Licitatiile PIPA  au inceput anul acesta cu un numar de recorduri prestigioase: 17 porumbei tineri ai lui Gaby Vandenabeele au fost vanduti pentru suma impresionanta de 319.000€, 18.765 de euro per porumbel. Recordul precedent era de 15.030 euro per porumbel si ii apartinea tot lui Gaby Vandenabeele, care participa atunci pentru prima oara la o licitatie PIPA.

Gaby Vandenabeele – 17 porumbei – 18.765 de euro per porumbel tanar

In iunie 2015 Gaby Vandenabeele a oferit spre vanzare tinerii sai porumbei exclusiv in licitatiile PIPA, iar prima sa licitatie a fost un adevarat succes, obtinand 15.030 de euro per porumbel. Multi au crezut ca acest record nu va mai fi doborat niciodata. Dar iata ca acum, dupa un an si jumatate de colaborare intre PIPA si Gaby Vandenabeele, s-au stabilit noi recorduri. Practic recordul anterior care ii apartinea tot lui Gaby Vandenabeele a fost spulberat: pretul de 18.765 de euro per porumbel este incredibil si aproape imposibil de depasit.

Pentru a va face o idee asupra modului in care s-a desfasurat licitatia PIPA , puteti accesa acest link

Si acesta nu a fost singurul record stabilit de catre Gaby la licitatia PIPA. El detinea deja recordul anterior stabilit in ianuarie 2016, cand, pentru 24 de porumbei tineri au fost oferiti 274.200de euro (11.425 de euro per porumbel).  Acum el a obtinut nu mai putin de 319.000 de euro pentru un numar mai mic de porumbei tineri.

Cine il va putea opri? Gaby Vandenabeele este mai popular ca niciodata. Acest lucur nu este de mirare avand in vedere numarul crescatorilor de porumbei care au obtinut rezultate spectaculoase cu porumbeii lui Gaby in ultimii 30 de ani. Un crescator chinez a reusit sa castige 1st Ace Pigeon Pioneer Club (cel mai prestigios titlu din China), recent, cu un descendent 50% Vandenabeele.

Cel mai scump porumbel tanar al lui Gaby Vandenabeele a costat 31.500 de euro si a fost vandut in cadrul unei licitatii PIPA anterioara. La ultima licitatie PIPA, nu mai putin de patru porumbei au fost vanduti pentru sume foarte mari:

  •     Broer Super Romeo 222 : 39,000 EUR – China
  •     Zoon Rudy 235: 38,500 EUR – China
  •     Broer Super Romeo 221: 36,500 EUR – China
  •     Zoon Rudy 223: 34,000 EUR – China

8 porumbei tineri descendenti ai lui ai lui Rudy au fost vanduti la aceasta licitatie pentru 26.750 euro/per porumbel tanar

4 porumbei tineri descendenti ai lui ai lui Super Romeo au fost vanduti la aceasta licitatie pentru 19.000 euro/per porumbel tanar

17 porumbei tineri au fost vanduti in urmatoarele tari: China (14), Taiwan (1), SUA (1) si Belgia (1).

Team Florea Sorin detine descendenti din parintii porumbeilor vanduti in aceasta licitatie. Vedeti mai mult aici

Johan Grobbelaar – 6 porumbei– 3,583 Euro/porumbel

A fost pentru prima oara cand PIPA a oferit la licitatie porumbei locali din Africa de Sud, care sa nu aiba legatura cu One Loft Race. Cativa crescatori sud-africani au avut acces la genele puternice  ale celor mai buni crescatori europeni, datorita porumbeilor tineri din Europa care au participat la One Loft Race, in fiecare sezon. Johan Grobbelaar a oferit spre vanzare doi porumbei de curse de super clasa cu numeroase tiluri locale in palmares.  A fost pentru prima oara cand astfel de porumbei au fost oferiti spre vanzare  si a fost un real succes. Cel mai scump porumbel din Africa de Sud, cumparat de catre un crescator din Statele Unite, s-a vandut pentru 8.400 de euro. Cei 6 porumbei scosi la licitatie s-au vandut in total cu 21.500 de euro si au fost cumparati de catre crescatori din Taiwan (2), SUA (2), China (1) si Japonia (1).

Carlo Gyselbrecht – 7 porumbei– 1,671 euro/de porumbel tanar

La aceasta licitatie au fost vanduti si 7 porumbei  de top ai lui Carlo Gyselbrecht. Ei au fost achizitionati pentru suma totala de 11.700 de euro de catre crescatori din Taiwan (3), Franta (2), Spania (1) si Belgia (1). Cel mai scump porumbel tanar a fost Nathan, imperecheat cu mama sa si a fost cumparat de catre un crescator belgian pentru suma de 2.800 de euro.