Diego Wouters a facut 28 de ani miercurea trecuta si in anii precedenti a fost mereu in topul curselor de porumbei din Olanda. In licitatia sa, o colectie unica de porumbei va fi disponibila pentru a fi cumparata. El este legatura lipsa printre cei ca Pieter Veenstra, Andreas Drapa si Jan van de Pasch.

diego_wouters

Spaubeek este locul de nastere si unde este baza familia Wouters, o familie de crescatori de porumbei. Atat bunicul sau, cat si tatal sau au detinut porumbei de cursa. De fapt, acestia chiar au detinut niste porumbei excelenti care au castigat numeroase titluri in regiunea lor in fiecare an, pana in 1992. Nu este deloc surprinzator ca la un moment dat Diego a intrat in crescatorie pentru a vedea ce fac bunicul si tatal sau. Cand Diego a ajuns destul de mare sa aiba grija de porumbei, in 2003, nu a avut un start excelent dar a invatat mult de la cei din familie. In 2005, cand a inceput sa trateze cu seriositate cursele de porumbei, a realizat primele succese. Deja avea primul porumbel de top: Olympic Scoubidou. Din acel moment a fost determinat sa ajunga la un nivel inalt si sa ramana acolo, atata timp cat este posibil, bineinteles. Intre timp tatal sau – care il ajuta la crescatorie – este bolnav si Diego insusi are o slujba de zi cu zi care ii ocupa mult timp (lucreaza in sectorul sanatatii). De aceea este fortat sa isi vanda toti porumbeii la licitatie. Unde altundeva daca nu la PIPA?

wouters_2_hok

Diego Wouters, legatura lipsa! Nu cunoastem foarte multi crescatori cu atata experienta in cursele de porumbei la aceasta varsta. Cand era tanar, ii vizita adesea pe Pieter Veenstra, Andreas Drapa si Jan van de Pasch. Nu numai ca ii vizita (de obicei cu bicicleta), dar le si demonstra ca stie sa recunoasca usor talente. Pieter Veenstra avea niste porumbei nou nascuti, iar Diego i-a ales pe cei mai buni, unii dintre ei demonstrand ulterior ca sunt exceptionali. Ulterior, l-a mai vizitat o data pe Pieter Veenstra si a luat un nou nascut din perechea Mr. Blue – Amira. Pe timpul acela, nu existau inca Dolce Vita, Special Blue, Blue Rambo sau oricare dintre exceptionalii urmasi ai lui Mr. Blue. Diego s-a intors acasa cu zambetul pe buze cu cel care urma a fi vedeta crescatorii lui: Mr. Spaubeek. Acesta era in stare exceptionala, iar Diego putea folosi calitatile sale de reproductie pentru ani buni. Pedigriul sau si lista de succese obtinute spun totul: nu se poate mai bine decat atat. Puiul sau, Amira (in timpul scurtei perioade petrecute in crescatoria lui Diego) este probabil unul dintre cei mai buni pui femela a lui Kleine Dirk, impreuna cu Dirky. Diego Wouters avea un ochi pentru talente cu siguranta! Si inca are.

wouters_collage_mrspaubeek.1

A avea o echipa de porumbei buni este un lucru; a avea succes cu ei este altul. Diego se dovedea a fi in curand un foarte bun motivator. Unul dintre puii lui Mr. Spaubeek era foarte talentat: Magic Blue. Acest campion a reusit 4 aparitii la teletext si nu s-a oprit aici. El are de asemenea niste pui de succes in cursele de porumbei.

Niciunul dintre acesti porumbei nu are o singura calitate. Sunt capabili sa preia conducerea in curse rapide si obositoare si valoarea pe care o dau prin reproductie este formidabila. Asta se aplica in special tuturor fratilor si surorilor lui Magic Blue. Ei au castigat numeroase premii in acest sezon si au performat din nou la un nivel de top in Olanda. Diego a participat in doar 7 curse in acest sezon si totusi a castigat un al 10-lea premiu la National Ace Pigeon Sprint NPO cu Magic Unlimited. Acestea sunt performantele din acest an:

1st Pigeon Champion Sprint Vitesse Beek-Bug met Messi

2st Pigeon Champion Sprint Beek-Bug met Magic Unlimited

3st Pigeon Champion Sprint Beek-Bug met Magic William

Marche      203 porumbei = 1,2,3,5,7,15,19,21,22,23,24 = 11th       impotriva a 1,484 porumbei

Charleville 193 porumbei = 1,4,5,6,9,10,11,12,15,16,17 = 2-8-9-12th impotriva a 1,444 porumbei

Rethel      180 porumbei = 2,3,4,5,6,7,8,9,11,13,16,17 = 4th        impotriva a 1,341 porumbei

Reims       191 porumbei = 2,3,4,6,9,12,25,29          = 10-12th    impotriva a 1,173 porumbei

Epernay     215 porumbei = 2,3,4,5,7,8,9,11,13,14,19,21= 9-12th     impotriva a 1,330 porumbei

Sezanne     161 porumbei = 1,2,4,5,6,7,9,11,13,14,15,16= 5-12th     impotriva a 1,455 porumbei

Sens        177 porumbei = 1,4,5,8,9,11,13,14,15,22    = 18th       impotriva a 1,367 porumbei

Asta este incredibil. Diego si-a folosit porumbeii la doar 7 curse in 2012. Cine stie de ce porumbeii lui ar fi fost in stare in urmatoarele sezoane? Din pacate, povestea de succes se opreste aici. Diego a decis sa se retraga datorita circumstantelor amintite anterior. “Ca si crescator mereu vreau sa ajung in top si nimic nu poate schimba asta”. In acest sezon a castigat al 10-lea National Ace Pigeon NPO Sprint cu un frate al lui Magic Blue, fost de asemenea pui al lui Mr. Spaubeek. Aceasta colectie este de fapt o oferta unica: mama acestor porumbei de top, Superkweekster Van Cock Groen, a murit din cauza unei inabilitati de a scoate ouale.

All of these pigeons were bred from Mr. Spaubeek x Superkweekster

Porumbei din Mr. Spaubeek x Superkweekster

Propria sa rasa de porumbei a fost complementata cu altii de catre Jan van de Pasch. Din nou, el a demonstrat ca are un ochi bun pentru talente. Evident, Jan van de Pasch a fost si el campion la nivel regional si national pentru multi ani. In acest sezon, el (probabil) a castigat un prim titlu national de curse de o zi, distanta lunga, dar a realizat unele performante si datorita porumbeilor lui Diego. Diego a obtinut porumbei din Olanda si Germania, considerand ca aceste tari sunt cea mai buna sursa pentru porumbei de top. L-a vizitat pe Andreas Drapa, un campion fenomenal si crescator a cativa porumbei de olimpiada. Acest crescator din Black Forest detine o colectie de nepretuit de reproducatori si Diego a fost perfect constient de asta. El a fost in special interesat de porumbei precum Carl si Champ, proveniti din perechea König – Königin, care sunt de asemenea parinti si bunici de porumbei de olimpiada.

Porumbei de olimpiada. Aceasta este o prezentare generala:
Click aici pentru o prezentare generala a lui Champ si a puilor lui
Click aici pentru o prezentare generala a lui Flitzer

Este evident ca Diego a fost interesat sa cumpere unii dintre acesti porumbei. A decis sa cumpere niste nou nascuti direct proveniti din Champ si Flitzer! Acestia sunt nou nascuti din posibil cel mai bun crescator si cel mai rapid porumbel din lume. A ajuns acasa cu urmatorii porumbei:

All of these pigeons were bred from Mr. Spaubeek x Superkweekster

S-a dovedit a fi o miscare inteligenta, deoarece Drapa King (posibil cel mai bun fiu al lui Flitzer) avea sa devina in curand un crescator magnific la randul lui. Nu a fost nicio surpriza: mama lui este sora lui Champ si Carl, si fiica a lui König – Königin. A fost un succes garantat! Acest porumbel are deja in palmares 17 premii intai; niste rezultate impresionante!

diego wouters porumbei

Este aproape de neconceput. Atat de tanar, atat de determinat si atat de succes. Diego Wouters a ajuns in top in doar cativa ani. El a inspirat alti experti crescatori; in special generatia tanara. Este un bun exemplu cu siguranta.