Linia de sange superioara a lui Harry apartinand lui Jan Hooymans a iesit victorioasa in cursa de la Bourges impotriva a 4,814 porumbei: porumbelul de curse de un an Baron Harry a castigat cursa si a fost aproape castigator in Northern Union impotriva a 14,322 porumbei. Porumbita care l-a invins a fost Yolanthe, castigatoarea primelor doua locuri. Ea a fost introdusa imediat in lotul de reproducere al lui Hooymans.

Team Hooymans a avut succes recent si se pare ca echipa se afla in varf de forma pentru cele mai importante curse ale sezonului. Celebra familie de porumbei Harry, care continua sa castige competitii saptamanal in lumea intreaga, este ‘responsabila’ de numeroase rezultate de top, aici la Kerkidel, in ultimele saptamani:

8th–21st–49th–152nd-251st–264th Prov. PS Max 8,527 p. (17 June)
3rd-28th-47th-49th-81st-83rd-86th-87th NPO Bourges 4,118 p. (24 June)
1st-2nd-15th-36th-39th-40th-59th-70th-74th Prov. Asse Zellik 4,544 p. (2 July)
1st-14th-24th-29th-40th-42nd-62nd-64th-81st NPO Bourges 4,814 p. (8 July)

Baron Harry
Nu este nicio supriza faptul ca locul 1 de la NPO, Bourges Baron Harry este din punct de vedere genetic asemanator cu Harry. Mama lui Incredible Lady este fiica directa a laudatei perechi de reproducatori, sora sa Alexia, castigatoarea locului 1 NPO Chateauroux , o porumbita de curse de succes. Vesi aici rezultatele liniei de sange Harry in 2017.
Tatal lui Baron Harry este Blue Baron, recunoscut pentru rezultatele sale pe distanta medie si sprint. El este castigatorul a nu mai putin de 7 premii si provine direct din combintia de succes Colijn & Fox. Linia de sange a acestui campion provine din cea mai prstigioasa linie a lui Schaerlaeckens si a fratilor Janssen. Vezi aici pedigreeul lui Baron Harry.

Baron Harry s-a remarcat rapid ca cel mai bun yearlings al echipei Hooymans, inainte de Bourges, chiar daca nu a fost chiar un porumbel de success pana la varsta de un an. Jan Hooyman spune: ’A avut nevoie de doua saptamani pentru a se intoarce acasa, in prima sa cursa ca porumbel tanar (Oudenaarde, 160km), ajungand in octombrie. Totusi, era un porumbel aspectuos si am decis sa-l pastram.’ La inceputul lui 2017, acest porumbel de curse talentat, brusc a reusit sa castige 4 premii de top 10 la nivel de club si Jan a stiut ca a facut alegerea corecta. Bourges a fost prima cursa de o zi pentru el si celalalt porumbel de un an si a fost un succes instantaneu!

Omul din spatele strategiei Team Hooymans este bineinteles, Jan Hooymans. Asistentii sai Mario Bambacht si Evert Steenis au grija de porumbeii de curse, in timp de Christian Van De Weterings este responsabil nu doar de porumbeii reproducatori ci si de partea comerciala a echipei. Echipa se concentreaza mai ales asupra curselor pe distanta de o zi. ‘Credem ca disciplina este factorul determinant care confera putere porumbeilor nostrii. Cursele ZLU vor deveni tinta noastra intr-o buna zi, in prezent lucram la asta.’

Porumbita de curse Yolanthe ajunge la Hooymans
A fost la limita: Baron Harry a fost cu 0,5 metri pe minut mai lent, pentru a putea sa-si adauge in palmares Victoria de la Northen Union impotriva a 14,322 porumbei. El a fost invins de fenomenalul porumbel de un an in Northern Provinces Entente: NL16-1342102 a lui Hans Hak de la Maurik. Este o porumbita superba cu un palmares si mai frumos, care include:

27 May: 1st NPO Gien 8,339 p. (31 mpm lead)
8 July: 1st NU Bourges 14,322 p.

Jan Hooymans este impresionat de rezultatele acestui porumbel de super clasa si a negociat un transfer la Kerkdriel, unde a botezat-o Yolanthe. Aceasta porumbita superba provine din linia de sange a lui Braad-De Joode. Vezi aici pedigreeul complet.

Team GPS si Colijn & Fox intr-0 forma maxima datorita porumbeilor lui Hooymans

Linia de sange a lui Hooymans isi arata valoarea in primul weekend al curselor pentru porumbei tineri. Ambele echipe Team GPS si Peter Colijn (Colijn & Fox) au obtinut o serie de rezultate excelente in primele lor curse pentru porumbei tineri. Team GPS foloseste numerosi porumbei Hooymans si ambitiosul duo Lex De Jong si Ype Hemstra au obtinut nu mai putin de 11 porumbei proveniti direct de la Harry, impreuna cu alti descendenti ai lui Hooymans. Ambele echipe s-au decsurcat bine cu acesti porumbei, din moment ce multe dintre rezultatele lor de top au fost obtinute de catre descendentii lui Harry. Rezultatele porumbeilor tineri de la Asse-Zellik de pe 9 iulie, ilustreaza perfect rolul porumbeilor Hooymans in echipa GPS:

1st-2nd-3rd-4th-5th-6th-7th-11th-12th-13th-14th-15th-16th-17th against 1,818 p.
1st prize winner: bred froma son of Beauty Harry. Click here for the pedigree
2nd prize winner: Kleinkind van Harry. Click here for the pedigree
4th prize winner: Kleinkind van Beauty Harry. Click here for the pedigree

Combinatia Colijn & Fox, pe de alta parte s-au descurcat excellent la Asse-Zellik in Province 2 Brabant 2000 Rayon de Baronie impotriva a 3,987 porumbei tineri, in mare parte multumita descendentilor lui Hooymans. Peter Colijn are o echipa de tineri porumbei intr-o forma excelenta si a castigat locul 2,5,6,7,8,9,10,14, cu 20 de porumbei in top 100!Multe dintre aceste rezultate de top provin de la descendentii Hooymans:

3rd against 3,987 p. (from daughter Beauty Boy, brother Harry)
5th against 3,987 p. (from son Special One – son Harry)
6th against 3,987 p. (from Special One – son Harry)
8th against 3,987 p. (from daughter Harry)
10th against 3,987 p. (from daughter Harry)

Sa nu uitam nici de rolul pe care descendentii lui Harry l-au avut in obtinerea locului 1 si 5 Nat. Agen YLs pentru echipa Batenburg-Van De Merwe. Vezi aici reportajul despre acest senzational rezultat.