Iata ca s-a incheiat si 2016, un an plin de realizari si succese pentru Team Florea Sorin. Un an in care participarile la concursuri, premiile obtinute si noile achizitii de porumbei campioni, au fost pe masura asteptarilor. Participarile si rezultatele obtinute la cursele columbofile de top din ultimii ani, au facut din Team Florea Sorin una dintre cele mai cunoscute si apreciate echipe din Romania si nu numai.

Florea Sorin s-a nascut intr-o familie in care sportul columbofil era practicat de tatal sau la cel mai inalt nivel. Fiind extrem de pasionat de acest sport, Nea Mazare, Florea Ion, i-a transmis aceasta pasiune si fiului sau Sorin, transformadu-l rapid intr-un crescator foarte bine instruit si ambitios. Nenumarate exemplare de porumbei de super clasa din super liniile genealogice din vestul Europei, cum ar fi Geerinckx, Vandenabeele, Van Dyck, Derwa, Limbourg, De Cock, Drapa, Krüger, Veenstra and Koopman, au ajuns in Romania in crescatoria Team Florea Sorin.

Aceste referinte subliniaza excelenta munca si cunoastere pe care Team Florea Sorin le-a depus in vederea atingerii obiectivului propus: crescator de renume si participarea cu succes la cele mai importante curse de pe mapamond. Cu siguranta in 2017 vor fi si alte rezultate de exceptie ale acestei echipe de top.

Team Florea Sorin va doreste un an 2017 plin de realizari si rezultate pe masura asteptarilor! Atunci cand pasiunea nu cunoaste limite si rezultatele sunt de exceptie!

Haideti sa trecem impreuna in revista cum a aratat anul 2016 pentru una dintre cele mai bune echipe de crescatori de porumbei campioni din Romania si nu  numai, Team Florea Sorin.

  • Inceputul lui 2016, mai exact in perioada 27 – 31 ianuarie 2016, complexul Romexpo din Bucuresti a gazduit Expozitia Nationala Columbofila si Expozitia Europeana de Porumbei Voiajori, cea mai mare manifestare europeana organizata de Romania in ultimele trei decenii. La acest adevarat regal columbofil,  care s-a bucurat de prezenta a peste 1.000 de porumbei din 12 tari, castigatori de concursuri nationale si internationale, au fost prezente toate starurile columbofiliei europene, precum si legende ale sportului cu porumbei. Vezi aici mai mult.
expozitia-europeana-de-porumbei-voiajori-2016-650x433

Expozitia Nationala Columbofila si Expozitia Europeana

De la marele eveniment gazduit sub patronajul Federatiei Nationale a Crescatorilor de Porumbei din Romania, nu putea lipsi, evident, TEAM FLOREA SORIN , o echipa recunoscuta atat in tara, cat si peste hotare, initiatorea mai multor parteneriate columbofile cu mari campioni internationali. Domnul  Florea Sorin, considerat etalon in domeniu, detinator a 1.200 de porumbei, a declarat ca acest sport este unul extrem de frumos, dar mai ales de motivant.

“Este o munca de zeci de ani, o munca din generatie in generatie, se transmite din tata in fiu. Cel putin in cazul meu asa au stat lucrurile. Tatal meu a crescut porumbei de la 5 ani, iar eu m-am nascut cu porumbei, am crescut cu ei. Am primit mostenire «virusul» asta. De altfel, pasiunea s-a transformat intr-o «boala», nu mai de mult un hobby”, a afirmat Sorin Florea, care a mai precizat ca performantele in domeniu se ating si cu efort, dar si cu pricepere, “facand vizite la cei mai buni crescatori si cumparand porumbei de calitate”.

 

  • Pe 6 februarie 2016 avea loc finala unuia dintre cele mai titrate columbodroame la nivel mondial, South African Million Dollar Pigeon Race. Locul I in finala a fost ocupat de catre Ganus Family Loft din Statele Unite iar locurile II si III au fost ocupate de catre Germania prin Reinhard Gebhardt (Loc II) si Last Chance Syndicate (Loc III).

Romania participa in fiecare an cu tot mai multi porumbei iar de aceasta data cel mai bun porumbel romanesc din finala ii apartine domnului FLOREA SORIN in tandem cu Klaus Stieneker. Princes Nina este primul porumbel cu inel din Romania care soseste in finala SAMDPR, editia 20. De asemenea tinem sa felicitam si restul columbofililor romani care au angajat porumbei la acest columbodrom extrem de puternic. Vezi aici mai mult.

SAMDPR-Result-List.fw_

 

  • De asemenea Team Florea Sorin face furori si la Dery Arona Tenerife, acolo unde la cea de-a III-a cursa a ocupat locul V si mai are pana in acest moment 904 de porumbei in competitie.In luna martie, TEAM FLOREA SORIN reprezinta, din nou, cu succes si mandrie ROMANIA ! In semifinala Derby-ului Arona Tennerife 2016 primul porumbel roman sosit apartine Team Florea Sorin.

Unul dintre cele mai disputate columbodroame din lume este cu siguranta Derby Arona Tenerife. Semifinala CAR RACE FUERTEVENTURA Island 230 Km este cursa unde cei mai buni porumbei reusesc sa razbeasca in conditii extrem de dificile.

In primii 70 de porumbei sositi TEAM FLOREA SORIN are 3 porumbei, ocupand locurile 1, 3, 4 in clasamentul echipelor romanesti si locul 18 in clasamentul general. Diferenta dintre primul loc din clasamentul general si locul obtinut de porumbelul TEAM FLOREA SORIN este de numai 10 secunde, care in economia cursei reprezinta o diferenta foarte mica. Practic primii porumbei, printre care si porumbelul romanesc al echipei TEAM FLOREA SORIN, au ajuns la finish in acelasi timp.

In urma rezultatului exceptional obtinut de porumbelul FLOR 12 detinut de  Team Florea Sorin, Romania ocupa locul 12 din 33 de tari participante in clasamentul pe tari al semifinalei CAR RACE FUERTEVENTURA Island. Vezi aci mai mult.

derby-arona-2016

  • Tot in luna martie, Team Florea Sorin reuseste, cu porumbelul Noah, un formdabil loc 5 in finala Derby Arona Tenerife 2016. Diferenta intre primul porumbel clasat si incredibilul Noah a fost de numai 3 secunde, fapt pentru care am putea spune, fara sa exageram cu nimic, ca toti cei 5 porumbei sunt campionii acestei editii.

 

  • In luna aprilie Team Florea Sorin  trimite la cel mai tare columbodrom „Victoria Falls World Challenge Pigeon Race” un lot de 50 de porumbei, atent selectionati, porumbei care se preteaza atat conditiilor cat si climei din aceasta zona. Vezi aici mai mult.

vfwcpr_banner_3000x500-01

 

  • In luna mai Team Florea Sorin face o achizitie de exceptie. De-a lungul anilor Team Florea Sorin, a achizitionat porumbei campioni si din alte tari decat Belgia, Germania si Olanda, inclusiv descendenti din acesti porumbei. Una dintre aceste achizitii este, campionul absolut al curselor de maraton, Il Ragno – IT10-025321, porumbel ce a concurat in Italia pentru echipa Stella Rossa. Il Ragno a terminat, in Italia, sezonul 2011 1st National Ace Bird Long Distance Italy. Vezi aci mai mult.

il_ragno

  • In iunie Team Florea Sorin se inscrie la una dintre cele mai cunoscute curse de porumbei din lume, Algarve Golden Race 2016 cu 11 echipe. O echipă fiind alcătuită din 3 porumbei. Vezi aici toate informatiile.

UK-dispute-2016site

  • In luna august, mai exact pe 27 august 2016 s-a incheiat finala columbodromului Danish Pigeon Race, cea mai importanta cursa One Loft Race din Scandinavia. La startul concursului din acest an s-au inscris 1714 porumbei. Team Florea Sorin a participat cu un numar de 10 porumbei, iar 7 dintre ei s-au calificat in finala.  Acestia au reusit rezultate de exceptie, clasandu-se in finala One Loft Danish Pigeon Race 2016 pe pozitile 8, 23, 92, 212, 512. Vezi aici mai mult.

DAPIRACE-PALOMAR-800x445

 

  • In septembrie 2016, Team Florea Sorin a paritcipat in cadrul licitatiei M&C HANSEN, una dintre cele mai mari case de licitatii din Danemarca, cu un numar de 400 de porumbei. O parte dintre porumbei au participat cu succes in cea mai renumita cursa One loft din Scandinavia, dapirace.com, cu rezultate excelente. Toti porumbeii provin din imperecherea Super Porumbeilor din volierele Team Florea Sorin, fii, fiice, nepoti si nepoate din elita internationala de campioni si chiar campioni internationali. Vezi mai multe informatii.

sorin Florea

  • Tot in luna septembrie, mai exact pe data de 24, porumbeii Team Florea Sorin au reusit, din nou, sa confirme calitatile acestora de porumbei de top in Algarve Golden Race 2016. Asa cum se asteptau toti crescatorii de top, datorita rezulatatelor excelente si constante, porumbeii Team Florea Sorin au reusit un senzational loc 5 la general, 2 porumbei in top 100 si 5 porumbei sositi in prima zi de finala, precum si un total de 18 porumbei care au teminat cursa. In clasamentul crescatorilor din Romania, Team Florea Sorin ocupa locurile 1 si 3, locul secund fiind obtinut de catre echipa Breazu + Grigorescu – Team A.

 

Mike-Tyson-Romania11-2

In ultimele doua luni ale lui 2016 Team Florea Sorin s-a dedicat pregatirii pentru competitiile din 2017. Ambitiile si sperantele pentru anul viitor sunt mari, asa cum si trebuie sa fie, avand in vedere lotul extreme de valoros si experienta dobandita in ultimii ani in competitiile internationale la care a participat Team Florea Sorin.

  • in decembrie porumbeii Florea Sorin reusesc “cucerirea” continentului african, prin cele doua victorii extraordinare din cursele columbodromaleor South Africa Million Dollar Pigeon Race 2017 si Victoria Falls Challenge Pigeon Race 2017. Vezi aici mai mult.

porumbeii-florea-sorin-cuceresc-continentul-african

 

La final de an Team Florea Sorin doreste sa multumeasca tuturor colaboratorilor, prietenilor, partenerilor  si nu in ultimul rand fanilor, pentru sprijinul si sustinerea pe care au acordat-o echipei pe tot parcursul anului 2016.

Va dorim un An Nou 2017 Fericit si plin de premii!

la-mult-ani-2017