Nu exista nici o indoiala ca Gaston Van de Wouwer a avut unul dintre cele mai de succes sezoane ale sale vreodata. Palmaresul sau impresionant pentru 2014 include un locul 1 la provianciale pentru porumbei de top in cursa pe distanta lunga KBDB, locul 1 seminational Vierzon, locul 1 proviancial Argenton, locul 4 provincial campion la cursa pe distanta lunga si locul 5 campiona national pentru porumbei tineri KBDB.

van_de_wouwer_gaston5_0In fiecare sezon , crescatorii au asteptari mari de la Gaston Van de Wouwer. Gaston rareori nu indeplineste aceste asteptari, si asta este ceea ce-l face un mare campion. Este corect sa spunem ca rasa de porumbei Van de Wouwer, bazat pe stoc ameliorator Kaasboer, s-a dezvoltat in rasa lider in competitia cursei pe distnta medie.. Nu a durat mult pentru Gaston sa realizeze ca acest porumbel Kaasboer valoreaza de greutatea sa in aur, si asa echipa sa actuala de crescatori include nu mai putin de 17 de tineri directi ale acestui sire stoc. Mai jos este o imagine de ansamblu a reperelor culminante ale rasei Van de Wouwer in 2014:

Locul 1 semi national Vierzon cu Noor BE12-6023320

In porumbaria lui Gaston  aproape fiecare victorie importanta este castigatq de un descendent al lui Kaasboer BE98-6335690. Noor, castigator al unui premiu prim semi  national de la Vierzon impotriva-un total de 15,359 de porumbei nu este o exceptie, ca atat sire cat si barajul Noor sunt nepoti ai lui Kaasboer. Tatal lui Noor a fost crescut dintr-un fiu al lui Kaasboer imperecheat cu o femela directa Van Eynde-Goovaerts (o fiica de Miss Argenton si castigator al unei nat patra. Argenton si Gueret 29 ca o pasare tanara). Barajul Noor este Minoe BE09-6111515, o sora plina a lui Tia. Tia a castigat locul 2 nat. La Souterraine,un loc 11 nat. Guéret si un loc 42 nat.. Bourges, dar ea este mai presus de toate o femela de reproductie de exceptie, care a crescut doi castigatori deprovinciale Jetje (1 Prov. La Souterraine) si Maya (1 Prov. Blois). Tatal lui Tia si a barajului Noor este Rik 098, un super crescator de clasa. Rik este bunicul lui Jetje, Maya, Gaston (1 Olimpiada Pigeon Dortmund pentru Uwe Berg), domnisoara Vierzon (1 interprov. Vierzon pentru Van Eynde-Goovaerts), Genopte (1 interprov. Toury), si multe altele. Click aici pentru pedigree-ul lui Noor.

noor_be12-6023320_0
Puteti sa spuneti din imaginea care Noor nu a fost un ponei truc: locul 1 nat semi. Vierzon, nat 17. Bourges, nat 117. Argenton, …

Locul 1 prov. Argenton cu Nafi BE14-6072202

Nafi a fost prima pasare tanara impotriva a 4,017 porumbei din Antwerp, un spectacol care a dus la locul 12 nat.. Argenton. Este de la sine inteles ca Nafi este strans legata de Kaasboer, de asemenea. Tatl lui este Luc BE10-6031714, un nepot Kaasboer si un frate plin al lui Aske BE10-6031765, primul porumbel as Long Distance Club Antwerp, castigand un locul 2 semi nat. Blois, locul 18 la provianciale Guéret, locul 29 semi nat. Vierzon, locul 30 nat. Argenton, si locul 76 nat. La Souterraine. Mama lui Nafi este Femke BE11-6119158, o sora plina de Laura, castigator al unui loc 1 national. Bourges. Ea este, de asemenea o sora plin de Serena, locul 1 nat. Zona B Poitiers, si ea este un alt nepot al lui Kaasboer. Femke de asemenea a facut foarte bine ca  pasare de curse, castigand locul 10  Prov. Argenton, locul 20 nat. Argenton, locul 36 prov. Bourges, locul 64 prov. Montluçon, locul 64 prov. Vierzon etc. Aparent, Nafi nu este legata de nimic altceva decat premianti! Click aici pentru pedigree-ul lui Nafi.

Luc and Femke are the parents of Nafi, winner of a 1st prov. Argenton

Luc and Femke are the parents of Nafi, winner of a 1st prov. Argenton

Luc and Femke are the parents of Nafi, winner of a 1st prov. Argenton

Locul 1 prov. pentru porumbei de top KBDB cu Provincial Gaston BE14-6072208

Gaston a revendicat titlul locul lui 1 Prov. porumbei de top la curse pe distante lungi in provincia Antwerp cu porumbel lui Provincial Gaston, castigator al urmatoarele premii:

Argenton II    Prov.  6th   4,017 p.

               Nat.  40th  27,267 p.

Chateauroux II Prov. 13th   3,652 p.

               Nat.  35th  22,818 p.

Guéret II      Prov. 40th   2,706 p.

               Nat. 226th  16,619 p.

El este destul de campion! Tatal lui Provincial Gaston este Jens BE09-6111676, o jumatate frate cu Gaston, porumbelul Olympiad al lui Uwe Berg. Jens este un porumbel al lui Kaasboer, cu tatal lui si mama lui fiind nepotii ai lui Kaasboer. Mama lui Provincial Gaston este Sandy BE11-6119143, fiica lui Rik, The 098, si, astfel, o nepoata a lui Kaasboer. Sandy a fost un excelent porumbel de curse, precum si inainte de a se dezvolta intr-o crescatoare de clasa de top. Ea a castigat un loc 12 prov.. Chateauroux, locul 19 prov. Montluçon, locul 32 prov. Guéret, locul 37 prov. Montluçon, etc. Click aici pentru pedigree-ul lui Provincial Gaston.

Jens si Sandy sunt parintii lui Provincial Gaston, locul 1 provincial pentru porumbei de top la cursa de distanta lunga din  2014

Jens and Sandy are the parents of Provincial Gaston, 1st prov. Ace Pigeon Long Distance 2014

Jens and Sandy are the parents of Provincial Gaston, 1st prov. Ace Pigeon Long Distance 2014

Jens and Sandy are the parents of Provincial Gaston, 1st prov. Ace Pigeon Long Distance 2014

Jens and Sandy are the parents of Provincial Gaston, 1st prov. Ace Pigeon Long Distance 2014

Referinte la nivel mondial

Putem fi de acord ca Gaston Van de Wouwer este un crescator de inalta calificare. El a castigat doua titluri nationale si mai multe victorii provinciale, si numeroase provinciale si nationale pentru porumbei de top. La baza acestei poveste de succes este singurul tata stoc Kaasboer. De fapt, fiecare porumbel din crescatoria Gaston este legat de linia genealogica a lui Kaasboer, caracterizat de un organism puternic si nevoia de a castiga. Se pare ca aceste caracteristici pot fi transferate cu usurinta la alte rase, ceea ce explica de ce atat de multi dintre colegii Gaston au avut intr-adevar succes cu porumbeii Van de Wouwer. Click aici pentru o lista impresionanta de referinte, inclusiv cinci castigatori nationali in timp doar patru ani..

Rezultatele KBDB nationale ale campionatului pentru porumbei tineri din 2014 ilustreaza perfect calitatile de reproducere a rasei Van de Wouwer. Campionatul National din acest an a fost castigat de Paul Wijns (Herenthout), dar a fost deosebit de remarcabil ca atat cea de a doua (Bart Henderickx din Berlaar), a treia (Cleirbaut-Van Riet din Bonheiden) si a patra (willy Daniels din Kessel) au fost a castigate cu un porumbel pe baza descendentii Kaasboer. Gaston isi demonstreaza calitatile porumbeilor Van de Wouwer terminand al cincilea.

be98-6335690_kaasboer

Ultimele sezoane au fost destul de ocupate pentru el, si asa Gaston a decis sa faca un pas inapoi, pentru a petrece mai mult timp cu sotia sa Maria si sa se bucure de viata. Pana la sfarsitul anului nu va mai avea nimic, doar un mic grup de porumbei tineri. Cu toate acestea, porumbeii sai tineri au dus-o destul de bine recent, si asa se pare ca va fi capabil sa mentina un nivel ridicat de performanta!