Jan Hooymans (Kerkdriel, NL) si-a dat seama de sansa sa obtinand-o pe campioana OLR Birdy in licitatia totala a lui Mark Kitchenbrand. Aceasta femela de curse este considerata a fi cea mai buna porumbita OLR din toate timpurile, iar Ian Hooymans este determinat sa obtina rezultate de top cu ajutorul descendentilor din Birdy.

Jan Hooymans aduce un partener special pentru Birdy: cel mai bun Ace Pigeon in cursele One Loft din toate timpurile, New Harry Birdy

DV06503-07-900 Birdy, cel mai bun porumbel OLR din toate timpurile

Combinatia germana de baza a lui Burkard Südhoff & Willi van Beers a avut loc in South African Million Dollar Pigeon Race cu porumbita DV06503-07-900. Aceasta care ulterior a primit numele de Birdy, a avut o evolutie incredibila in anii 2007 si 2008. Pe arcursul a 24 de curse oficiale Birdy s-a clasat in top 32 de nu mai putin de zece ori. A inceput sa castige premii de top inca de la primul ei antrenament, si anume locul 26 din 3821 de porumbei, precum si locul 10 din 28866 porumbei. Acest ultim rezultat a fost castiga intr-o cursa de peste 552km cu temperaturi de 35 grade celsius. Rezultatele lui Birdy se regasesc in urmatoarele titluri:

SAMDPR 2008 Knock-Out Competition Champion
Grand Average Ace Pigeon
Hot Spot Average Ace Pigeon

Birdy a fost transferata la echipa Mark Kitchenbrand imediat dupa cursa finala.

Birdy’s Race Results

Acestea sunt rezultatele complete ale lui Birdy in cursa SAMPDR

Familia Birdy
Nivelul ridicat de performante nu este o coincidenta. Bunicul ei din partea tatalui a excelat in anii 1998, castigand locul 20 National Ace Pigeon din Germania. Acest bunic a fost imperecheat cu o fiica a excelentei perechi Carl Lewis (3rd National Ace Pigeon Germany 1992) x Naomi (nepoata Carl Lewis) detinute de Hardy Krüger. Din aceasta inperechere a iesit DV06503-02-1687 Asvogel 1687. Asvogel a castigat locul 1 Provincial Ace Pigeon inainte de a se naste Birdy. Mama lui Birdy provine din colectia Louis van Loon, si a fost cumparata de Willi van Beers.

Pe maini bune
In scurt timp a fost vizibil faptul ca familia Birdy era pe maini bune impreuna cu familia Kitchenbrand. Primii sase descendenti din Birdy au castigat cateva premii notabile, inclusiv an “Car race” intr-o cursa One Loft. Deasemenea fratii si surorile lui Birdy au dovedit acelasi mare potential. Spre exemplu o sora de a lui Birdy , 863, a fost mama lui PlayBoy, castigator al locului 1 National Poitiers (9325 p.). O alta sora, 200, mama lui Mark care a devenit cel mai bun porumbel in cursele nationale in 2011 castigand winning a 32nd National Bourges (13,673 p.) and a 35th National Poitiers (9325 p.).

Birdy il intalneste pe Harry
Birdy a fost imperecheata cu Harry, cu fiul sau Beauty Harry si cu nepotul sau New Harry.

Cand Mark Kitchenbrand a anuntat in 2015 ca familia sa de porumbei este de vanzare, Jan Hooymans a stiut ca Birdy este porumbelul care-l va ajuta sa performeze in cursele One Loft. Nici un alt porumbel nu a fost mai bun in cursele SAMDPR. In plus calitatile de reproducator erau excelente de asemenea. Din anul 2015 Birdy a fost adusa in volierele Jan Hooymans. Asa cum puteti vedea daca dati click aici, Jan este extrem de multumit cu Birdy in colectia sa de porumbei. Jan nu a trebuit sa-si faca probleme cautadu-i un partener lui Birdy, ea fiind imperecheata cu mai multi porumbei tineri din Jonge Bliksem x Dirkje, inclusiv Harry si James Bond. A fost deasemena imperecheata cu Beauty Harry si New Harry, ambii provenind din generatia Harry. Jan Hooymans va participa in cursele de One Loft cu descendenti din aceste perechi.

Pe urmele lui Hali
Jan Hooymans a fost atat de aproape de a castiga un loc 1 in SAMDPR 2017, reusind un excelent loc 3 in finala concurand cu Hali. Jan este determinat sa castige mult ravnitul loc 1, acesta fiind unul din motivele pentru care a investit in Birdy.