Barcelona Triple 5 este noul porumbel de curse senzațional al lui Erik Limbourg. El și-a început impresionanta tripla în 2017 cu un loc 5 Național de la Barcelona, iar în 2018 a câștigat exact același premiu. În plus, el va obtine și un loc 5 Perpignan Național în acest sezon. Sau cel puțin așa se presupune că se va întâmpla.

Povestea lui Perpignan 2018
Cursa de la Perpignan a avut toate ingredientele pentru a fii un mare succes pentru echipa Limbourg. Așteptările au fost mari, deoarece porumbeii de top din lumea intreaga urmau sa fie imbarcati in cursa. Aceast porumbel talentat a intrat în primăvară în 2017, câștigând un loc 5 National Barcelona (7.874 de porumbei) și un loc 30 Valence Național (6.843 de porumbei), urmat de un alt loc 5 National de Barcelona (7.441 de porumbei) în acest sezon. Perpignan a fost o cursă dură, la fel ca Barcelona. Și acesta este exact tipul de vreme pe care Barcelona Triple 5 il prefera. El a ajuns la voliere până la ora 11.00 și, curând, a devenit clar că el va câștiga în acest sezon încă un un premiu loc 5 Barcelona, acum împotriva a 3966 de porumbei. În plus, Barcelona Triple 5 trebuia să câștige titlul National Ace Pigeon Extreme Long Distance KBDB. Dar atunci soarta a lovit. Asta s-a intamplat:
10u48: Barcelona ajunge acasă din Perpignan
10u49: Prima verificare a timpului cu sistemul de control, pe care Erik la deschis. El explică: “Dacă există o șansă de sosire rapida, în mod inevitabil, veți deveni puțin nervos. Gumele de control sunt de obicei verificate de îngrijitorul nostru și în acea zi am uitat să notăm numărul de control. A trebuit sa deschidă dispozitivul de ceas pentru a scoate gumele de control. ”
10u54: Verificarea a doua a fost facut cu un sistem diferit de control. Dar acest lucru nu a fost validat, deoarece s-a realizat cu un dispozitiv de la clubul din Gooik (pentru cursa de la Angoulême), în loc de clubul din Anderlecht. Erik: “L-am intrebat pe Geert (De Clercq) ce ar fi trebuit sa fac. El a vrut sa stie daca am un alt sistem de control in crescatorie, am avut un al doilea dispozitiv dar din clubul din Gooik. Geert a spus ca este ok. ”
11u24: A treia verificare s-a facut cu un nou sistem de control de la clubul din Anderlecht. Erik a explicat: “Am sunat la clubul din Anderlecht după ce am verificat a doua oară și mi-au spus că aș putea folosi doar un dispozitiv din clubul lor. În cele din urmă am condus pana la club pentru a treia verificare (și finală) de timp”.
Acesta a fost ultimul timp de verificare care va stabili în cele din urmă ora oficială de sosire pentru Barcelona Triple 5 în cursa internațională de la Perpignan.

Dar prejudiciul a fost făcut: această ultimă verificare de timp a clasat porumbelul de curse Barcelona de la un intial loc 5 național la locul 17-lea național. Și pentru ca lucrurile sa fie si mai rele, acest lucru a insemnat si subclasarea din 1 Ace Pigeon in locul 2 Ace Pigeon Extreme Long Distance KBDB 2018. Acest lucru este foarte nefericit și ridică întrebarea dacă ar trebui să căutăm controale alternative în timp. A fost o dezbatere plină de viață, în special acum că KBDB este pregătită să reintroducă guma de control în distanța medie.
Și pariurile au fost confiscate. Aceasta este o altă decizie pe care Erik încearcă să o înțeleagă …

Barcelona Triple 5 – BE14-2151081
Acesta este un nume unic, care se potrivește cu o soarta unica. El a fost inițial numit “Barcelona”, dar pe parcurs a obținut un nume mai potrivit: Barcelona Triple 5. Acest porumbel de primă clasă din loft-urile din Brussegem a surprins prietenii și dușmanii deopotriva atât în 2017, cât și în 2018, cu câteva rezultate excelente:

Barcelona 2017: 5th National of 7,874 pigeons
Barcelona 2018: 5th National of 7,441 pigeons
Perpignan 2018: 5th (17th) National of 3,966 pigeons
Valence 2017: 30th National of 6,843 pigeons

Și ar fi putut câștiga și mai multe premii top 50 la nivel național. Cu toate acestea, a fost rănit în cursa din 2017 de la Perpignan, unde a reușit încă să-și ia acasă un loc 230 național. Consideram ca a ratat un alt rezultat de top in acea zi, din nou datorita unor factori externi.

O imagine a Barcelonei Triple 5, după sosirea sa din Perpignan în 2017

Barcelona Triple 5 a câștigat titlul Bronze Wing in 2017 și Silver Wing în 2018 în Clubul Bruges din Barcelona. De asemenea, a câștigat titlul de cel mai bun porumbel din Barcelona 2017-2018. El a incheiat sezonul ca fiind cel de-al 2-lea porumbel de porumbel Ace (in loc de primul) KBDB 2018 Extreme Long Distance.
Următoarele titluri de porumbei ace au fost adăugate la palmares:

1st International Ace Pigeon Barcelona ’17 – ’18
3rd (instead of 1st) International Ace Pigeon Extreme Long Distance (first Belgian pigeon)

Pedigree-ul lui este chiar fenomenal. Tatal sau este un fiu al fratelui unui loc 2 Limoges (Marcel Vandenabeele) și este de asemenea nepot al lui Super 209, un alt Marcel Vandenabeele, câștigător al unui loc 2 National Irun și al celui de-al 10-lea național Pau.
Mama este o soră cu Witpen Patron, locul 1 național porumbel Ace PIPA Long Distance și mamalui Black Magic, primul Perpignan Internațional din 17.965 de porumbei. Ea este, de asemenea, o nepoata a lui De Patron al lui Marcel Aelbrecht.
Barcelona Triple 5 a câștigat într-adevăr un număr impresionant de rezultate de top, chiar daca locul 5 Național a fost, de fapt, locul 17 Perpignan național. El a meritat într-adevăr titlul de National Ace Pigeon Extreme Long Distance KBDB 2018. Din păcate, o eroare umană a umbrit cat de cat un sezon altfel grozav. Credem că acest porumbel ar trebui să fie sărbătorit ca si câștigător moral.