Echipa Derby ARONA asteapta cu nerabdare semifinala “Double Step Island ” cu startul de pe Insula Fuerteventura, de pe data de 15 martie 2017. In ultimele zile porumbeii au fost antrenati pentru semi-finala, prin  zborurile de antrenament neoficiale, pe distante diferite de 3 x 30 Km + 1 x 15 Km + 1 x 20 Km.

Aceste antrenamente au fost facute in scopul mentinerii formei fizice si psihologice, necesare obtinerii succesului. Porumbeii trebuie sa zboare pe deasupra Insulei Fuerteventura, pe o distanta de 30 de kilometri, apoi peste ocean, pe o distanta de 100 de kilometri, pana in Insula Gran Canaria, vor survola insula pe o distanta de 30 de kilometri, apoi din nou pe deasupra oceanului, pe o distata de 90 de kilometri, pana in sudul Insulei Tenerife, acolo unde se afla lotul.

Derby ARONA a devenit in ultimii ani un eveniment sportiv  “World Class”. Datorita realismului dar si a onestitatii crescatorilor, care cred in superioritatea porumbeilor lor si care sunt gata sa cucereasca Oceanul Atlantic. Aici se concureaza impotriva celor mai buni porumbei de anduranta din lume, pentru cel mai mare premiu in bani din Europa: 120.000 de euro si ofera crescatorilor, un amestec de emotie si dorinta de a invinge si a fi incoronati ca cei mai buni din lume. Zborul extrem de riscant pe deasupra oceanului, necesita calitati excelente de orientare, fizice, rezistenta si curaj din partea porumbeilor, pentru a se intoarce acasa. Echipa Derby ARONA ii va intampina in curand pe crescatorii echipei ONU, care vor sosi in Tenerife, pentru a se bucura de ospitalitatea acestui paradis tropical si, de ce nu, pentru a fi victoriosi in acesta competitie suprema care este Derby ARONA. 

Bine ati venit la marea semi-finala “Double Step Island 230 Km”, cel mai mare “Opus”  pentru crescatorii de porumbei de curse din intreaga lume, denumit “Derby Arona”.