Echipa Batenburg-Van De Merwe a inchis sezonul  ZLU printr-o miscare importanta catre primul Ace Pigeon la Perpignan din ultimii 4 ani: Little Diamond a castigat primul loc in fata a 2,112 porumbei in Entente of North and South Holland si locul 2 in fata a 1,705 de porumbite la nationala.

batenburg_familyTatal vitreg al lui Hugo, Jan Van Nederpelt a avut de asemenea un succes rasunator, castigand locul 2 pentru competitia North&South Holland si locul 3 in competitia pentru porumbite.

Hugo Batenburg este foarte multumit cu performanta lui Little Diamond. “Impreuna cu centrul de elita PIPA, am adaugat 2 noi campioni colectiei noastre de porumbei: New Witbuik si New Laureaat. Suntem siguri ca introducerea acestor vedete va asigura performarea familiei Witbuik la nivel inalt pentru alti 20 de ani. Acesta este motivul pentru care am mutat 15 din cei mai buni porumbei de curse(aproape toti au castigat premii nationale) in crescatorie, ceea ce a avut un efect evident asupra echipei care participa la competitii. Am decis sa participam doar in 4 curse – Bordeaux/Agen, Barcelona, Cahors and Perpignan –aceasta nu este cea mai confortabila pozitie in care ne puteam afla. Cu toate acestea, trebuie sa faci sacrificii pentru a te pregati pe viitor. Am ratat cateva premii acest sezon, dar suntem foarte multumiti cu victoria de la Perpignan!”.

batenburg_nl09-1137480_littlediamond_0

Am fost multumiti in special de victoria porumbitei Little Diamond  NL09-1137480, o porumbita frumoasa a unui fiu de prima clasa a lui Euro Diamond si mama Ace Davonne (click here for the full pedigree). A castigat deja cateva premii; aceasta este lista rezultatelor sale:

      1st   Nat. Ace Pigeon Perpignan 2011-2012-2013

      2nd   Nat. Hens Perpignan 2014     – 1,705 p. (20th Nat. 6,413 p.)

      5th   Nat. Perpignan 2011          – 5,607 p. (6th Int. 15,107 p.)

      79th  Nat. Perpignan 2013          – 4,978 p.

      413th Nat. Perpignan 2012          – 5,616 p.

      112th Nat. St. Vincent             – 3,163 p.

Little Diamond a fost cronometrata la ora 5:56, dupa completarea unei curse de 1023km, ceea ce reprezinta o alta performanta de top. Intr-o ferma in partea opusa a strazii un porumbel a fost cronometrat in crescatoria lui Jan Van Nederpelt, sotul mamei lui Hugo si un nume relativ nou pentru cursele extreme pe distante lungi. Pasarile sale pentru distante lungi au parintii din linia veche de Batenburg, castigatoare a locurilor 2 si 3 pentru porumbite la Perpignan, au aceeasii linie sangvina, ca nepoata a lui Jonge Witbuik.  You can find the full pedigree here.

batenburg_koppel

Campionii de la Klaaswaal au inchis sezonul pasarilor experimentate cu o victorie frumoasa, acum Hugo se focuseaza pe pregatirea pasarilor tinere pentru urmatorul sezon. “Am avut niste imperecheri foarte reusite care au dat nastere unor pui promitatori. New Witbuik and New Laureaat au jucat un rol foarte important in aceasta crescatorie, ne vom face o idee despre potentialul noii generatii cand se vor intrece ca noateni pentru prima data anul viitor. Sunt foarte increzator, insa rezultatele vor vorbi de la sine. Acesta va fi un episod nou si captivant al carierei mele de crescator, abia astept!