Gaston Van De Wouwer (65 ani) a concurat foarte bine in ultimii sezoane, chiar castigand faima nationala si internationala. Nu este surprinzator, atunci cand poti produce locul 1 campion national pe distante lungi pentru tineri KBDB 2007, locul 1 national pentru porumbei de top tinei Cureghem Centre 2009, locul 1 national la Gueret impotriva a 14.245 de porumbei tineri in 2009( cu super femela “Kim”) locul 3 national la Bourges impotriva a 37.357 porumbei tineri in 2009..

vandewouwerAceasta este doar o mica selectie din lista foarte lunga de onoruri pe care o avem in fata noastra … ceea ce demonstreaza imediat ca Gaston Van De Wouwer nu este orice fel de crescator vechi. Gaston a concurat cu porumbei de 37 de ani de la adresa actuala in Berlaar, si a fost initial un “Sprinter” pasionat, si Shiner in cursele de la Quievrain si Noyon.

A fost atunci cand lucra ca un lucrator de diamante … o activitate din care s-a retras din cand avea 50 de ani … cand nu era mult de lucru in “diamante”. A lucrat pentru inca cinci ani la consiliu … si s-a oprit cu totul, cand a ajuns la 55 de ani. El a luat provocarea unor prieteni sportivi sa se concentreze pe cursele de distante medii si lungi … cu la fel de mult, sa nu mai vorbim de “mai multele” succese decat cele pe care le avea  in cursele de sprint. Titlul 1 ° Nat Champion KBDB pentru porumbei tineri 2007 si “victoria nationala” dela  Gueret, in 2009, forma cireasa de pe tort!
Gaston a inceput cu porumbei de la tatal sau, care si astazi pot fi gasiti intr-o mare parte printre porumbeii actuali. Gaston a mers in principal in cautare pentru intariri la crescatorii de curse puternici din zona (Eddy Janssens Luc Geerinckx, Theo Yskout, Frans Rijmenants, Theo Huysegoms, Johan De Belser etc ..), cea mai mare parte prin intermediul unui “tichet” de la licitatiile locale sau prin schimbul de de porumbei.

El schimbat odata un mascul cu Jozef Goovaerts (mai bine cunoscut in zona ca “agricultorul  de branza”) … de unde nu putea fi cunoscut in momentul acela ca el s-ar dezvolta in Berlaar la un “porumbel crescator de aur” … chiar si pentru unul dintre cei mai mari porumbeii de reproductie din lume pentru distante medii. Crescatorul stoc a fost botezat de Gaston ca “Kaasboer” (inel BE98-6335690) … si in acest moment este inca activ in porumbariile de crestere Van De Wouwer … ceea ce este mai mult, echipa de reproductie de 24 de capete contine nu mai putin de 17 copii de super crescator, care vorbeste de volume!

vandewouwer107

Acomodatia la porumbarie
Primul lucru pe care o notificam , atunci cand il vizitati pe Gaston Van De Wouwer este faptul ca el a crezut in bine prin crescatoriile sale de curse. Crescatoria de curse pentru  porumbeii de curse batrani  nu are ferestre in fata, numai o scandura cu o deschidere mica. Gaston are mai multe ferestre mici intr-o parte a porumbariei. El a facut acest lucru pentru a evita caldura extrema la mansarda in timpul mijlocul verii. Soarele poate straluci continuu pe pod de la primele ore ale diminetii pana seara tarziu, prin urmare, aceasta constructie. Pentru 2010, acest pod va gazdui un total de 15 porumbei de curse (7 masculi vechi si 8 nou-nascuti). Dupa sezonul de curse se muta la voliera unde pot incepe naparlirea, si poate ramane pentru o mare parte a iernii. Intre timp crescatoriile le sunt oferite o curatare si vopsite in alb.
La aproximativ 120 de grade de la crescatoria de curse pentru porumbei vechi Gaston a ridicat mansarda sa pentru tineri si porumbeii de reproductie. Porumbeii de reproductie locuiesc in partea din spate a crescatoriei, tinerii in partea din fata. Crescatoria pentru tineri a fost impartita in 2 crescatorii identice care contin acelasi numar de cutii de trait. In timpul perioadei de reproducere locuiesc aici “cuplurile stoc”.

Echipa de reproductie de 24 de capete si cuplurile de stoc sunt cuplate in acelasi timp. Ouale de la porumbeii de reproductie sunt apoi  mutate (imediat dupa stabilirea celui de-al doilea ou), astfel incat crescatorii pot incepe direct cu un al doilea cuib. Acest lucru ii da lui Gaston porumbei tineri de aceeasi varsta.. Cuplurile stoc sunt folosite mai tarziu in cursul anului ca parteneri pentru tineri, care sunt concurati in vaduvie … si asa au deja o “cutie permanenta” in porumbaria tinerilor. Pentru 2010 Gaston acum va incerca, de asemenea, pentru o echipa de “femele tinere” (10) … in acest scop el a construit o noua crescatorie in partea din spate a gradinii lui in spatelele conservatorului, in care “femelele tinere” po sta in  pace si liniste … oarecum izolat de restul … pot fi luate mai tarziu in “cursele pe distana medie extrema” provinciale si nationale! Gaston nu a spus acest lucru in atat de multe cuvinte, dar doamnele sunt “sexul puternic” in aceasta disciplina … si cursa de multe ori un rol decisiv in castigarea “titlurilor de porumbei de top” si alte “titluri nationale. Un fapt care nu a scapat “ochiullui sau vigilent” !

Cand tinerii sunt intarcati sexele sunt separate cat mai mult posibil. Ei sunt intunecati, pana la perioada de 10 iunie, dupa care iluminarea este utilizata imediat. Gaston vrea intotdeauna sa ia parte la primele curse pentru tineri … Singura cerinta pentru acest lucru este: tinerii, care sunt intr-o stare perfecta la momentul respectiv.  Resedinta femelelor tinere este “cea mai buna porumbarie” pentru tineri, masculii in cea mai rea porumbarie, in functie de Gaston … Aceasta in ciuda faptului ca ele sunt separate una de alta doar printr-un coridor de un metru si jumatate. Ferestrele nu sunt din sticla, dar “geamurile sunt laminate din lemn”, astfel incat o multime de aer proaspat si oxigen pot intra in porumbarie. Imaginea medicala este in mainile dr Mariën … desi nu ar trebui sa puna prea mult accent pe acest lucru, spune Gaston … pentru ca el foloseste doar medicamente atunci cand este necesar. In anul 2009 au fost tratati masculii o singura data pentru “cap”  … dar pentru problemele medicale de odihna s-au limitat la 1 Belga Magix Deweerd (impotriva “trichomonozei”), si numai saptamani mai tarziu ¼ Flagyl. Se face uz de stare de sustinere pentru produse cum ar fi Belgasol, otet de mere, Sedochol … ” pulbere de conditie Mariën” in mancare acum si, din nou, compus din 3 tipuri … fiind faina de peste, minerale si fier (aceasta din urma in special de cei intorsi acasa). In cazul in care porumbeii se intorc acasa acestora le sunt date o multime de “super-dieta”, in timp ce cei de imbarcare sunt hranitidin ce in ce mai mult cu un amestec de curse (care este un amestec de 5 tipuri de amestec de curse disponibile pe piata). Multi crescatori se uita mereu prea departe, spune Gaston..

According to him, the performance of the pigeons rests on 3 main points in the following order of rank:
1.    The  ‘Ability’ of the pigeon in question
2.    Health
3.    Motivation

Mai ales “punctul 1” este de cea mai mare importanta aici. Un produs de minune care poate transforma un “magar” intr-un “cal de curse” … pur si simplu nu exista! “Clasa” nascuta … spune “capacitatea de performanta” a porumbelului … este prima cerinta pentru realizarea “performantelor de top”! Vezi si citesti despre asta in atat de multe rapoarte si pedigree … Cursele de porumbei in partea de sus absoluta, se bazeaza intotdeauna pe un porumbei “de familie clasic”. Mult sau mai putin totul “cade” sau “se afla” pe asta! Un stoc bun si puternic de porumbei este de obicei mai usor sa pastrat sanatosi … este de preferat  a elimina un “slabanog” direct de la porumbarie decat sa de a vindeca o intreaga mansarda. Gaston tine porumbeii sai aproape de natura (utilizarea produse naturale, stau in “aer liber” in voliera dupa sezon etc …). Motivatia in timpul sezonului este vaduvia … cu masculii tineri impotriva “femelele vechi” ale cuplurilor stocuri … si invers femelele tinere impotriva “masculiilor stoc vechi”! Tinerii masculi in mod normal concureaza in cursa pe distanta medie, in timp ce femelele sunt introduse pentru cursele provinciale si nationale pentru tineri!

Ursul stoc de aur ‘Kaasboer’
La nivel de capacitate de performanta, Gaston in orice caz, sta destul de bine … cu un stoc porumbel care se bazeaza pe “Ursul de Aur stoc”  sa zicem … unul dintre cei mai buni porumbei de reproductie in sportul international de porumbei in care cursa pe distanta medie este importanta … fiind “Kaasboer 690/98 “! Un “reproducator dominant” pur, o bucata solida de granit … un urs stoc in mii … pe scurt, un puternic porumbel de reproducere care nu vin cu usurinta peste tine! Un tip care a produs generatie dupa generatie de “zburatori de top” reali!

Nu este acest tip de porumbel cel pe  care toti il cautmi? Pur si simplu pentru ca crescatorii care au fost vreodata destul de norocosi sa fi descoperit un astfel de “reproducator stoc de aur”, ca si aceast “Kaasboer” in crescatoria lor … a urcat direct la cele mai inalte regiuni ale (inter) sportului nostru national de porumbei … de multe ori folosindu-i pentru a pune baza lor coplesitoare de”dominatie” la nivel local, provincial si chiar national … si injectarea spre topul national, sa stea acolo de ani de zile, cu urmasii lor “corb de aur”, astfel! Exista destule exemple din trecut, dar si din sportul porumbeilor actual, ca si … “Motta” de la G & M.Van Hee, legendarul “Ca” Van de Velde de Gommaire Verbruggen, “ pasari vechi Flippe “si “ Bange “de la Van Hove -Uytterhoeven, “Witpender 231” de la sfarsitul Flor si fiii Jos & Jules Engels,  “Artist” de la Jef, Luc si Nadia Houben, “kleinen “de Gaby Vandenabeele,” pasare de aur Grijze “de la Thomas Peeters, “ Electriek” de la Andre Van Bruaene, “Panther “de la Jos Vercammen, la” Gouden Bol “, cu” Uno “si” TOPSTAR “de la R & X.Verstraete, “Bjorn” de la Chris Hebberecht, “ Zieken “de Fr. & J.Vandenheede, “ Chipo “de la Benny Steveninck, “Supercrack” de la Eddy & Maarten Leutenez, “ Super Ludoduivin “de la Frans Waerniers”, cu “Late Donkere” si “Jonge Supercrack” de la Ludo Claessens, fratii ” Limoges “de la De Rauw-Sablon (si mai tarziu Vandenheede) si” Superkweker 548/91 “de la Marcel Aelbrecht, AO “Sumo “si” SARS “de la Jos Thoné, la” Chateauroux “si” ameliorator Top Freddy “de la Pro Roosen, “Freddy” si “Witneus” de la Roger Florizoone, “Zorro “de la Filip Norman … aceasta este doar o selectie  departe de lista completa a “crescatorilor stoc uimitori” la care le putem gandi in acest moment … care, pentru ultimul sfert de secol pana in prezent nu au lasat clar amprenta asupra competitii in  internationalul sport de porumbei! Sunt astfel de “mierle albe” care de multe ori au stat la leaganul de origine a unui “super-pedigree”, astfel incat este adesea descris in mass-media de porumbei.

Aceasta nu este diferita de acest stoc crescator de aur ‘The Kaasboer “de la Gaston Van de Wouwer, care a tras direct spre” topul national “cu descendentii lui directi … cu titlul de” Campion National de tineri Belgia KBDB “in 2007, si” victoria nationala “de la Gueret in 2009, ce scoate in evidenta din lista lui onoruri! Permiteti-ne sa va prezentam acest exceptional porumbel de reproducere si de curse  acest aurit “Kaasboer”, care  in prezent face vreme buna in Berlaar … o “lista impresionanta” de porumbei super-talentati, care cresc de la an la an … au descoperit asta atat de departe in strainatate! Acesta devine treptat “aproape imposibil” sa obtina ceva de la crescatorului curent minune de la Gaston Van De Wouwer … daca inspectam indeaproape urmatoarea lista de copiii si nepotii, veti intelege de ce!

Copii directi al auritului ‘Kaasboer’
Deci asa cum a inceput deja, crescatoria de reproducere de Gaston Van de Wouwer contine in prezent 24 de cupluri de reproducere, inclusiv cei 17 de copii directi ale tatalui stoc “Kaasboer”. Ar fi prea mult sa se scrie despre ei tot, dar cu siguranta nu vreau sa te privez de cele mai importante … spun cei mai in varsta “crescatori de top dovediti” din  “Kaasboer “:

-‘Den Bourges’ B02-6183124, fiul auritului ‘Kaasboer 690/98’ x ‘Blauwe Super Kweekduivin 575/97’.
El a castigat a.o.:

‘Mieke’ 07-6033166, fiica a lui ‘Kaasboer 690/98’ x ‘Blauw Asduifke 210/04’ (Porumbel de top in 2004). ‘ ‘Mieke’ a castigat a.o.

‘Super breeder 231’ B03-6257231, este printre alte lucruri tatal lui ‘Mirthe 149/07’, sora a lui Mirthe 110/07, Blauwen ‘Den 14’ 114/05, Blauwen ‘Den 15’ 115/05,  ‘Klein Blauwe 542/09’, ‘Sister Klein Blauwke 543/09’ etc…
– ‘Top breeder 098’ B03-6257098 este tatal lui a.o.  ‘Goede Blauwen 617/08’,  ‘Goede Jaarduif 661/08 (locul 2 porumbel de top),  ‘Moeder Olympiadeduif’ 341/04 (mama a lui  Olympiad porumbel din Germania, mama a lui ‘Greg’ b K.Oris etc..) etc…
– ‘Vader locul 1 National Gueret’ B03-6257240 care este tatalui lui ‘Kim’ (locul 1 National Gueret 2009) si locul 1 Provincial Montluçon
-‘Vader Tom’ B00-6335572 care este tatal porumbelului ‘Den Tom’ (vezi mai departe)
In plus, exista o serie intreaga de masculi de reproducere tineri si femelei de reproductie (in general tineri de vara din perioada 2006-2009), care sezonul trecut le-au fost date in mod direct un loc in compartimentul de reproductie, vazand bagajul exceptional a ambelor capacitati de reproducere si de curse pe care “ Kaasboer “si  descendentii  sai directi par sa le posede. In plus, … “ Kaasboer “este inca fertil, astfel ca exista o sansa mare ca mai multi porumbei de top sa urmeze!

Nepotului ursului stock aurit ‘Kaasboer’
Lista porumbeilor de curse superiori care au originea in 2 ° generatie (fiind “nepoti”) din “Kaasboer “este doar” fenomenal “. Chiar si atunci cand ne limitam la cei mai proeminenti porumbei de top pe  a 2 ° generatie … intalnim o lista nesfarsita de “talente de top”, care acest “reproducator stoc de aur” a produs deja … si el este departe de sfarsitul! Este o lista care va umfla cu siguranta in continuare in urmatorele cateva sezoane cu descendentii directi din echipa de 17 principala a “copiilor directi”, care momentan fac foarte bine in crescatoriile de reproducere din Gaston Van De Wouwer. Am selectat cateva nepoti pentru tine din acest “lux” de talente de top:

‘Kim’ ring B09-6111514, este o nepoata a stocului crescatorului “ Kaasboer “, si fara indoiala unul dintre cele mai buni tineri care a zburat in jurul Belgiei in 2009! Ea a iesit “Vader locul 1 national Gueret 240/03” (fiul Kaasboer, si, de asemenea, tatal 1 ° Proverbe Montlucon) X “734/06” Frans Rijmenants x Theo Huysegoms. Urmatoarele performante stralucesc pe lista ei onoruri:

1° Ace pigeon Cureghem Centre Youngsters
1° Ace pigeon LCB Youngsters
Super pigeon ‘Beyers’ Bourges + Argenton
20.06 Angerville        934 p.        286
27.06 Angerville        804 p.        63
04.06 Angerville     1.268 p.    342
11.07 Orleans     Prov    7.510 p.    203
18.07 Angerville     1.161 p.    26
25.07 Bourges Nat    37.357 p.     87
08.08 Argenton Nat    23.900 p.    38
29.08 Salbris Prov    1.080 p.    4
05.09 Gueret Nat    14.245 p.    1

‘Sister Kim’ ring B09-6111546’, o sora totala a lui Kimcare a castigat a.o.:

Angerville    1.268 p.    21
Orleans     Prov    7.510 p.    428
Bourges Prov    2.312 p.    99
Argenton Prov    2.934 p.    798
Angerville       649 p.        27
Salbris Prov    1.080 p.    89
Gueret Prov    1.933 p.    109

 

‘Montluçon’ 06-6034709, de asemenea a iesit “Vader locul 1 national Gueret 240/03” (tatal lui “Kim” si fiul “Kaasboer”) de data aceasta impreuna cu ‘Blauw De Belser 084/02 “(din” fratele Nest 500 “Blauw x’ 1 ° Prov Blois 682/00 “):
In 2007

‘Den Tom’ B05-6176121, din ‘Son Kaasboer 572/00’ x ‘Donker WP 145/02’. Un porumbel de top puternic cu lista de onoruri: a.o.:

Dourdan       304 p.        17

‘Moeder Asduif’ B04-6307341: super femela de reproductie din x “Fiul Kaasboer 098/03 ” Blauw Yskout 214/03″, ea este AO … Mama a “Porumbelului As Fondclub Anvers”, mama a “Olympiadeduif”, mama  super femelei “Zapada-Rise” de Kris Cleirbaut.

‘Hennesduivin’ B09-2030107… descendent direct de la Kristiaan Hennes, si fiica lui “Son Kaasboer 701 / 07’x” Goede Kweekduivin 155/04 “. Acest super talent tineresc a castigat in 2009:

Gueret Prov    1.933 p.    303

‘Het 543’ B09-6111543, din ‘Son Kaasboer 231/03’ x ‘Zomerjong 209/03’, ea a castigat:

‘Argentontje 545’ B09-6111545 din ‘Son Kaasboer 093/01’ x ‘Zomerjong 007/03’, a castigat a.o.

09-6111511, din ‘Son Goldwin 083/02’ Johan De Belser x ‘Daughter Kaasboer 018/a castgat ca si porumbel tanar:

09-6111538 din ‘Zomerjong Kaasboer 129/07’ x ‘Geschelpt Geerinckx 169/08’ (fiica ‘Late Willy x Chateaurouxke’), a castigat a.o.:

‘Goed Jaarlingske’ B08-6177661 din ‘Soon Kaasboer 098/03’ x ‘Leo Verhaegenduivin 318/07’, a castigat lista de onoruri urmatoare:

2° Ace pigeon Long distance Club

In 2008:
Pithiviers       958 p.        81
Pithiviers       711 p.        2

Bourges Prov    5.974 p.    48
Nat      41.723 p.    380
Argenton Nat   25.583 p.    3806
Salbris Z.K.        441 p.    27
Prov    2.269 p.    247
La Souterraine    3.310 p.    109
Nat      21.258 p.    321
In 2009:
Noyon        290 p.    29
Noyon        924 p.    35
Bourges I Prov    4.376 p.    240
Nat     22.499 p.    1293
Issoudun Prov    2.139 p.    51
I.Prov    5.848 p.    126
Bourges Prov    3.292 p.    20
Argenton Prov    2.343 p.    43
Nat      21.092 p.    140
Limoges Prov    2.909 p.    192
Nat      16.893 p.    747
Argenton Prov    1.026 p.    8

-The ‘Blauwen 320’ B04-6309320 out ‘Son Kaasboer 093/01’ x ‘Blauw 129/01’ won a.o.:
Dourdan     1.170 p.    76
Melun        1.333 p.    31
Montluçon    1.583 p.    17
Toury        2.071 p.    29
Toury        2.125 p.    7
Dourdan    1.755 p.    53
Dourdan        943 p.    37

‘Mirthe’ B07-6033149 out ‘Son Kaasboer 231/03’ x ‘Blauw 209/03’ is a powerful 1° prize winner with the following honours list:
1° Ace pigeon Youngsters Fondclub Antwerp ‘07
2° Ace pigeon Youngsters ’extreme middle distance’ South Campine ‘07
2° Ace pigeon Youngsters ‘Fondclub Houtvenne’ 07
In 2007:
Melun        1.323 p.    16
Toury        1.649 p.    141
Melun            938 p.    53
Arlon            348 p.    2
Bourges Prov    4.290 p.    71
Nat      31.824 p.    263
Le Mans    2.091 p.    550
Argenton Prov    2.712 p.    61
Nat      20.844 p.    146
Salbris Z.K.       314 p.        1
Prov    1.337 p.    5
Noyon            279 p.    17
Gueret Prov    1.774 p.    10
Gueret Nat      12.586 p.    18
In 2008:
Toury           334 p.        11
Chateauroux P    2.179 p.    25
Montlucon Pro    2.152 p.    35
Argenton Prov    1.965 p.    84

‘Blauwen 114’ B05-6176114, si fiul crescatorului de top ‘Son Kaasboer 231/03’ (fiu intreg al lui ‘father Kim’) x ‘Blue 209/03’. A castigat a.o

07-3033105, din ‘Son Kaasboer 099/01’ x ‘Donker WP 145/02’, a castigat:

‘Goede Blauwen’ 08-6177617 a iesit din ‘Son Kaasboer 098/03’ x ‘Leo Verhaegenduivin 318/07’,si a castigat

07-6033120 a iesit super porumbel ‘Den Bourges 124/02’ (son ‘Kaasboer’) x ‘Blauw Zomerjong 015/03’, si a castigat:


Porumbeii generatiei a treia ‘Kaasboer’
Deci dupa cum am inceput mai devreme ‘caracteristica” originii a unei linii de reproducere de aur, acea generatie dupa generatie pastreaza produce super porumbei”! Linia  “Kaasboer” este inca destul de tanara si recent la acest nivel … sinele “Kaasboer” este, de asemenea 100% fertil si asa, prin urmare, inca activ … inca in prima rasa cu intarziere a generatiei 3 ° din acest stoc urs exceptional am vazut noi super porumbei de unde aici cateva exemple.

‘Asduif’ B06-6034736 a fost crescut din ‘Blauwen 508/00’ x ‘Mother Asduif 341/04’ (nepoata a lui ‘Kaasboer’).  ‘Asduif’ este un edevarat super porumbel si a castigat a.o.:

1° Ace pigeon Fondclub

‘Broer Asduif’ B07-6033180 (frate intreg a lui ‘Asduif 736/06) a castigat:

‘Tommy’ B07-6033147 a iesit din ‘Den Tom 121/05’ (locul 2 porumbel de top Union Antwerp si ne pot ‘Kaasboer’) x Blue 138/05(sora intreaga a lui ‘Mother Kim’… 1° Nat Gueret 2009). A castigat:

‘Crackduif’ B07-6033118 a iesit din ‘Blue 101/01’, cel mai bun tanar din 2001 (si tatal lui ‘Asduif 134/03’) x ‘007-Hen’ 007/03 (nepoata ‘Kaasboer’). O selectie a performantelor acestui castigator dublu 1 ° :

‘Bourgeske’ B09-6111553 a fost crescut din ‘Ludo 270/08’ (originar din  Ludo Van Nueten) x ‘Zomerjong 691/07’ (nepoata ‘Kaasboer’).  ‘Bourgeske’ a castigat:

Sa nu fie nici o indoiala ca aceasta lista va “umfla” in viitor cu noi porumbei in 1 °, 2 °, 3 ° si alte generatii care va fi onorat cu predicatul “porumbel fisura” sau “super-porumbel”, care va cobori in linie dreapta de la aceasta “Kaasboer 690/98”! La momentul cand Gaston Van De Wouwer a obtinut de la prietenul sau “Jozef Goovaerts” (alias “agricultorul de branza”) o “bucata de aur”, care i-a permis acum pentru a cere un loc la “partea de sus absoluta” a “cursei de distanta medie “si provinciale si nationale pentru “cursa mare de distanta medie “. El devine treptat o carte vie … dar o carte din care ultimul episod nu a fost inca scris! Istoria unei legende “Kaasboer” … un titlu care s-ar potrivi cu siguranta!

PREZENT EXCLUSIV de vanzare la PIPA IN “licitatia din februarie”: 2 fii DIRECTI ai lui “KAASBOER” crescatorul stoc de aur

O selectie a performantelor 2009

Deci, dupa cum se poate deduce din consistenta porumbariei, Gaston nu are o multime de porumbei, dar nu mai mult de 15 masculi vechi si nou-nascuti, din 2010 zece femele in vaduvie si un maxim de 80 de tineri, care vor primi un inel pe piciorul lor , care se reduce la 50 sau 60 de porumbei in sezonul de varf. Acestea au fost cele mai importante ale anului 2009:

Reperele din perioada 2004-2009


In 2004
6° National Champion KBDB Long distance Youngsters
1° Champion Fondclub Antwerp Youngsters
1° Champion Fondclub Houtvenne Youngsters
1° Champion Long distance South Campine Youngsters
Winner exchange cup Bourges+Argenton Houtvenne
Best fancier middle distance ‘Duivenkrant’
In 2005
3° Prov Champion KBDB middle distance Youngsters
1° Ace pigeon Youngsters Union Antwerp
1° six-day Youngsters Union Antwerp
1° Prov Champion Youngsters middle distance ‘Fancier’ Duivenkrant
1° Provincial Bourges Old birds
1° Provincial Salbris Youngsters
Honour prize British pigeon union Argenton National
1° Prize middle distance Mariman-Cerafin
In 2006
5° Prov Champion KBDB middle distance youngsters
1° Champion Old birds + Yearlings ‘small middle distance’ Duivenkrant
3° Golden pigeon
1° Fond criteria Fondclub Houtvenne
1° Super performance Fondclub Houtvenne
1° Ace pigeon extreme middle distance youngsters Fondclub Houtvenne
1° six-day middle distance Union Antwerp
1° Ace pigeon Youngsters Fondclub Antwerp
In 2007
1° National Champion KBDB Long distance Youngsters
1° Champion Long distance Youngsters Fondclub Antwerp
1° Champion ‘extreme middle distance’ Youngsters South Campine
1° Champion Youngsters Fondclub Houtvenne
1° Ace pigeon Long distance Youngsters Fondclub Antwerp (with Mirthe)
1° Ace pigeon extreme middle distance South Campine
1° Ace pigeon Youngsters Fondclub Houtvenne
Honour prize Versele-Lage First series 1+2 Youngsters Bourges Prov Antwerp
Prize from the VRT Radio 1 from Gueret
In 2008
1° Long distance South Campine Yearlings
1° Fondclub Houtvenne Yearlings
2° Super Performance Youngsters
In 2009
1° General Champion Fondclub Antwerp
1-2-5-6-9° Ace pigeon Youngsters South Campine
1° Criteria ‘extreme middle distance’ South Campine
1-2-5-6-7° Ace pigeon Youngsters Fondclub Houtvenne
1° Super Performance Fondclub Houtvenne
1° Fondcritera Old birds + Yearlings + Youngsters Fondclub Houtvenne
Super pigeon Beyers Bourges + Argenton (with Kim)
1° Ace pigeon Cureghem Centre (with Kim)
1° Ace pigeon LCB Youngsters (with Kim)
1° National Gueret Youngsters