Crescatoria Batenburg-Van De Merwe si PEC a fost imbunatatita vizibil o data cu introducerea ‘The Special One’. Castigatorul international din Barcelona in 2015 poate continua sa faca istorie in acest domeniu, de data aceasta ca si parinte.

2012-0374553lr_0

2012-034553_eyelr


Cursa din 2015 din Barcelona s-a desfasurat in conditii extreme. Este nevoie de o pasare speciala pentru a castiga in conditii de arsita, cu temperaturi de pana la 39°C. De aceea castigatorul de anul acesta a fost o achizitie nepretuita pentru deja impresionanta crescatorie Batenburg-Van De Merwe si centru de elita PIPA. In conditiile date, un singur porumbel a fost in stare sa se intoarca acasa in ziua eliberarii, ceea ce demonstreaza ca si-a dirijat singur traseul, probabil a pentru mii de kilometrii. Acesta pasare de cursa este intr-adevar “Special One”. In dorinta lor extrema de a pastra cea mai buna linie sangvina pentru distante lungi in mainile cunoscatorilor din vestul Europei, Hugo Batenburg si PEC l-au convins pe proprietarul lui Special One sa il vanda, chiar daca nu erau foarte multi candidati. Acesta este un transfer foarte special, avand in vedere ca porumbelul este castigatorul unei cursei memorabile din Barcelona.

Achizitionarea lui Special One de catre Hugo Batenburg si Nikolaas Gyselbrecht este unul dintre cele mai importante transferuri din istoria curselor de porumbei. Acesta va obtine un loc langa castigatorul de la Barcelona de acum 2 ani(New Laureaat), achizitionat de asemenea prin transfer.

thomas_hugo_nikolaas

De la dreapta la stanga: Castigatorul de la Barcelona din 2015 (Special One) – 2014 (Kleine Jade) – 2013 (New Laureaat)

Un bonus adus aceastei achizitii este si imperecherea cu: porumbelul Jelle Jellema, Primul loc international la Barcelona in 2014 ‘Kleine Jade’, locul 3 international in Barcelona ‘Sylvie’, locul 1 la Maratonul Porumbeilor 2015 ‘Olympic  Romée’, locul 1 interational la Perpignan 2014 ‘Black Magic’ (a lui Ali Obaed) si primul loc national in 2014 la Barcelona ‘New Remy'(a lui Green Xiang).

Hugo Batenburg si PEC detin o colectie de porumbei exceptionali pentru distante lungi.

groepsfoto

De la dreapta la stanga: Castigatorul de la Barcelona din 2015 (Special One), Locul 1 la Barcelona din 2014 (New Remy), Locul 1 la Barcelona din 2014 (Kleine Jade), Locul 1 la Barcelona din 2013 (New Laureaat), Locul 1 la Perpignan 2014 (Black Magic), Locul 1 la Maratonul olimpic pentru porumbei (Olympic Romée), Locul 3 in Barcelona in 2014 (Sylvie).

Hugo si Nikolaas sunt pasionati autentic de cursa de la Barcelona, proba clasica a acestui sport. Pentru ei a devenit un stil de viata. Pasiunea lui Nikolaas a fost alimentata de familia Gyselbrecht, castigatoare a competitiei din Barcelona din 1995,  datorita renumitului “Laureaat Barcelona”. Acesta a gasit in Hugo nu doar unul dintre cei mai buni cunoscatori de porumbei din Olanda, ci si un suflet pereche, un adevarat entuziast in domeniu cu care poate impartasi pasiunea pentru legendara cursa de la Barcelona. Datorita idealurilor comune si puterii financiare acestia au reusit sa creeze echipa de vis pentru campionatele de la Barcelona. “Special One” a fost o achizitie importanta pentru colectia deja existenta. Este un adevarat campion reusind sa faca imposibilul posibil, a fost singurul porumbel care a fost cronometrat in ziua eliberarii, cu o velocitate de 1150 m/min. Acest lucru I-a permis sa fie primul intre 19,083 de porumbei care aveau un avans considerabil. Pedigree-ul lui “Special One” (Yvan Denoefbourg) ii include pe urmatorii campioni:

      1st Inernational Marseille 2001

      1st National Perpignan 2004

      1st National Beziers

      1st National Ace Pigeon long distance

frontpic2

Familia Cuffel (care l-a imbarcat pe Special One) impreuna cu Thomas Gyselbrecht

Tatal si fiul familiei Cuffel au avut una dintre cele mai frumoase zile datorita performantei lui Special One. Acest porumbel a parcurs cea mai mare parte a drumului sau de 917 km de unul singur, ceea ce arata aptitudini extraordinare de forta si orientare. Nikolaas si Hugo sunt convinsi ca aceasta pasare va continua sa performeze la fel de bine in anii urmatori.

special_one_kleine_jade_new_laureaat

The Special One is now paired to Daughter New Laureaat x Kleine Jade, two international Barcelona winners


be08-2222675-opm

Noii stapani sunt convinsi de faptul ca descendentii lui Special One vor avea un impact major la nivel competitional international. Liniile sangvine bune nu au dezamagit niciodata, mai ales ca acest porumbel va fi inconjurat de alte pasari de cursa exceptionale.

Concluzia este oferita de Jelle Jellema, probabil una dintre cele mai bune crescatoare de porumbei pentru distante lungi din ultimul deceniu, aceasta a avut ocazia sa se uite mai atent la Special One: “Hugo, felicitari pentru aceasta achizitie. Dupa ce am putut vedea acest porumbel, iti pot spune ca sunt foarte impresionata. Este o pasare foarte puternica pentru curse! Una care are toate caracteristicile de a deveni un super ascendent pentru alte pasari de inalta clasa, eu as fi foarte fericita sa cresc porumbeii lui, Olympic  Romée and Kleine Jade.”