 copii directi ai lui “Dirky”! Din aceasta “Mister Dirky” este deja un exceptional crescator, fiind tata a locurilor 2 & 3, laureat 191, din nou tata al noului loc 1 laureat si porumbel de top! De la Veenstra de asemenea copilul direct al lui “Diamond Lady” ( sora “Golden Lady”), “Daryl” (brother “Dirky”) & “Prima Donna” ( locul 1 la nationale pentru porumbei de top la 500-700 km in cursa NPO 2007) a iesit, de asemenea la fel ca si surorile vitrege locul 1 in cursa NPO castigatoare “Turbo Magic” & “Maxima”.

 De succes
De cand un baiat tanar pe nume Jürgen Jung a fost suficient de nebun in privinta unei game variate de prietei cu aripi. “ Ca adolescent am lucrat zi si noapte pentru a economis bani pentru a construe prima mea porumbare. Dar dupa de asemenea mi-a placut pasarile frumoase si majoritatea banilor mei i-am cheltuit pe ele … in cativa ani am fost campion national si la varsta de 40 de ani am fost de 18 ori campion national si chiar o data campion mondial. Crescand porumbei remarcabili pentru show a fost scopul meu dar cand am schimbat pentru curse cu porumbei in 1905 , din nou am vrut sa cresc campioni nationali in viitor. Pentru mii de euro am cumparat super campioni sau copii directi cu acestia … aceasta ar trebui sa fie baza pentru succes in cursele cu porumbei!”

jung102

“Cu toate acestea cand au inceput cursele, am aflat ca am fost pe cea mai nefavorabila pozitie din regiune. Cu niciun crescator pe o raza de 20 km si intotdeauna sunt muntii pe care porumbeii mei trebuiesc sa-I depaseasca. Orice am incercat porumbeii mei se intorceau cu 3 minute mai tarziu. Chiar m-am indoit de capacitatile mele de crescator si de asemenea am crescut porumbei eleganti … in foarte putin timp am fost din nou campionul Germaniei si chiar al Europei. Si nu era vorba de calitate , ca foarte putini pe care i-am dat, au avut un success enorm cu ei. In 2005, cand i-am cumparat pe “Aladin” & “Last Lady” am decis sa accept din nou provocarea si am creat o cunoscuta colonie de o clasa exceptionala … cea mai buna din lume din cate ma intereseaza si cumparandu-l pe cel mai bun crescator “Aladin” , am avut un parinte fondator solid pe care ma puteam baza!”

Prietenie apropiata
Multi ani de investitie in cei mai buni porumbe din lume , iau adus lui Jürgen Jung porumbei foarte buni, dar si momente enervante. “Este greu pentru mine sa accept faptul ca faima pentru cativa crescatori i-au condus la necinste. Nu o sa mentionez niciun nume , dar recent am descoperit ca crescatori in care aveam increde m-au mintit in fata. Momente ca acestea ma fac sa fiu foarte multumit de prieteniile pe care le-am format in cursele cu porumbei. Ca si cele cu Marian si Cees van Koppen. Nu i-am intalnit niciodata si o licitatie online am cumparat niste porumbe de la ei. L-am sunat pe Cees sa-l intreb cat valoreaza iar el m-a invitat sa vin la el. Cand el m-a judecat, m-a sfatuit sa pasrez doar 2 din 6.”Pe ceilalti 4 o sa ti-I dau noi” a spus el … Nu am cheltuit nimic si el totusi m-a ajutat … asta este o adevarata sportivitate!!”

Mai multi porumbi direct de la Van Koppen ocupa acum un loc important in porumbariile din Ebertshausen. In special genele din “Real King” x “Blue Quen”, care a fost numita cea mai buna pereche olandeza de crescatori in ultimul mleniu!! Porumbelul normal de top este “Miss Sarah”, castigator de 2 ori al locului 1 si de 6 ori top 10 impotriva a unei medii de 2,500 porumbei. Ea este crescuta din “Rocky”, super nepotul din “Real King” x “Blue Quen”. Dar si un fie direct(“Blue King”), mai multi nepoti si multi copii directi de la “Rocky” au adus in genele de la Van Koppen in colonia lui Jürgen Jungs. “Fantastici porumbei care pot castiga impotriva porumbeilor masivi. Ei au avut success pentru mine, dar pentru multi porubei ai pritenilor de asemenea … ei sunt prin urmare o valoare exceptionala.”

jung105

‘Terminator 862’ x ‘Franzi’
Jürgen a crescut de asemenea super porumbei din “Terminator 862” x “Franzi”. “Terminator 862” este un porumbel cu baza din Janssen din genele “Geeloger” & “Chantilly”. “Franz” este nepoata lenegei Schellens “National l”, mai tarziu crescator miraculous pentru Herbots. Din aceasta pereche de top a/o fratii “Schwarzenegger 714” & “Lichte Max” au fost crescuti. Porumbei de top sunt cu siguranta:

‘Schwarzenegger 714’, castigator al locurilor 1, 7, 9, 14, 23, 29, 29, 31, 36, si incoronat ca si numarul 1 porubel de curse din combinatie (RV) 2004, locul 1 porumbel de top de peste tot in combinatie 2004, locul 1 nou-nascut din combinatie (RV) 2004, locul 1 porumbel de top a lunii mai 205, locul 1 porumbel de top a lunii iulie 2005, locul 2 porumbel de top din combinatie (RV) 2005 etc.

jung101

– ‘Lichte Max 127’, locul 2 impotriva a 902 porumbei, locul 9 impotriva a 906 porumbei, locul 18 impotriva a 830 porumbei, locul 4 la porumbei de top a lunii iulie 2005 si deja bunic al locul 1 pentru porumbei tineri de top din combinatie (RV) 2099 la R. Krantz & pana la locul 19 pentru porumbei de top din combinatie (RV) 2009
Catva frati/surori intregi supreme cu ei sunt 128( locul 1 pentru porumbei de top nou-nascuti din combinatie (RV) 2005 & locul 2 pentru porumbei de top a lunii iuie 2005), 713 * locul 1 pentru porumbei de top pe distanta medie din combinatie (RV) 2004 & locul 2 pentru porumbei nou-nascuti din combinatie (RV) 2004) & 90( locul 1 impotriva a 1807 porumbei)

jung109

 

 

Aceasta super baza a fost recompletata cu porumbei supreme direct de la a/o Albert Marcelis si Marcel Aelbrecht, dar si cu paticipanti de top si copii directi cu legende din toata lumea cum ar fi “Freddy” de la Pros Roosen, Reynaerts “Figo” si Aelbrechts Bak 17 … in partea a II-a a povestii lui Jürgen Jung completarile pentru cea mai buna colonie a lumii vor fi prezentate.

In curand la PIPA:
Jürgen Jung, Ebertshausen (D) part II – completand cea mai impresionanta colonie de porumbei din Vestul Europei

jung107