Incepand de jos,Algarve Golden Race din Monte Gargo, Portugalia, a evoluat an de an ajungand cea mai mare cursa One Loft din Europa. In editia trecuta au participat mai mult de 5000 de porumbeisi ca si in editiile anterioare mai mult de 50% dintre ei au ajuns in marea finala.

Volierele Agarve Golden

Impresionantele voliere au o capacitate de cazare pentru 6000 de porumbei in conditii de lux. Porumbeii fiind transportati cu o masina de transport de top atat la antremente cat si pentru curse.

Algarve Golden Race transporter

In 2017, 1500 de crescatori au inscris in cursa porumbei din 32 de tari, iar pentru 2018 organizatorii spera sa bata acest record inca odata. Crescatorii de top, precum Gaby Vandenabeele, Gerard Koopman, Alfons Klaas, Hardy Kruger, Florea Sorin, Mike Ganus, Leo Harmans, Mark Gilbert si Jos Reilly, si-au trimis porumbeii in cursa de la Algarve sperand sa castige locul intai in cursa finala si premiul de 120 000€. Bineinteles ca exista si alte premii substantiale in cursele hotspot si Ace pigeon, in valoare de 10000 € fiecare sau o masina noua.

Multimea asteapta sosirea porumbeilor in ziua finalei (photo courtesy of Chris Sutton)

In ziua cursei finale, in jurul volierelor, sute de crescatori au petrecut intr-o atmosfera fantastica, sosirea porumbeilor. Cum Monte Gardo si Algarve sunt destinatii minunate de vacanta multi crescatori s-au relaxat mai multe zile pe plajele si hotelurile excelente din zona.  To watch a video of the 2017 final race please click here…

 

Castigatorul editiei 2017 (photo courtesy of Chris Sutton)


Claudia Schwarm – 2018 winner

Castigatorul premiului de 100000€ a fost Claudia Schwarm din Germania. Recep-Emin Bayramoglu din Turcia a castigat editia din 2016, iar in 2015 s-a impus germanul Meinholf Buser. Cursa finala din 2018 a avut loc in 29 Septembrie pe odistanta de peste 500km. You can see the full race schedule here…

Aceasta este Algarve Golden Race, cea mai prestigioasa cursa One Loft din Europa si probabil din lume.