Important 1

Vremea deosebit de nefavorabila din cursul noptii si din primele ore ale diminetii, din sudul Free State, au facut practic imposibila eliberarea porumbeilor la Colesberg.

Duminica dimineata incepand cu ora 03:30, Seful echipei de antrenori  Corrie Naude, ASI MD Sara Blackshaw, Directorul competitiei Michael Holt si George Le Roux de la SANPO, s-au aflat in contact direct pentru a gasi o solutie. Ne aflam in fata unei decizii care presupune, scurtarea distantei cursei, in conditii mai bune de desfasurare sau amanarea competitiei pana miercuri.

Facem eforturi considerabile pentru a elibera porumbeii pe o distanta mai scurta, avand in vedere previziunle meteo si observatiile de la fata locului, luand in considerare totodata ceea ce este mai bine, in interesul  porumbeilor.

 

meteo-finala-samdpr-2017

meteo-finala-samdpr-2017-2

Important 2

Conditiile meteo extrem de nefavorabile au determinat anularea planului de zbor. Am luat decizia de a amana cursa principala pana miercuri 08-02-2017. Avem totusi posibilitatea de a elibera porumbeii pe o distanta mai scurta. Ne asteptam ca porumbeii sa fie eliberati la zbor in cursul acestei dimineti, pentru a ne bucura de sosirea lor, pe ecranul de la Centrul de Distractie. Acest zbor de antrenament aditional , pe care il putem organiza, va fi recompensat, dupa cum urmeaza: Locul unu $5,000, locul doi $3,000 si locul trei  $2,000. Pozitiile 4 – 10 vor fi recompensate cu dreptul de a participa gratuit la competitia din 2018.

Ne cerem sincer scuze pentru aceasta situatie creata, independent de vointa noastra si credem ca decizia pe care am luat-o este in interesul porumbeilor. In acest moment analizam implicatiile acestei decizii asupra clasamentului final, a nominalizarilor si licitatiilor si va vom prezenta un raport ulterior, in cursul acestei zile.