TEAM FLOREA SORIN reprezinta, din nou, cu succes si mandrie ROMANIA ! In semifinala Derby-ului Arona Tennerife 2016 primul porumbel roman sosit apartine Team Florea Sorin.

Unul dintre cele mai disputate columbodroame din lume este cu siguranta Derby Arona Tenerife. Semifinala CAR RACE FUERTEVENTURA Island 230 Km este cursa unde cei mai buni porumbei reusesc sa razbeasca in conditii extrem de dificile.

TFS-ECHIPA

La start s-au inscris 904 porumbei al celor mai renumite echipe columbofile din lume. Distanta semifinalei Derby-ului Arona Tennerife 2016 este de 230 km, in mare parte aceasta distanta fiind parcursa de pormbei pe mare. Temperatura a fost de de 25 ° C iar vantul a batut din directia NE cu peste 23 km/h. Lansarea a avut loc la ora locala 08.15 ora locala, iar pana la ora 17.00, ora Romaniei, 384 de porumbei (aproximativ 43%) au terminat cursa.

derby-arona-2016

In primii 70 de porumbei sositi TEAM FLOREA SORIN are 3 porumbei, ocupand locurile 1, 3, 4 in clasamentul echipelor romanesti si locul 18 in clasamentul general. Diferenta dintre primul loc din clasamentul general si locul obtinut de porumbelul TEAM FLOREA SORIN este de numai 10 secunde, care in economia cursei reprezinta o diferenta foarte mica. Practic primii porumbei, printre care si porumbelul romanesc al echipei TEAM FLOREA SORIN, au ajuns la finish in acelasi timp.

In urma rezultatului exceptional obtinut de porumbelul FLOR 12 detinut de  Team Florea Sorin, Romania ocupa locul 12 din 33 de tari participante in clasamentul pe tari al semifinalei CAR RACE FUERTEVENTURA Island.