De departe cel mai important investitor român atunci când vine vorba despre achizițiile de porumbei, Florea Sorin devine un nume din ce în ce mai important și în afara granițelor țării. Recent declarat ambasador oficial al columbofiliei românești de către Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România, tocmai pentru că face cunoscut numele țării noastre și porumbeii din România în întreaga lume columbofilă, din Occident și nu numai, Florea Sorin este printre foarte puținii columbofili români care se poate lăuda că participă la concursurile cu porumbei în Belgia, „patria” porumbelului voiajor modern. Alături de Guy Van der Auwera (foto), unul dintre colaboratorii săi din Belgia, Florea Sorin a pus anul trecut bazele unui parteneriat care deja și-a demonstrat valoarea, câștigând locul 1 Național KBDB Belgia Mare Demifond.

Proiectul demarat de Florea Sorin în urmă cu câțiva ani a făcut ca în volierele sale din București să fie găzduiți cei mai importanți porumbei de reproducție din Europa de Est. Aici se regăsesc și reproduc porumbei de o valoare inestimabilă, achiziționați pe sume uluitoare de la cei mai importanți crescători din Vest, astfel încât Team Florea Sorin se poate lăuda cu cele mai importante colonii de reproducători din cele mai bune familii de zburători din lume. Deținând un asemenea material genetic, care îi permite să se dueleze în cele mai importante competiții columbofile din întreaga lume, Team Florea Sorin a încheiat mai multe parteneriate în cele mai importante țări din lumea columbofilă. Pe lângă aceste competiții interne, Team Florea Sorin participă cu succes în fiecare an la absolut toate columbodroamele importante din lume, unde nu de puține ori reușește rezultate de top. Pentru a da doar un exemplu, nu mai departe de primăvara trecută, Team Florea Sorin a câștigat unul dintre cele mai importante campionate din Taiwan, împreună cu partenerii săi asiatici.

Team Florea Sorin, campioni naționali în Belgia
Așa cum aminteam, anul trecut Team Florea Sorin a început colaborarea cu Guy Van de Auwera, columbofil foarte talentat și directorul de vânzări al cunoscutului brand columbofil Vanrobaeys. După extraordinarul rezultat realizat la cursa națională Bourges 1, unde tandemul a reușit locul 1 Național yarlingi și locul 5 pe întregul clasament al concursului, Florea Sorin și Guy Van de Auwera au devenit campionii naționali ai Belgiei la categoria Mare Demifond.

Citeste mai mult aici