Africa, una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta atat pentru peisajele de vis cat si pentru faptul ca acolo se afla incredibila cascada Victoria Falls, una dintre cele mai mari de pe mapamond. De acum inainte columbofilii au un motiv in plus de a vizita aceasta tara datorita construirii columbodromului Victoria Falls World Challenge Pigeon Race, unul dintre cele mai frumoase columbodroame la nivel mondial. Crescatori de renume international din USA, Canada, China, Australasia, Europe, the Middle East and Africa, vor lua startul la cursa inaugurala a acestui spectaculos columbodrom, iar cei mai buni vor fi rasplatiti pe masura, fondul de premiere fiind de peste 700.000 $ .

vfwcpr_banner_3000x500-01

Team Florea Sorin va participa la cursa de debut Victoria Falls World Challenge Pigeon Race cu un lot de 50 porumbei !

Dupa o perioada de carantaina de 30 zile, primele antrenamente vor fi facute la inceputul lunii septembrie. Ultimele HOT SPOT-uri se vor desfasura in lunile decembrie 2016 si ianuarie 2017 cand va avea loc si etapa finala. Intregul program de zbor poate fi vazut pe site-ul columbodromului: www.victoriafallswcpr.com.

Etapa finala va avea o distanta de peste 400 km in zona arida a Africii care va fi un adevarat test pentru cei mai puternici porumbei ai competitiei. Premiile in valoare de 700.000 $ si conditiile din zona Africii ii va face pe cei mai tari columbofili ai momentului sa trimita doar „spuma crescatoriei”.

 

Incepand din anul 2012, domnul Sorin Florea a inceput achizitionarea de porumbei de o valoarea incontentestabila stabilind recorduri dupa recorduri. Dansul a fost recunoscut ca cel mai mare investitior al ultimilor ani de catre site-ul PIPA, reusind sa cumpere porumbei de mare valoare de la cei mai mari columbofili ai Europei.

Porumbeii care nu intrau in tarile asiatice si arabe intrau in Romania prin domnul Florea Sorin. De asemenea cel mai scump porumbel intrat vreodata in Romania a fost cumparat de catre domnul Sorin (sora buna cu “Dolce Vita”).

Dansul a fost intotdeauna un promotor al columbofiliei din tara noastra si a promovat valorile Romaniei la cel mai inalt nivel. Acesta a fost vizitat dealungul anilor de nume grele ale columbofiliei mondiale precum Nikolaas Gyselbrecht, Jan Hooymans , Klaus Stieneker , Vincent van den Kerk, Andreas Drapa, Peter Brockamp, Bart Geerinckx etc… (vezi toate vizitele aici)

De asemenea este singurul columbofil roman care a reusit sa viziteze cele mai mari crescatorii ale Europei si sa achizitioneze doar porumbei de prima clasa.  Team Florea Sorin va trimite la acest columbodrom un lot de 50 de porumbei, atent selectionati, porumbei care se preteaza atat conditiilor cat si climei din aceasta zona!

rank1_img_2403

rank1_0070

boyd_8


Pretul este de 950 $ pentru introducerea unui porumbel cu 4 rezerve, columbofilii pot opta pentru a trimite si mai putine rezerve daca doresc. Team Florea Sorin va participa la editia inaugurala cu un efectiv de 50 porumbei !!!