Primul ou al lui ‘Kleine Dirk’ … si cel mai bun intr-o linie de super descenti; acesta este uimitorul “Aladin”.

“Chiar daca tatal lui nu era faimos atunci, stiam ca trebuie sa fie ceva special,” spune Gerard Koopman …

“Nu era doar cel mai bun din crescatorie, dar si cel mai docil”, spune Marijke Vink … “Cu durere in inima ii spun la revedere celui mai bun porumbel pe care l-am avut”, spune Jürgen Jung. ‘Aladin’ este considerat cel mai bun mascul care este vandut acum in licitatia de la PIPA. Este timpul sa dezvaluim genele acestei legende!

jung101Aladin

Povestea lui ‘Aladin’ incepe cu adevarat in anul 1997 de sarbatoarea ‘sportblad De Duif’. Aici Gerard Koopman ingrijea un pui din 1996, fata directa a lui ‘De Kannibaal’ campionul national pe distante medii pentru Dirk & Louis van Dyck. “Pentru ceva timp am cautat o porumbita exceptionala pentru ‘Gentil’”, spune Gerard Koopman. A castigat locul 1 reprezentand Olanda la olimpiada din 1997,  2  premii de de campion mondial pe distanta lunga in 1995 si locul 4 in 1994. “Am stiut ca trebuie sa devina noul mascul pentru fata lui ‘Kannibaal’ a lui Van Dyck. Am cumparat-o si am numit-o ‘Golden lady’. In 1998 s-au imperecheat pentru prima data. Atunci s-a nascut NL98-5821416 … un miracol!”

jung10192-5310320_gentil

jung101B-1996-6286060_Golden_Lady_RPW

‘Kleine Dirk’
Ca junior ‘Kleine Dirk’ a fost un instant succes. A castigat locul, iar Gerard Koopman s-a calificat pentru Versele Laga (campionate mondial pentru juniori) unde a castigat locul 5. “Bineinteles ca am avut un inceput promitator! Trebuia sa fie unul dintre cei mai buni concurenti ai mei din 1999, de aceea am decis sa ii cresc puii inainte de primul sezon de curse.

In ianuarie 1999 ‘Kleine Dirk’ s-a imperecheat cu fata lui ‘Beatrixdoffer’. “In aceea perioada am fost vizitat de prietenii mei Henk si Marijke Vink. Cumparasera deja cativa porumbei de la mine, iar rezultatele lor se imbunatatisera. Cu toate acestea cautau ceva mai special acum. A trebuit sa il imperechez pe ‘Kleine Dirk’ cu fata lui ‘Beatrixdoffer’ pentru cateva teste, dar voiam sa ii ajut pe cei 2 asa ca I-am sfatuit sa ia aceste oua. Au fost foarte recunoscatori si au luat ouale cu ei in Mookhoek.”

jung101Gerard_Koopman_met_Kleine_Dirk

jung101NL_1998_5821416_Kleine_Dirk_DV

Relatia stransa
Primele 2 oua ale lui ‘Kleine Dirk’ au fost puse sub un cuplu de noateni in porumbaria pentru crestere a lui Henk si Marijke Vink din orasul Mookhoek. Aici NL99-2308215 ‘Aladin’ a vazut lumina zilei si a devenit un porumbel de succes. “Primele noastre intentii au fost sa il lasam sa creasca si apoi sa ii gasim o femela potrivita”, spune Marijke Vink. “Desigur ‘Kleine Dirk’ a performat foarte bine ca junior, apoi a castigat cursa NPO de la Troyes pe 15 mai in 1999, dupa aceea am inceput sa avem mai multa grija de ‘Aladin’. ‘Kleine Dirk’ a repetat performanta la NPO Bourges pe 10 iulie 1999, o cursa grea de 700 de km cu nici un porumbel peste velocitatea de 1,000 de metri pe minut. Apoi a deveni campion mondial si am inceput sa ne gandim la ce rezultate ar putea aduce ‘Aladin’.” Deseori, femeile creaza o relatie puternica cu porumbeii. Marijke spune despre el: “ Era cel mai scump porumbel; mereu gata de o imbratisare, se vedea ca apreciaza grija mea pentru el. Impreuna cu Hank abia asteptam sa il imperechem cu o super femela in 2000!!”

Primul pui al lui ‘Aladin’ a fost direct un campion! Este vorba de 048, care a fost numit in 2001 campionul Ace pentru distante scurte si tatal locului 11 de la NPO Creil contra 22,715 birds. “dar in vara lui 2000 voiam sa crestem niste pui consangvinizati ai lui ‘Aladin’, spune Marijke Vink. “De aceea l-am imperecheat cu ‘Last Lady’, sora lui ‘Kleine Dirk’ cumparata in 1999. Juniorii aparuti I-am mutat in crescatorie in 2001, astfel 2 ani mai tarziu, am fosrmat o super colonie!”

jung101stamkaart_aladin


jung101Hans_Eijerkamp

Super tatal ‘Tips’

In vara lui 2000 unul dintre cei mai faimosi campioni ace a aparut din percehea ‘Aladin’ si ‘Last Lady’; acesta este ‘Tips’. Marijke Vink l-a imperecheat cu nepoata lui Van Dycks ‘Kannibaal’, in fiecare an s-au nascut cativa campioni ai acestui cuplu; un total de minim 11 premii diferite castigate! Cel mai bun? Cu siguranta este ‘Reza’, considerat cel mai bun porumbel pentru distante medii, locul 1 contra 28,332, 21,892  si 10,589 de porumbei. Dar si ‘Farah Diba’, campionul acebird 500-700 km in cursa WHZB 2003 si locul 1 la Western European Nations Cup 2003 pentru distante lungi comes este tot al lui ‘Tips’. La fel ca ‘Future’, locul 1 acebird Federation 2003, locul 1 Troyes 2,047 porumbei, locul 5 NPO Troyes 12,056 porumbei, si locul 1 contra 394 & 336 de pasari.

In November 2005 ‘Tips’ si ‘Geschelpt Kannibaaltje’ s-au mutat in faimoasele porumbarii Hans Eijerkamp & Sons. Hans Eijerkamp: “Am trecut printr-un intreg proces de vanzare cu Marijke Vink pentru ca auzisem de performatele lui ‘Reza’ si ‘Farah Diba’. Am vazut cateva pasari si am fost impresionat de calitatea descendentilor lui ‘Aladin’. Cu toate acestea eram interesat de ‘Tips’ si ‘Geschelpt Kannibaaltje’. Nu eram singurul in acest proces de licitare, eram emotionat ca un copil mic care isi cumpara bomboane cu banii lui munciti.”

“Cand am reusit sa il cumpar pe ‘Tips’, am fost extrem de fericit si m-am gandit imediat la cateva femele cu care voiam sa ii imperechez. Cu toate acestea, este un porumbel foarte incapatanat si nu era foarte bucuros in timpul acestui proces. Dupa ce l-am imperecheat in porumbarie cu cateva femele a fost foarte fericit acasa. De atunci l-am imperecheat cu Van Loon si  Koopman, porumbite care i-au produs pui minunati!!” ‘Tips’ este foarte important in porumbaria noastra, iar descendentii lui au avut rezultate foarte bune in anii trecuti!”

jung101tips

Jürgen Jung noul stapan al lui ‘Aladin’
Langa ‘Tips’, ‘Aladin’ a crescut super porumbei, locul 1 acebird pe distante scurte pentru 048, super concurentul 46 castigatorul ‘Farla’, cat si ‘Merlijn’ si ‘De 150’ pentru Marijke Vink. Astfel s-a raspandit rapid vestea ca Henk si Marijke Vink isi vor vinde pasarile la licitatia din noiembrie 2005. “Ce decizie grea, avand in vedere ca reusisem sa crestem o colonie care ne aduse atat de mult succes,” spune Marijke privind inapoi. “Dar din cauza problemelor noastre de sanatate nu am avu de ales. Am pastrat doar 18 pui care pastrau genele lui ‘Aladin’. Toate pasarile batrane au fost vandute, inclusiv ‘Aladin’… multa vreme nu am reusit sa dorm din cauza acestei decizii!!”

Vestea ca Marijke Vink isi vinde colonia intr-o licitatie, a ajuns si la Jürgen Jung din Germania, din orasul Ebertshausen. Cauta un mascul si spera ca va reusi sa il achizitioneze pe ‘Aladin’ sau fiul sau ‘Tips’. Acesta a vorbit la telefon cu Marijke care l-a sfatuit sa il cumpere pe ‘Aladin’. “Mi-a spus imediat sa il cumpar pe ‘Aladin’. De ce ‘Tip’ cand iti poti creste propriul ‘Tip’?”. Atunci cand am ajuns la licitatie si l-am atins pe ‘Aladin’ am fost sigur. Ce porumbel…si ce vitalitate…acele aripi si acel corp…nu mai conta pentru mine cu ce pret; trebuia sa il cumpar. Impreuna cu ‘Last Lady’ s-au mutat in crescatoria mea de la Ebertshausen si asa cum spunea si Marijke, am experimentat atasamentul sau imediatI.”
jung101Jurgen_Jung

Jürgen l-a imperecheat cu mai multe femele, dar niciodata nu a nascut mai mult de 4 runde de porumbei tineri pe an. Multi copii supreme au fost crescuti de el care au fost pusi in crescatorie de porumbei pana la performantele din 2009 ale urmasilor lui la Jürgen Jung nu pot fi sincer judecati. “cu toate acestea am dat cativa dintre urmasii lui Aladin si altii au avut mare success cu ei. Un fiu direct, “ Last Baby” a fost la priteii mei buni Birgit & Gerhard Lueking si ei au crescut “Lucky Hope” de la el, locul 1 la cursa Sun City One Million Dollar Pigeon Race din 2007. O performanta suprema!!”. Alte lucruri de notat ale urmasilor lui “Aladin” de-a lungul ultimilor ani:
– M. Jerxen, locul 2 la nationalele din Germania 2008 castigand locul 1 impotriva a 1015 porumbei si de asemenea locurile 4., 4., 5., 6., 10., nascut din nepotul si stranepoata “Aladin”                                     – C. & M. au crescut 2 ditre cei mai buni nou-nascuti din 2009 de la “Shorty”, fiul lui “Aladin”              – J. Merx castiga locul 2 impotriva a 23,049 porumbei si locurile 3., 4., 4., 5. cu stranepotul “Aladin” in 2009
– J. Merx catiga locul 2 la National Blois 2009 impotriva a 85,000 porumbei cu stranepotul “Aladin”
– M. Jerxsen a castigat locul 1 la provincialele din 2009 si locurile 2., 4., 6.,  7., 8., 9., 10. nascut din nepotul x stranepoata “Aladin”
– Nepotul lui “Aladin” a castigat locurile 50. si 84. in cursele Hot Spot Million Dollar Pigeon Race 2010
–Nepotul lui “Aladin” castiga locurile 59., 88., 257. Si 372. in cursele Hot Spot Million Dollar Pigeon Race 2010
– Nepotul lui “Aladin” a luat locul 63. la Grand Average Million Dollar Pigeon Race 2010
– Stranepotul lui “Aladin” a catigat locul 16. in cursa Million Dollar Pigeon Race 2010

 

jung101darryl

jung101dirky

 

Super fratii
Cand l-am intrebat pe Gerard Koopman despre urmasii perechii “Kleine Dirk” x fiica lui “Beartrixoffer”, el a trebuit sincer sa spuna ca doar 4 tineri din aceasta exacta pereche au fost crescuti. In vara anului 1999 fiica lui “Beatrixdoffer” a fost pierduta … ce pacat. Deoarece  cei doi frati sunt porumbei de top de asemenea … aceastia sunt “Dirky” si “Daryl” ai lui Pieter Veenstra. Doi porumbei care l-au adus pe Veenstra la absolut cel mai inalt nivel in cursele de porumbei din Olanda. “In multe generatii “Dirky” mi-a adus porumbei de super clasa”, spune Pieter Veenstra. “Dar copiii directi au avut performante de top. Ca “Davinci”, castigator al locului 1. La cursa NPO Ablis impotriva a 7,946 porumbei, “Iron Lady” castigator a locului 1. Dintre 25,905 porumbei si “Desiree”, locul 9. national la cursa de femele WHZB si locul 2. la provincialele de porumbei batrani din 2004.”

Crascand porumbei exceptionalica si locul 6 la nationalele de scurta distanta WHZB 2005, locul 1 la provincialele de 500-700 km si castigatori ai locului 1 impotriva a 2,916 porumbei, 1,656 porumbei, dar si locul 4 NPO Houdeng impotriva a 22,537 porumbei, ne arata ca aceste calitati de crestere ale lui “Daryl” sunt aproape la fel de bune ca si ale lui “Dirky”. Gerard Koopman: “Mai tarziu “Kleine Dirk” a crescut mai multi porumbei de top imperecheati cu mai multe female … dar totusi imperecherea cu fiica lui “Beatrixoffer” a fost din alta lume, cu 3 porumbei international de top nascuti din 4 oua.“ Alti copii faimosi ai lui “Kleine Dirk” si de aceea fratii vitregi ai lui “Aladin” sunt:
– “Charley”; SUPER CRESCATOR la Marcel Sangers, acum la Kenny Rhodes (USA)
– ‘Amoré’s Dirk’; SUPER CRESCATOR la Cor Leytens, tatal locului 1 la cursa NPO si locul 1 la nationale
– ‘Dirkje’; la Jan Hooymans mama lui ‘Harry’, castigator al locului 1 la cursa NPO, locul 1 la cursa NPO si locul 3 la cursa NPO … un porumbel de curse numarul 1 in Olanda 2009
– ‘Magic Dirky’; SUPER CRESCATOR la Ian Staffort (vandut la PIPA in August 2009)
– ‘Wonder van Haacht’; SUPER CRESCATOR la Horst & Frank Sander – Germany

In concluzie
“Pentru mine “Aladin” este cel bun crescator din lume”, spune Marijke Vink. “Cand a trebuit sa vindem toti porumbeii nostril, am pastrat 18 porumbei nascuti mai tarziu, fiecare dintre ei sunt rude apropiate cu “Aladin”. Cand norocul a venit in calea noastra am avut oportunitatea de a incepe din nou; Acesti tineri porumbei crescuti din “Aladin” au format noua noastra baza … din nou cu success!! Un nepot al perechi “Aladin” x “Farah Diba” este acum unu dintre porumbeii crescatori ai nostril de top; copil al lui ne-a ajutat pe noi sa castigam locul 1 la provincialele Mriembourg imppotriva a 4,332 porumbei & locul 4 la cursa NPO Chateauroux impotriva a 8,201 porumbei tineri si locul 1 la cursa NPO Bourges in 2009 impotriva a 8,579 porumbei. Un nepot al lui “Aladin” este “Jus de Pomme”si a luat locul 1 la cursa Pommeroeul impotriva a 5,549 porumbei si tatal a luat locul 1 la cursa Orleans in 2009 impotriva a 2,507 porumbei … si mult mai multe locuri fruntase au fost castigate la noi de urmasii lui “Aladin” … genele lui inca ne aduc atat de mult success incat indraznesc sa spun ca nu am citit niciodata despre un alt crescator mai bun!”

Gerard Koopman este de asemenea convins despre marea calitate a lui “Aladin”. “in 2005 deja am avut o fiica a lui “Aladin” cand acesta a fost imperecheat cu nepoate lui “Farrah Diba”. Am numit-o “Marijke” si pentru mine deja i-a crescut pe “Doran” ( locul 1 la cursa NPO Orleans impotriva a 9,670 porumbei) si pe “Varella” ( locul 1 la la nationale cursa de 500-700 km Eendaage Fondspiegel 2007). Un nepot al lui “Marijke” a venit la porumbaria mea, ea a venit direct de la “Tips” x “Geschept Kannibaaltje”. Cand a fost imperecheat cu “Cassius” ( de la “Kleine Dirk” x “Annelies” ) am crescut din ea pe “Daydream”, senzatia iernii din 2009 cu locul 1 la cursa NPO Ablis impotriva a 8,519 porumbei. “Aladin” a plecat din porumbaria mea ca un ou in 1999 dar acum, unsprezece ani mai tarziu, indraznesc sa spun ca acest prim fiu al lui “Kleine Dirk” este cel bun fiu direct!”.

jung101marijke

jung101miss_mookhoek

Ultimul cuvant il are Jürgen Jung , proprietar in prezent care trebuie sa spuna in curand la revedere lui “Aladin”. “In fiecare zi cat timp am avut acest porumbel ma umplut de fericire. Niciodata nu am avut vreo problema de imperechere intre el si una din femelel mele si doar foarte ocazional un ou nu era umplut. El este acum in varsta de 11 ani, dar inca este foarte vital. Probabil din cauza ca Marike Vink si eu nu am cerut foarte multe de la el. Cu toate acestea el ne-a dat inapoi mai mult: cel mai bun crescator si concurrent de curse din lume. “Aladin” este o legenda, vanzand intreaga mea colonie crescuta sip e el insusi este dureros, dar in situatie mea era inevitabil. Sunt sigur ca el va produce multi noi porumbei de top in viitor!!”

Selectia a celor mai buni fii ai lui “Aladin”

‘Tips’        Tata a cel putin 11 porumbei diferiti castigatori ai locului 1

Tatal ‘Farah Diba’
Locul 1 la nationalele pentru porumbei de top la 500-700 km concurand in cursa WHZB 2003 vandut pentru  € 70,000
Locul 1 in cursa de lunga distanta West European Nations Cup 2003
Locul 1 in provinciale pentru porumbeii de top la 500-700 km in 2003
Locul 1 in cursa Tours impotriva a 1,846 porumbei
Locul 1 in cursa Chateauroux impotriva a 3,894 porumbei
Locul 2 in cursa NPO Chateauroux impotriva a 11,270 porumbei
Locul 12 in cursa NPO Bourges impotriva a 9,399 porumbei

Tatal ‘Reza’     Cel mai porumbel pe distante medii din lume vandut pentru € 84.000

Locul 1 in cursa Peronne impotriva a 28,332 porumbei
Locul 1 in cursa Chantilly impotriva a 21,892 porumbei
Locul 1 in cursa Chantilly impotrica a 10,589 porumbei

Tatal ‘739’ 

Locul 1 in cursa de pormbei tineri de top Fed. in 2001
Locul 1 in cursa Nierfnies impotriva a 4,222 porumbei

Tatal ‘119’ 

Locul 1 in cursa Aardenburg impotriva a 4,423 porumbei
Sora de cuib a castigat
Locul 1 in cursa Chantilly impotriva a552 porumbei

Tatal ‘152’

Locul 1 in cursa Peronne impotriva a 3,051 porumbei

Tatal ‘153’

Locul 1 in cursa de porumbei de top Fed. in 2003
Locul 1 in cursa Troyes impotriva a 2,047 porumbei
Locul 5 in cursa  NPO Troyes impotriva a 12,056 porumbei

Tatal ‘414’ 

Locul 1 in cursa Oudenaarde impotriva a 784 porumbei
Locul 1 in cursa Menen impotriva a 423 porumbei
Locul 1 in cursa Chantilly impotriva a 297 porumbei
Sora de cuib
Locul 1 in cursa Doornik impotriva a 5,464 porumbei

Tatal ‘Drum’     (frate de cuib ‘Farah Diba’)

Locul 1 in cursa Chantilly impotriva a 700 porumbei

Tata al a/o:

Locul 1 in cursa Portand impotriva a 3,501 porumbei
Locul 1 in cursa Cheltenham impotriva a 1,558 porumbei
Locul 1 in cursa Strombeek impotriva a 1,098 porumbei
Locul 1 in cursa Orleans impotriva a 1,244 porumbei
Locul 3 in cursa Portland impotriva a 2,467 porumbei
Locul 3 in cursa Portland impotriva a 2,055 porumbei
Locul 3 in cursa Frome impotriva a  3,312 porumbei

Tatal ‘Miss Mookhoek’   Mama a lui ‘Daydream’ (porumbel de curse C. & G. Koopman)
Locul 1 la cursa NPO Ablis impotriva a 8,519 porumbei

Tatal ‘Future’

Locul 1 in cursa Ablis impotriva a  4,417 porumbei
Locul 1 in cursa Strombeek impotriva a 542 porumbei
Locul 1 in cursa Chantilly impotriva a 228 porumbei
Locul 1 in cursa Chateauroux impotriva a 184 porumbei
Locul 1 in cursa Argenton impotriva a 103 porumbei

Tatal ‘Youri’            La Burg-Luyken, tata si bunic:

Locul 1 impotriva a 3,562 porumbei
Locul 2 impotriva a 5,598 porumbei
Locul 2 impotriva a 4,809 porumbei
Locul 2 impotriva a 3,953 porumbei
Locul 2 impotriva a 3,636 porumbei
Locul 2 impotriva a 4,036 porumbei
Locul 2 impotriva a 5,212 porumbei
Locul 3 impotriva a 2,862 porumbei

‘Merlijn’ Tatal ‘Cowboy’

Locul 1 in cursa Le Mans impotriva a 1,546 porumbei
Locul 9 la nationale in cursa Le Mans impotriva a 15,848 porumbei
Locul 1 in cursa Chantilly impotriva a 440 porumbei
Locul 8 in cursa NPO Chantilly impotriva a 17,818 porumbei

Tatal ‘Ranger’

Locul 1 in cursa Peronne impotriva a 3,719 porumbei
Locul 3 la provincial in cursa Peronne impotriva a 18,513 porumbei

‘459 br. Tips’ Tatal ‘Dornela’

Locul 1 in cursa NPO Bourges 2009 impotriva a 8,579 porumbei
Locul 4 in cursa NPO Chateauroux impotriva a 8,201 porumbei
Locul 1 in cursa Mariembourg impotriva a 4,332 porumbei

‘Marijke’    Una dintre cele mai bune female crescatoare la C. & G. Koopman

Mama ‘Doran’
Locul 1 in cursa NPO Orleans impotriva a 9,670 porumbei
Mama ‘Varella’
Locul 1 la nationalele de porumbei de top la 500-700 km in 2007 la cursa E-Fondspiegel

‘Idem Dito’    imperecheat cu ‘Farah Diba’ el l-a crescut pe ‘Mascotte’:

Tatal ‘863’
Locul 1 in cursa Ablis impotriva a 3,547 porumbei
Tatal ‘623’ (Colijn-Ganus)
Locul 1 in cursa St. Quentin impotriva a 1.879 porumbei

‘623’ crescut de ‘Chanel’ (acum Peter Fox)

Locul 3 in cursa NPO Orleans impotriva a 9,800 porumbei
Locul 5 in cursa NPO Orleans impotriva a 14,014 porumbei
Locul 3 in cursa Creil impotriva a 3,616 porumbei
Locul 4 in cursa Strombeek impotriva a 8,402 porumbei
Locul 6 in cursa Pithiviers impotriva a 3,784 porumbei
Locul 8 in cursa Pommeroeul impotriva a 2,082 porumbei
Locul 9 in cursa Pommeroeul impotriva a 2,201 porumbei

‘De 150’ Tatal ‘Blauwe 404’

Locul 1 in cursa Peronne impotriva a 362 porumbei
Locul 2 in cursa Peronne impotriva a 3,254 porumbei
Locul 6 in cursa Niergnies impotriva a 3,254 porumbei
Tatal ‘Geschelpte 629’
Locul 1 in cursa Moeskroen impotriva a 966 porumbei
Tatal ‘Blauwe 630’
Locul 1 in cursa Peronne impotriva a 667 porumbei

‘Last Baby’  Tatal ‘Lucky Hope’
Locul 1 in cursa de porumbei de top Million Dollar Race South Africa 2007 pentru  Birgit & Gerhard Luecking si vandut pentru 30.000$

‘748’ 
Tatal ‘Jus de Pomme’

Locul 1 in cursa Pommeroel impotriva a 4,549 porumbei
Tatal pentru locul 1 in cursa Orleans 2009 impotriva a 2,507 porumbei
Tatal ‘Verdi’
Locul 10 in cursa NPO Bourges impotriva a 8,579 porumbei
Tatal pentru locul 1 in cursa Strombeek 2009 impotriva a 3,988 porumbei