South Africa Million Dollar Pigeon Race 2017 a sustinut astazi cursa Car Race cu numarul 5. Eliberarea porumbeilor s-a facut la ora 6 AM pe o vreme senina si rece. Inca de la start porumbeii au avut de infruntat un vant puternic din fata, vant care pe parcursul cursei s-a intetit. Conditiile meteo s-au inrautatit de la o ora la alta altfel ca in cursul zilei temperatura sa creasca pana la 27 grade Celsius, iar vantul sa fie din ce in ce mai puternic. Totul a culminat pe seara cu o puternica furtuna.

semifinala-samdpr-2017-meteo

 

Datorita acestor conditii meteo extrem de dure la care se mai adauga si umiditatea excesiva de peste 95%, la mai bine de 12 ore de la lansarea porumbeilor doar 50% au reusit sa temine cursa.

 Daca aruncam o privire asupra clasamentului, putem sa observam numarul mare de porumbei din SUA si Germania, un numar direct proportional cu numarul de porumbei inscrisi in cursa de crescatorii din aceste tari, crescatori ce detin un adevarat portofoliu de victorii in cursa de la SAMDPR.

 Nu putem sa trecem la detalierea rezultatelor fara sa mentionam un aspect important. Poate cel mai important…

Avand in vedere dificultatea columbodromului per ansamblu si mai ales cursa de astazi in care conditiile de zbor au fost extreme, doar cei mai puternici porumbei, cei mai determinati si doar cei care au o semnatura genetica de campioni au terminat si vor termina cursa.

 In urma cursei de astazi au rezultat o serie de performante de top pentru prietenii si partenerii nostrii Jan Hooymans si Klaus Stienecker. Ca si in cazul porumbeilor Florea Sorin, porumbeii Hooymans si Stienecker au dat dovada de valoare si constanta. Practic mai bine de 70% din porumbeii lansati astazi de fiecare dintre cei trei crescatori mentionati mai sus, au terminat cursa. Ceea ce inseamna o performanta de top datorata calitatilor acestor porumbei!

stieneker-samdpr-2017-semi-finala

 

hooymans-samdpr-2017-finala

Porumbeii Florea Sorin au evoluat excelent, ocupand locurile 2,3,5,11 ,12,14,18,20, 21,26,28, 29,31,34,etc in clasamentul porumbeilor din Romania. Pana la aceasta ora 18 porumbeil Florea Sorin au terminat infernala cursa de astazi.

folrea-sorin-samdpr-2017-semifinala

Stiind calitatea porumbeilor din Romania, referintele lor si mai ales pozitionarea constanta in partea superioara a clasamentelor, putem spune fara sa gresim ca Romania se va bate pentru primul loc in marea finala South Africa Million Dollar Pigeon Race 2017.

 

Hai Romania!