Pe 20 si 21 ianuarie 2018 Federatia Romana a crescatorilor de Porumbei din Romanaia a organizat la Oradea a 39 a editie a Expozitiei Nationale de Porumbei. Oradea este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat din Romanaia si este un loc perfect pentru un eveniment de asemenea anvergura. Cei mai buni porumbei de curse au putut fi admirati in cadrul acestui eveniment. Deasemenea, a fost prezenta si echipa care va reprezenta federatia la Central Europe Exhibition din Slovacia.

Federatia Nationala Romana a Crescatorilor de Porumbei a fost fondata in 1937 de catre primarul Traian Nitescu, care a adus porumbei de mare valoare pentru acele timpuri. De atunci si pana in prezent, porumbei de mare valoare au fost adusi in Romania de mari importanti crescatori si investitori, ca Florea Sorin, Cosin Olteanu si multi altii. Acesti porumbei a trebuit sa treaca peste o selectie riguroasa pentru a putea concura in conditile din Romania, caldura excesiva vara, si trecerea peste muntii Carpati.

Sambata seara a avut loc Gala Campionilor. Este cel mai impresionant eveniment columbofil din Europa. Gala Campionilor a fost prezentata de catre celebra Andreea Marin. Ea a devenit reprezentativa pentru eveniment datorita logevitati prezentei ca si prezentator.
Federatia Romana a Crescatorilor de porumbei este onorata sa va prezinte principalele momente ale Galei in filmul de mai jos.