Sezonul maratonului se apropie, iar Hugo Batenburg a obtinut deja rezultate foarte bune la Cahors in fata a 5,267 de porumbei. Intreaga sa echipa de un an a fost supusa primului test, iar rezultatele demonstreaza inca o data ca cea mai faimoasa crescatorie de porumbei din Olanda are o echipa noua promitatoare.

gezins_fotoHugo: “unul dintre obiectivele sezonului din 2015 a fost testarea descendentilor obtinuti prin ultimele imperecheri, si a puiul lui “New Laureaat” (probabil cel mai bun porumbel din competitia de la Barcelona) in special. Aceasta linie sangvina a fost combinata cu faimoasa linie Witbuik, un amestec intre campionii vechi si noi. In plus, a mai fost introdusa o runda de pui mai mari ai lui Dr. Carlo Gyselbrecht, rezultati dintr-o imperechere comuna cu Etienne Meirlaen si altii.”

Rezultatul cuprinde un grup de 100 de porumbei care au avut prima cursa in Cahors, la o distanta de peste 873 de kilometri de casa lor din Klaaswaal. S-a dovedit a fi o cursa foarte grea. Nici un porumbel nu a ajuns acasa in timpul noptii sau devreme in aceea dimineata, o singura pasare a reusit sa obtina o velocitate de peste 1.000 m/min. Aceasta a fost clar o cursa pentru porumbeii experimentati. Cu toate acestea, echipa de 114 noateni a lui Batenburg-Van De Merwe s-a descurcat destul de bine: au castigat 45 de premii, ceea ce rezulta intr-o cursa foarte buna pentru ei: 3-7-9-19-26-33-44-etc.

batenburg_tt_afbeelding_0

“Echipa noatenilor a concurat in dubla vaduvie”, Hugo explica, “similar cu pasarile tinere cu usa glisanta. Acesta a fost primul lor test. De obicei participa la alta cursa din Narbonne sau Cahors.” Seniorii s-au dovedit a fi in forma maxima, castigand locul 60 national la Agen (fiul direct a lui Witbuik, din aceeasi imperechere cu campionul de pe locul 7 national de la Cahors de saptamana trecuta), locul 36(nepotul lui Bonte Narbonne) si locul 83 national la cursa de la Pau de saptamana trecuta. Cele 2 succese de la Cahors si Pau demonstreaza ca aceasta crescatorie are asteptari mari de la cursa din Barcelona. Rezultatele vor demonstra daca acestia vor participa la acelasi nivel dupa ce au mutat 14 din cele mai bune pasari ale lor in crescatorie. Cu toate acestea, rezultatele excelente de la noateni sugereaza ca echipa Batenburg-Van De Merwe are un viitor stralucit in fata.

nl09-1244606_opmaak

nikolaas

Batenburg-Van de Merwe a fost ani la rand cea mai faimoasa crescatorie de porumbei pentru distante lungi. Cu toate acestea, nu planuiesc sa se opreasca prea curand, cum se poate observa din inceputul fantastic din 2015!