In 2017, Mr. Fantastic al lui Daniel Bucaciuc a atras atnetia columbofililor din lumea intreaga prin recordul inregistrat la vanzarea lui. Nu a fost chiar o surpriza, datorita faptului ca a obtinut cel mai mic coeficient in disciplina lui, lucru care explica interesul celor mai mari colectionari internationali.

Daniel si unul dintre favoritii lui.

Pe data de 8 iulie a rezervat al3lea si ultimul pret necesar pentru clasarea la Limoges II, intr-un final obtinand un coeficient de 0.2524%. Cunoscatorii au inteles rapid ca este foarte greu sa-l invingi pe Mr. Fantastic, acesta urmand sa fie 1 National Ace Pigeon Long Distance KBDB cu cel mai mic coeficient din istoria competitiei. Intr-un final Daniel a invins porumbelul lui Karel Sarrazin (0.8396%) si un porumbel excelent al lui Joel Verschoot (0.8544%). Daniel Bucaciuc si-a conturat o excelenta reputatie de-a lungul carierei, dar aceasta a fost cel mai important moment de pana acum: titlul de campion national.

In jurul Bruxellesului

Familia Bucaciuc locuieste in Dilbeek, la doar cativa km de centrul Bruxellesului. Daniel este unul dintre romanii care in anii 1996 s-au mutat in Belgia. A inceput sa lucreze in constructii, iar acum conduce propria afacere, avand cativa angajati. A luat contact cu sportul columbfil datorita varului sau, cu care obisnuia sa priveasca intoarcerea porumbeilor acasa. Si-a cumparat primul porumbel in 2004, din piata, chiar inainte de a-si cumpara prima licenta. Activitatea competitionala si-a inceput-o in anul in curs, foosind o voliera construita in curtea unui prieten. In 2012 s-a mutat la actuala adresa unde si-a construit propria voliera chiar in curtea lui. Colectia sa de porumbei continea deja cateeva exemlare Eric Limbourg si bineinteles porumbita fantastica cumparata de la Maurice Haesendonck. Genele acesteia se regasesc in sangele lui Mr. Fantastic. Daniel a avut succes si cu un mascul Andreas Drapa si o porumbita din Joost De Smeyter-Restiaen.