Faimoasa cursa Million Dollar Race a avut loc weekendul trecut. Per general victoria a apartinut Africii de Sud, iar cel mai bun porumbel din cele 16 curse provine din Olanda. Renumitul crescator Pieter Veenstra si camponul sau din china  Hsu Ho Chen, au terminat pe locul 14 in finala, rezultat ce i-a propulsat de pe locul 17 pe locul 1 in clasamentul Grand Average Ace Pigeon.

A fost singurul porumbel din top 25 care a reusit sa-si mentina pozitia

Combinatia Olandeza-Chineseasca a lui Pieter Veenstra si Hsu Ho Chen se afla pe pozitia 17 chiar inainte de finala. In finala, pe 3 februarie, lansarea a fost la ora 6, pe o vreme rece dar senina. Clasamentul a fost imediat modificat. Doar un singur porumbel a reusit sa-si mentina pozitionarea: CHN17-0227000 Return Flojo detinut de Pieter Veenstra si partenerul sau Hsu Ho Chen. Porumbelul lor a terminat cursa pe locul 14, urcand in clasamentul Grand Average Ace Pigeon pe locul 1.

Apasa aici pentru a vederea referintele Pieter Veenstra din volierele Team Florea Sorin

Cel mai bun porumbel provenit din incrucisarea genelor Pieter Veenstra x Chris Hebberecht

Return Flojo, chiar daca poarta un inel chinezesc, are gene belgiene si olandeze. Tatal este fiu din IKE (1st Nat. Ace Pigeon Long Distance) x sister Champion (2nd Nat. Ace Pigeon Long Distance and 1st Prov. Ace Pigeon Long Distance), doi porumbei de talie internationala care l-au facut pe Chris Hebberecht (Evergem, BE) un renumit crescator la nivel international. Acest 643/10 a fost cumparat de pe PIPA de catre Arjan van der Wal, si face parte in continuare din colectia sa. Deobicei il imperecheaza cu porumbita lui Pieter, NL12-5200222. Aceasta porumbita este mama lui Return Flojo  si sora plina cu Dolce Vita (1st Nat. Ace Pigeon WHZB, 1st Nat. Ace Pigeon Long Distance WHZB and 1st Olympiad Pigeon Allround). o incredibila porumbita de curse. Provine din Davinci (1st NPO and a grandson of Koopman’s stock breeder Kleine Dirk) x Special Blue (fiica Mr. Blue, 1st Nat. Ace Pigeon WHZB Allround 2004 and 3rd Nat. Ace Pigeon WHZB Allround 2003).

“222, cea mai buna porumbita a mea de reproductie si o sora plina cu Dolce Vita au fost oferite spre vanzare pe PIPA recent, impreuna cu Miss Overegge. Miss Overegge s-a vandut, in timp ce 222 a ramas cu mine in Drachtstercompagnie” ne spune fericit Pieter. 

Click here for the full pedigree of Return Flojo, 1st Ace Pigeon Grand Average Million Dollar Race 2018.

222, cea mai buna porumbita a mea de reproductie si o sora plina cu Dolce Vita au fost oferite spre vanzare pe PIPA recent, impreuna cu Miss Overegge. Miss Overegge s-a vandut, in timp ce 222 a ramas in volierele Veenstra.

 

Al 2 lea porumbel olandez si locul 20 Ace Pigeon Grand Average provin din aceleasi linii genealogice.

Aceeasi incrucisare Veenstra x Hebberecht se regaseste in al2lea porumbel Pieter Veenstra. Tatal acesti porumbel, care a terminat pe locul 64 in finala si pe locul 20 in clasamentul Ace Pigeon, este frate plin cu Return Flojo. Acesti doi porumbei au fost singurii porumbei care au reusit sa termine cursa in ziua lansarii. Acest lucru dovedeste inca o data ca incrucisarile  Veenstra si Hebberecht au un potential incredibil la nivel international.

Pieter Veenstra impreuna cu Hsu Ho Chen

Top 10 International

Castigatorii acestei editii Million Dollar Race vin de pe tot mapamondul, nu mai putin de 7 nationalitati se regasesc in Top 10. Locul 1 a revenit porumbelului Sud African Mix of Club Sonskyn. A fost primul porumbel care a parcurs cei 521km in 8 ore si 15 minute, cu un avans considerabil fata de locul 2 si 3, respectiv 18 si 20 minute. Pe locurile 2 si 3 au terminat porumbeii din Kuwait (Al-Watri lofts) si USA (Neighbourhood Bullies). Porumbelul de pe locul 3 a fost cel mai constant in evolutiile din ultimele 4 curse HOT SPOT, motiv pentru care a terminat pe locul 2 in clasamentul Grand Average Ace Pigeon. Acest porumbel este talentat, dar nu la fel ca si Return Flojo.