Campion national general   locul 1 KBDB 2006

Campion national  locul 1  pe distanta lunga kbdb 2006

Marcel & mrs. Celine Aelbrecht

Marcel & mrs. Celine Aelbrecht

Aelbrecht Marcel in virsta de 79 ani a fost din nou pe primul loc in Belgia la porumbei sportivi in 2006 . E cu adevarat incredibil modul in care marcel a obtinut rezultate absolut uimitoare in ultimii citiva ani si felul in care a condamnat competitia campionatului national la locul al doilea.timp de 9 ani la rind marcel a fost omniprezent la campionatele nationale. El este fara nicio indoiala expertul belgian cel mai onorat din ultimii citiva ani. Sa trecem in revista cele mai importante fapte:

2003:locul 2 campion general KBDB- locul 1 national la porumbei asi pe distanta lunga kbdb –locu 9 campion general kbdb

2005: campion general locul 1 KBDB –locul 3 campion general kbdb pe distante extrem de lungi de fond  –locul 4 campion general  de fond

2006:  locul 1 campion general KBDB –locul 1 campion pe distanta lunga kbdb. Obiective la care multi viseaza si spera fara sa le atinga vreodata par obisnuite pentru Aelbrecht Marcel. Acesta poate sa fie un mega porumbar! Dar nu, nu este! Fara indoiala marcel poate fii considerat ca unul dintre expertii ‘’mai mici’’,bineinteles referindu-ma la numarul de porumbei si nu desper performantele lor. Voliera  Aelbrecht Marcel cuprinde 19 vaduvi (13 batrini si 6 de un an ), aproximativ 40 de prasila  si 60 de tineri. Marcel cu siguranta pune accent pe calitate in locul cantitatii. De asemenea este importanta grija si din fericire sotia lui marcel celine il ajuta deoarece sanatatea lui a inceput uneori sa ii puna probleme.

Locul 1 campion general KBDB: 8 curse nationale concureaza pentru acest campionat cu primul porumbel nominalizat , dintre care 2 curse pentru juniorii si o cursa pentru cei de un an, in plus:5 curse pentru porumbei batrini dintre care 2 pe distante extrem de lungi.

Voliera  Aelbrecht a fost primul si anul acesta cu urmatoarele rezultate :

Barcelona 244 national,carcassone 156 national , limoges 50 zonal, cahors 18 zonal, soillac 12 zonal , limoges porumbei de 1 an 45 zonal, bourges tineri 495 national si lasouterraine tineri 248 national.rezultatul este un coeficient de 13,7228, o realizare care lasa competitia cu mult in urma deoarece expertul de pe pozitia a doua a obtinut un coeficient de nu mai putin decit 27.

Locul 1 campion KBDB pe distanta lunga : acesta e un campionat pentru porumbei batrini cu 1+2 porumbei nominalizati in 3 curse nationale care pot fii alesi di 7 curse potentiale.

El a obtinut urmatoarele rezultate:limoges 50 si 42 zonal, cahors 18 si 71 zonal  si souillac 12 si 15 zonal. Coeficient 9,1072. Spre deosebire de campionatul general acesta a fost un sprint real chiar pina la sfirsit. Titlul a fost cistigat la o diferenta foarte mica , coeficientul celui de al doilea fiind 9,1952.un detalui interesant:acelasi porumbar (patrick si dimitir houfflijn) au terminat pe pozitia poulidor in ambele cazuiri .

Calitate .

Calitate a porumbelului reprezinta arma cea mai importanta a unui expert. Se stie de mult timp ca rasa  aelbrecht se sprijina pe porumbeii de rauw-sablon. Porumbeii vecinului frans sablon s-au mutat in porumbarele lui aelbrecht in mod regulat. Marcel a reusit sa selecteze popriile sale staruri din aceasta rasa. Aproape toti porumbeii au singe ‘’de marseille’’ sau ‘’de vader van de asduif 2003’’ (tatal porumbelului as din 2003) care curge prin venele lor.acesti 2 porumbei pot fii numiti cu siguranta stramosii actualei generatii de porumbei campioni  aelbrecht.

Campionatele  din 2006.

Marcel nu a obtinut rezultate frumoase doar la campionatele nationale kbdb, ci a terminat pe primele locuri si in multe alte  campionate. Acestea sunt doar citeva dintre multele succese pe care le-a realizat in 2006 pe urmatoarele locuri:

1 campion pe distanta lunga entente belge

4 campion general entente belge

1+3 porumbeii asi batrini pe distanta lunga fcd

2 campion pe distanta lunga 1+2 batrini si de 1 an fcd

1 campion national pe distanta lunga duivenblad

1 si 2 porumbeii asi pe distanta lunga land van aalst

1 campion general 1+2  land van aalst

1 cupa steeple chase 1+2

3 campion lideri

3 campioni liga campionilor porumbei batrini

2 star al juniorilor 1+2

1 cel mai bun porumbar duivenkrant

1 general  duivenkrant

Mai bine sa ii epuizezi decit sa ii lasi sa rugineasca:

Trebuie sa ai porumbeii cu adevarat de top in voliera ta pentru a obtine astfel de rezultate an dupa an cu un numar cat de mic de porumbei. Selectia reprezinta un factor important in succesul lui marcel.  Porumbeii lui sunt foarte bine pregatiti, dar si sunt pusi la incercare . Toti porumbeii participa in numar mare la curse si in fiecare an ei trebuie sa demonstreze din nou capacitatea lor. Pentru a exemplifica aceasta , l-am rugat pe marcel sa ne puna la dispozitie toate rezultatele obtinute de un singur porumbel ‘’tipic  aelbrecht’’.