Cursa a 4-a Hot Spot Car Race din cadrul South African Million Dollar Pigeon Race a avut loc pe data de 8 ianuarie, pe o distanta de 309 kilometri, cu vant din fata. Un grup de 3.100 de porumbei au fost eliberati si cel mai rapid porumbel a terminat cursa in cinci ore, cu o viteza de 60 km/h. In ciuda acestor conditiilor dificile, Team Hooymans a reusit sa castige locul 1 la Ace Pigeon Grand Average.

sfeer-pipa-pig_7847-197_0

Jan Hooymans, pregatit pentru un nou triumf in Million Dollar Pigeon Race

Porumbeii Team Hooymans au reusit sa ocupe locuri tot mai bune, in ultimele saptamani. Se pare ca cei 50 de porumbei ai lui Hooymans si-au intrat in forma, odata ce antrenamentele au devenit tot mai intense si mai dificile. Putem afirma aceasta avand in vedere cei doi porumbei clasati pe primele pozitii pana acum in: Grand Average ( ace pigeons in toate Hot Spot Races de pana acum si zborurile de antrenament) si Hot Spot Average ( ace pigeons in toate Hot Spot Races de pana acum).

In Grand Average, Team Hooymans ocupa pozitia 1 si pozitia 40. Porumbeii olandezului , 250 la numar, sunt chiar si mai bine situati in clasamentul general, ocupand locurile 1, 3, 6 si 10. Porumbelul lui Jan Hooymans, De Wassert, se afla in acest moment pe locul 1 in Ace Pigeon Championship. El a fost cel mai rapid porumbel din lot in toate cele 11 curse de antrenament si in patru Hot Spot Races. In ultimele trei Hot Spot Races, el a terminat pe pozitiile 126, 16 si 35, dintr-un numar de peste 3000 de porumbei.

grand_average_nl_9_januari

De Wassert a castigat puncte de asemenea si in Hot Spot Average, situandu-se pe locul 5 in clasamentul final. Porumbelul de curse Sylt Tribun se afla de asemenea in top 10, pe locul 9. Alti porumbei ai lui Hooymans se afla pe pozitiile 35, 45, 52 si 85, rezultate foarte bune, cu sapte porumbei in top 100, in clasamentul Hot Spot Race Ace Pigeon! Porumbeii olandezului ocupa in prezent locurile 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9 si 11. Au facut pasi inainte in dificila cursa cu numarul 4 Hot Spot Race. Asa cum spuneam, cel mai bun porumbel al olandezului in cursele Hot Spot, este Wassert, urmat indeaproape de Sylt Tribun, Speurneus II si Goodnicht Goodiez.

hot_spot_average_nl_9_januari

De Wassert este urmasul unui fiu al lui Geeloger si Dollar Lady, in urma unei colaborari cu Koen Minderhoud. Dollar Lady este sora lui Harry si mama castigatorului premiului de 100.000 de dolari din Africa de Sud. Mama lui Wassert este fiica directa a lui Harry imperecheat cu linie directa Kannibaal (prin Herman Pouw). Puteti vedea pedigreeul lui Wassert aici.

Sylt Tribun provine dintr-o imperechere a lui Sunny Boy (fartele lui Harry) si Dentist Lady, o porumbita provenita direct de la Willem de Bruijn (Reeuwijk, Olanda). Vedeti pedigreeul lui Sylt Tribun aici.

Speurneus II  este un porumbel obtinut din perechea de stoc  Jonge Bliksem si Dirkje, obtinuta din imperecherea lui  Brother Harry 910 cu Beauty Laatje ( obtinuta din Dolce Beauty si Laatje 56 – o sora a lui Harry). Pedigreeul lui Speurneus II il puteti vedea aici.

Cel de al patrulea porumbel al olandezului  si locul 45 in Ace Pigeon Hot Spot Average, este Goodnight Goodiez. Acest porumbel de top are aceiasi parinti ca si Afgekeurde, locul 7 in cursa finala extrem de dificila de la Million Dollar Race.Parintii acestuia sunt Brother Harry 507 si Dochter Harry. Puteti vedea pedigreeul lui Goodnight Goodiez aici.

nl15-1849727_pigeonAfgekeurde, locul 7 in finala Million Dollar Race 2016 pentru Team Hooymans

 

Cea de a cincea si ultima cursa Hot Spot Race va avea loc pe 21 ianuarie, urmata de marea finala, peste doua saptamani, pe 4 februarie. Va reusi Team Hooymans sa urce alte cateva pozitii in clasament? Vom afla luna viitoare!