In perioada 27 – 31 ianuarie 2016, complexul Romexpo din Bucuresti a gazduit Expozitia Nationala Columbofila si Expozitia Europeana de Porumbei Voiajori, cea mai mare manifestare europeana organizata de Romania in ultimele trei decenii. La acest adevarat regal columbofil,  care s-a bucurat de prezenta a peste 1.000 de porumbei din 12 tari, castigatori de concursuri nationale si internationale, au fost prezente toate starurile columbofiliei europene, precum si legende ale sportului cu porumbei.

Expozitia Europeana de Porumbei Voiajori 2016 

Invalid Displayed Gallery

De la marele eveniment gazduit sub patronajul Federatiei Nationale a Crescatorilor de Porumbei din Romania, nu putea lipsi, evident, TEAM FLOREA SORIN , o echipa recunoscuta atat in tara, cat si peste hotare, initiatorea mai multor parteneriate columbofile cu mari campioni internationali.

Porumbei Voiajori 2016 Domnul  Florea Sorin, considerat etalon in domeniu, detinator a 1.200 de porumbei, a declarat ca acest sport este unul extrem de frumos, dar mai ales de motivant.

“Este o munca de zeci de ani, o munca din generatie in generatie, se transmite din tata in fiu. Cel putin in cazul meu asa au stat lucrurile. Tatal meu a crescut porumbei de la 5 ani, iar eu m-am nascut cu porumbei, am crescut cu ei. Am primit mostenire «virusul» asta. De altfel, pasiunea s-a transformat intr-o «boala», nu mai de mult un hobby”, a afirmat Sorin Florea, care a mai precizat ca performantele in domeniu se ating si cu efort, dar si cu pricepere, “facand vizite la cei mai buni crescatori si cumparand porumbei de calitate”.

Printul Mishaal Al Thani din Qatar, cel mai mare fiu al fostului emir al Qatarului, Seicul Hamad bin Khalifa Al Thani, a fost atins la randul sau de acest “virus”:

“Excelenta Sa este la fel de «bolnav» cu porumbeii ca si noi. Sunt multi pasionati columbofili printre milionarii si miliardarii acestei planete. Noua ni se pare anormal sa dam 300.000 de euro pe un porumbel, dar pentru ei este foarte normal”, a precizat Sorin Florea.