Contador este un alt porumbel care a devenit un campion desavarsit in volierele lui Joël Verschoot din Ingelmunster. Pe scurt, porumbeii care castiga 4 titluri nationale in top 10 in cursele de distanta lunga, asa cum a facut Contador, nu este un lucru usor si comun.

Porumbeii maturi ai lui Joel au dominat solicitantele curse de la Angoulême 2018, castigand locul 1 national cu Armando si locul 3 National cu Contador. Acest porumbel de top a castigat locurile 3-5-6-8, insumand 4 titluri nationale in Top 10. Este atat de rar ca doi porumbei atat de talentati sa se regaseasca in aceeasi voliera si este si mai rar ca doi porumbei ca acestia sa se vanda in aceeasi licitatie.
Nu este nicio mirare ca Contador a stabilit un nou record al licitatilor, exact ca Armando. Licitatia se apropie de final iar Contador deja a reusit sa intre in Top 10 cei mai scumpi porumbei vanduti din toate timpurile. Datele finale le vom avea pe 17 martie 2019, ziua in care licittia se va incheia si Contador isi va schimba proprietarul.
In videoul de mai jos, care a fost filmat chiar inainte de licitatie, Joël Verschoot ne prezinta porumbelul sau de top, Contador. Un porumbel fantastic care a castigat numeroase premii de top, de cele mai multe ori in “umbra” lui Armando. Nu exista prea multi porumbei cu un palmares ca al lui Contador.