Cursa finala a editiei cu nr.5 a cunoscutei curse Algarve Golden Race a avut loc pe 24 septembie 2016. Castigatorul acestei editii este Recep-Emín Bayramoglu-Team B din Turcia, o tara in plina ascensiune in sportul columbofil. Locurile 2 si 3 au fost ocupate de catre Aviators Loft (Franta) si Robert Van Landschoot (Belgia).

 

marking-17

basketing-1

Personalul care s-a ocupat de imbarcarea porumbeilor a avut un volum de munca considerabil.

O editie record

Acesata cursa One Loft are loc in sud-estul Portugaliei, in frumoasa regiune Algarve, unde plajele sunt vizitate tot timpul anului. Este locatia optima pentru a combina cursele de porumbei cu vacanta. Acum cinci ani, in 2012, Rui si echipa sa a organizat aceasta cursa pentru prima data. Cursa este intr-o continua dezvlotare, iar in 2016 a reusit un nou record: 5400 de porumbei au luat startul in aceasta competitie, luptandu-se pentru primul loc in valoare de 100 000 euro. Nu exageram cand spunem ca este una dintre cele mai mari curse One Loft Race din lume, cu exceptia Chinei, unde se organizeaza curse chiar si mai mari. Chiar si asa, cei mai mari crescatori de pe mapamond si-au trimis porumbei la aceasta editie One Loft Race.

geoff-catherine-cooper

florea-sorin

klaus-alfons

micky-mark-evans

De Coopers, Ludo Claessens, Nikolaas Gyselbrecht (PEC), Florea Sorin, Alfons Klaas si Mark Evans sunt doar cateva dintre marile nume al sportului Columbofil care au avut porumbei in cursa de anul acesta

O finala grea, un mare invingator

Cursa cuprinde cateva zboruri de antrenament urmate de patru curse ace pigeon. Ultima cursa fiind si marea finala, care s-a disputat pe 24 septembrie. Startul in cursa finala s-a dat din nordul Portugaliei, porumbeii infruntand conditii extrem de severe pe mai toata distanteia de 505 km: vant din fata si traversarea muntilor situati in primii 100km ai cursei. In ciuda conditiilor dure nu s-au inregistrat probleme majore, 2400 de porumbei din cei 3400 lansati in finala, au reusit sa ajunga acasa. Castigatorul primului loc este Recep-Emín Bayramoglu-Team B din Turcia. Este o mare realizare pentru o tara in plina ascensiune in acest sport. Felicitari Turcia! Locul al 2lea a fost ocupat de French Aviators Loft, condusa de cunoscutul crescator Dr. Martian Maindrelle. Locul al 3 lea a fost obtinut de Robert Van Landschoot din Belgia. Top 5 este completat de o echipa din Spania si de echipa romaneasca Team Florea Sorin.


spectators-2

algarve-agents

crowd-1

O multime de oameni fericiti in ultima zi a cursei de anul acesta, inclusiv agentii nostrii

A fost un porumbel remarcabil in cursa Ace Pigeon: acesta a castigat 70 de premii in fiecare cursa, si locul 10 in finala. A fost trimis de Team Ninja, achizitionat sub forma unui cupon valoric. Fratele sau de cuib a obtinut locul 36 in finala. Locul secund in competitia Ace Pigeon a fost castigat de catre echipa olandeza Wegrestaurant Napoleon. Austriacul Clemens Ivanschitz a obtinut locul 3, iar echipa Claessens-PEC nu numai ca a luat locul patru, ei au reusit patru clasari diferite in top 48 cu o echipa de 15 porumbei. Locul cinci a fost ocupat de Reinhold Schuler.

Dorim sa felicitam castigatorii pentru performantelor lor! Deasemenea multe laude binemeritate pentru organizatorii acestui eveniment extraordinar!

Invalid Displayed Gallery