Jan Hoymans a gasit un promitator urmas pentru Harry, actualul reproducator de baza: Harry Junior.
Era deja in primul an ca reproducator cand a dat performat cu patru pui talentati si de succes, dintre care doi au castigat premii valoroase. Acestea sunt rezultate remarcabile intradevar. Este pe drumul cel bun pentru a-l urma pe incredibilul sau tata, Harry si pe sora pe jumatate Beauty Harry.

Jan Hooymans impreuna cu Beauty Harry, fiu din Harry si frate pe jumatate cu Harry Junior
Harry Junior si-a aratat valoarea ca reproducator inca de la inceput
NL2016-1663140 Harry Junior provine din ultima generatie de urmasi din incredibilul Harry. Acest porumbel este un excelent reper privind competentele de crescator ale lui Jan Hooymans. In primul an ca reproducator, Harry Junior a reprodus nu mai putin de patru porumbei cu rezultate excelente. Aveti in vedere ca acesti porumbei au fost zburati in crescatorii diferite, lucru care spune multe despre potentialul lor. Apasati pe numarul de inel ca sa vedeti pedigreeul

NL17-1410057 Alies (raced by Jan Hooymans)
9th NPO Melun Province 7 of 6025 p.(teletext prize)
NL17-1410355 Daughter Harry Junior (raced by Christian van de Wetering)
9th NPO Roye Province 7 of 8755 p.(teletext prize)
NL17-1410356 Son Harry Junior (raced by Christian van de Wetering)
1st Ace Pigeon P.V. de Maasbode in Kerkdriel
4th Ace Pigeon region C1 Province 7
7th Niergnies of 2,942 p.
32nd NPO Pt St Maxence Province 7 of 7,536 p.
NL17-1410552 Child Harry Junior (raced by John Crehan)
7th Yeovil (combine) of 2438 p.

Impreuna cu Jan Hooymans, Christina van de Wetering si agentul PIPA Ad Fortuin l-am vazut pe Harry Junior pentru prima data. Va asiguram ca acest reproducator vanat are aspectul a unui super porumbel, cu pene moi si cu o puternica si remarcabila osatura. Jan Hooyans ne-a spus ca acesta are un aspect este aproape identic cu Harry. Am remarcat cu placere ca Jan Hooymans il priveste cu mare drag pe Harry Junior, de fiecare data cand se uita la el. Pur si simplu este captivat de acest incredibil reproducator.

Jan Hooymans (Kerkdriel, NL) il vede pe Harry Junior ca fiind urmasul legendarului reproducator Harry

Frate pe jumatate cu Beauty Harry, un excelent reproducator
Harry Junior si fratele sau pe jumate NL12-1784621 Beauty Harry sunt aproximativ la acelasi nivel. Beauty Harry s-a nascut in 2012 din Harry si NL11-1912576 The Beauty 576 (nepoata din Jonge Bliksem X Dirkje). Jan Hooymans a vazut cum Beauty Harry a dat nastere la cativa pui talentati in 2014 si 2015, iar unul dintre ei este New Harry, care a calcat pe urmele tatalui sau castigand doua locuri intai, in conditii extreme. Mai jos aveti o parte dintre cei mai talentati pui proveniti din Beauty Harry.

NL14-1219811 New Harry
1st Niergnies Province 7 14738 p.
1st Pont-St.-Max Province 7 12894 p.
1st Melun region 1046 p.
9th Troyes NPO 6390 p. (1070 m/min as young bird)
NL15-1839408 Dreameye Harry
1st Quiévrain 11337 p.

NL15-1858921 Max (raced by Team GPS)
1st National Ace Pigeon PIPA ranking (middle distance young birds)
1st Sézanne 740 p.

NL15-1839407 Star Harry (went missing as a yearling)
1st Quievrain Region 3,513 p. (1243 m/min, 10 m/min lead)
4th Duffel NPO Prov. 7 5,434 p.
9th Niergnies Region 1,834 p.

Apasa aici pentru a vedea rezultatele de top din ultimii ani ale descendentilor lui  Beauty Harry.

Mai mult de atat Jan a remarcat imediat faptul ca acesti pui provin din aceasi mama. Stareye, aceasta porumbita a trait in volierele lui Christian van de Wetering. Jan Hooymans a facut totul sa o aduca pe Stareye la Kerkdriel si surprinzator, cand a trebuit sa o imperecheze, a facut-o cu incredibilul sau tata, Harry. Cu totii stim ce s-a intamplat ulterior: Stareye a fost una dintre ultimele partenere ale lui Harry si a devenit mama a Harry Junior. Pedigreeul lui Harry Junior poate fi vazut aici. In acest fel Harry Junior a ajuns si fiu din Harry si frate pe jumatate cu Beauty Harry (pe partea paterna) si New Harry (pe partea materna). Vezi pedigree aici.

O strategie de imperechere bine pusa la punct

Jan este probabil mult mai interesat de creerea unor linii genetice de exceptie decat de castigarea concursurilor columbofile. Nimic nu-l face mai fericit decat rezultatele excelente pe care le au porumbeii Hooymans in lumea intreaga. Jan ne-a explicat:” Am avut norocul sa descopar un reproducator incredibil ale carui calitati fac diferenta in cursele columbofile din intreaga lume: Harry. Mereu ma gandesc cati descendenti din Harry o sa am in zece ani. Mereu am preferat sa intaresc linia genetica din volierele mele, decat sa ma focusez pe castigarea cureselor cu urmasii lui Harry . Asta explica motivul pentru care multi porumbei proveniti din Harry au fost mutati in volierele de reproducere.”

O remarcabila linie genetica

Strategia foarte clara i-a permis lui Jan sa perpetueze calitatile de reproducator si campion ale lui Harry. Harry este de departe cel mai important descendent ale legendarei perechi Jonge Bliksem x Dirkje, aceasta pereche l-a ajutat pe jan Hooymans sa devina unul dintre cei mai renumiti crescatori la nivel mondial. NL07-2007621 Harry a adaugat un capitol la aceasta poveste de succes: Harry a castigat 1st ACE PIGEON NATIONAL 2009 WHZB – in cele doua curse de la Blois 37728 porumbei si Chateauroux, 22340 porumbei, si bineinteles referintele numerosilor urmasi pe care Harry ii are.

Vezi aici Dinastia Harry

Este evident ca Jan Hooymans imbunatateste constant linia genealogica din volierele sale. Ca sa faca acest lucru trebuie sa urmareasca cu atentie cele mai renumite linii de sange disponibile. Jan a reusit de curand sa detina pe Yolante, castigatoarea a doua premii NPO pentru Hans Hak si Olympic Magnum (D&P Soepboer), primul loc in clasamentul PIPA pentru cei mai buni porumbei pe distante lungi din Olanda. Aceste doua investitii ne da un indiciu despre ambitiile sale. Olympic Magnum este de fapt 25% un porumbel Hooymans, si nu este decat o chestiune de timp pana cand va fi imperecheat cu Harry Junior.

Olympic Magnum este de fapt 25% un porumbel Hooymans.